Fansen trosser terror-trusselen

Liverpool Echo har intervjuet en rekke Liverpool-fans i dag, og kun et fåtall vurderer å droppe Manchester United - Liverpool på grunn av terrorfrykten og gårsdagens arrestasjoner i Nord-England.

Fansen trosser terror-trusselen

Liverpool Echo skriver i dag at de røde horder akter å trosse terror-trusselen, og kommer til å møte opp som planlagt på Old Trafford på lørdag. Avisen har intervjuet flere Liverpool-fans i dag, og svært få akter å bli hjemme selv om kampen skal ha blitt utpekt som terrormål i britiske aviser i dag.

 

- Dette vil ikke forhindre meg i å dra på kampen. Det er skremmende, men jeg håper det ikke er noe i ryktene. Dessuten vil folk bli kroppsvisitert når de entrer stadion. Selvsagt vil tankene om terrorfrykten ligge i bakhodet, men jeg forventer at de fleste fans drar på kampen uansett, uttaler sesongkortholder på Anfield,  Dave Rankin fra Crosby.

 

Liverpool FC har ikke kommentert ryktene som har oppstått, etter at 10 terrormistenkte har blitt arrestert i Manchester-området. Avisene vil ha det til at dette var selvmordsbombere med billetter til Old Trafford på lørdag. Manchester United har på sin side avvist at Old Trafford er et terrormål.

 

- Dette er ganske skremmende. Jeg skal ikke på kampen på lørdag, for jeg fikk ikke tak i billett. Men noen kamerater av meg har billett. Dette er en så høyt profilert kamp, med nesten 70 000 tilskuere, så du kan forstå at terrorister vurderer dette som et mål. Jeg kan tenke meg at noen av mine venner kan finne på å droppe matchen, da det innebærer en viss risiko å dra dit, sier Liverpool-fan Matt Hendersen til Echo.

 

Richard Pedder fra Liverpools supporterklubb mener derimot at fansen bør dra på kampen som planlagt,  og Kopite  Steve McLoughlin fra Kirkdale tror det må være harde bevis for terrortrusselen før folk ikke benytter seg av kampbilletten sin.

 

- Politiet, FA eller klubbene ville ha utsatt kampen i stedet for å la fansen selv ta avgjørelsen. Og jeg tror ikke det er noen fare for at det vil skje, mener han.

 

Terrorfrykt rundt Old Trafford
Liverpool Echo hevder i dag at Manchester United vil diskutere sikkerhetsforanstaltningene rundt storkampen mot Liverpool med politiet før lørdagens kamp, etter dagens spekulasjoner om at denne storkampen skal være et terrormål. Representanter fra Manchester United hevder at de kun holder vanlige møter med politiet, men Echo mener at oppstandelsen rundt terrorpåstandene vil føre til at sikkerheten rundt kampen vil bli vurdert oppgradert.

 

Politiet i Manchester har i dag bekreftet at de etterforsker mulige mål for Al Qaida i området, etter arrestasjonene av 10 terrormistenkte nordafrikanere og irakiske kurdere i går. De nekter å bekrefte eller avkrefte om kampen mellom United og Liverpool er et av disse målene.

 

Manchester United talsmann Phil Townsend sier at klubben til nå ikke har mottatt advarsler fra politiet angående lørdagens kamp, men Liverpool Echo virker altså sikre i sin sak når de hevder at man kommer til å diskutere om man skal gjøre endringer i sikkerhetsopplegget rundt kampen.

 

- Vi er stadig i kontakt med politiet vedrørende sikkerheten på og rundt stadion, men dette er rutinediskusjoner vi har foran enhver match. Endelige avgjørelser rundt sikkerheten fattes normalt ikke før på kampdagen, hevder Townsend..