Finnan starter for Irland

Steve Finnan er rimelig fornøyd med situasjonen på Anfield, men er glad for å kunne starte en kamp med landslaget. McAuley fornøyd med ungguttene. Dietmar Hamann skulle tatt straffe.

Landskampuke starter

En uke med EM- og privatlandskamper starter i kveld.  Brian Kerr har bekreftet at Steve Finnan spiller fra start når Irland møter Kroatia i en privatlandskamp i Dublin.  Flankespilleren har ikke startet i de tre siste ligakampene for Liverpool, og selv om den allsidige iren har fått bra med spilletid denne sesongen har Benitez i de siste kampene foretrukket Josemi og Traore på backene, samt Luis Garcia på midtbanens høyrekant.  Det har ikke gjort spilleren, som det sist sommer ble antydet var på vei vekk, rastløs men han innrømmer at det er godt å kunne spille fra start på Lansdowne Road.

 

- Det er godt å vite at jeg får spille fra avspark siden jeg ikke har fått starte så mye for klubblaget i det siste som jeg kunne ønske, selv om jeg har vært involvert.  Det har vært litt skuffende, men konkurransen er hard og det er et faktum at Benitez har hentet inn spillere i min posisjon.  Hvis en ser sesongen som helhet har jeg vært på banen i de fleste kampene, selv om jeg er sikker på at det vil dukke opp nye overgangsrykter i januar eller ved slutten av sesongen.

 

- Det var spekulasjoner i sommer, men aldri mer enn det.  Klubben sa ingenting til meg, og jeg har aldri sagt at jeg ønsket å reise.  Jeg har ikke søkt Benitez om forsikringer for å spille, men jeg tror uansett ikke han er en slik type manager.  Jeg vil anta at dersom jeg ikke var i troppen hver uke ville jeg vurdere å komme meg til en annen klubb.  Nå er imidlertid ikke det tilfellet.

 

- De spanske spillerne som har kommet inn er greie karer.  Noen av dem har en engelsk mentalitet, og manageren vet det fordi han han har kjøpt spillere han kjente til.  De er derfor ikke bare gode spillere, de er gode for miljøet også.

 

John Arne Riise er ventet å starte på det Norge som møter Australia i London kl 21.45 i kveld.  På andre siden av banen vil Harry Kewell stå.  John Arne tror det blir svært viktig å stoppe klubbkameraten dersom man skal vinne på Craven Cottage:  - Det vil bli flott å spille mot Harry og vi har snakket mye om kampen i det siste.  Harry tror alltid at han vil vinne, men jeg har sagt til ham at vi kommer til å stoppe ham.  Han er en teknisk god spiller og har et stort register.  På trening gjør han ting du ikke trodde var mulig.  Han har stort fart, slår gode innlegg og er flink til å vende opp, og jeg har prøvd å lære fra ham.  Hvis vi greier å stoppe ham i kveld vil det øke sjansene våre. 
Sjekk for øvrig vår oppdaterte TV-liste for hvor du kan følge Liverpools spillere på sine respektive landslag.

 

Hughie roser ”Benitez Babes”

For en klubb som har fått mye kritikk for manglende talent blant sine egenproduserte ungdommer har Liverpool gjort det bemerkelsesverdig i årets Carling Cup, hvor Rafael Benitez har benyttet et lag hvor om lag halvparten kommer fra egen junioravdeling.  Neil Mellor, Darren Potter, Zak Whitbread, Stephen Warnock, John Welsh og Richie Partridge var for eksempel på banen da man forrige uke slo et sterkt lag fra Middlesbrough.  Ingen er gladere for det enn Hugh McAuley.  Hughie var tidligere trener for U19, men har nå ansvaret for reservene og de unge spillerne på Melwood.

 

- Vi har hele tiden sagt at vi har gode spillere som lenge har ventet på en sjanse, og at de må være tålmodige.  Det store nå er at manageren har hatt tro nok til å benytte dem og de belønnet ham med en solid gjennomført kamp mot Middlesbrough.  Det er bra at disse guttene nå får muligheter til å spille på et slikt nivå.

 

- Richie Partridge blir bedre for hver kamp etter sin skade.  Han er på vei mot sin beste form og var i slag da han kom inn mot Middlesbrough.  Det er hyggelig å se at han nå kommer tilbake.

 

- John Welsh vil også være fornøyd over at han fikk noen minutter i en slik kamp.  Han tilpasset seg bra og det vil ha vært godt for hans selvtillit, og kan bare ha vært positivt for hans videre spill.

 

- Jeg var glad for at Neil Mellor kunne score to mål, ikke minst siden det var på Anfield.  Han er en spiller som nesten scorer i hver kamp han spiller.  Han er en type som alltid vil komme til sjanser, og selv om han misser noen er det et tegn på en god angriper.  Det er godt å se at han nå er bedre trent, at han jobber hardt og viser seg frem, og at han får sin belønning.

 

Didi straffeeksekutør?

Milan Baros sier i etterkant av sitt hattrick mot Crystal Palace at det egentlig var Dietmar Hamann som skulle tatt straffene, men at tyskeren gikk med på å overlate ansvaret fra elleve meter til den formsterke toppscoreren.  Hvorvidt Milan nå har tatt over jobben for godt sies det foreløpig ingenting om.