Fulham skryter av Liverpool

Malbranque og Coleman skryter før kampen, Morientes åpner for Liverpool i januar, Fowler returnerer.

Under Gérard Houlliers regime ble han konstant linket til Liverpool. Nå skryter Fulhams dyktige midtbanespiller Steed Malbranque av Liverpool foran lørdagens kamp. –Liverpool har gjort flere gode spillerkjøp, jeg har blitt imponert over Cissé, Garcia og Alonso. Jeg har spilt med Cissé på U21-landslaget, han har mange styrker. Han er rask, har et godt skudd og vet å komme inn i gode posisjoner, sier Malbranque.

 

Coleman med stor respect

Liverpool ankommer Craven Cottage uten borteseier, likevel er Fulham-manager Chris Coleman full av respekt foran kampen. –De spiller slik vi gjorde sist sesong med en kompakt midtbane og kun en spiss, slike lag er alltid vanskelig å spille mot. Deres manager vet hva han gjør. Jeg vet folk sier at Liverpool ikke lenger er hva det var, men uansatt når man møter Liverpool er man ”underdog”, sier Coleman.

 

Fakta foran Fulham vs. Liverpool

Dette er Liverpools  ligakamp nr. 4000 i historien (1876-974-1149). Vi vant 2-1 i bortekampen på Loftus Road sist sesong, Emile Heskey og Danny Murphy scoret målene. Sist vi gjestet Craven Cottage var i mars 2002. Nicolas Anelka og Jari Litmanen scoret de røde målene. Ingen av de fire målscorerne tilhører lenger Liverpool.

 

Fulham har kun vunnet 5 av 34 ligamøter mot Liverpool. Kun to spillere har scoret hat-trick i disse møtene. Billy Liddell klarte det på Anfield i 1954, to år senere gjorde Fulhams Roy Dwight det samme. Dwight er for øvrig Elton Johns onkel. Liverpool har aldri fått en spiller utvist mot Fulham. Djibril Cissé er den eneste røde med bortemål i ligaen så langt.

 
Morientes gjerne til Anfield

Fernando Morientes innrømmer nå at han kan tenke seg å flytte til Liverpool på nyåret. Spissen var sist sesong på utlån i Monaco, men frykter at Michael Owen vil bli foretrukket i Real Madrid så fort han har funnet tilbake til storformen. –En Owen i form er bra for Real Madrid, men et nytt problem for meg. Liverpool er en god løsning i januar, jeg har alltid likt Premier League og jeg vet at Rafael Benitez var interessert i meg da han var i Valencia, sier 28-åringen. –Det må være bra at en slik spiller snakker om Liverpool, sier manager Rafael Benitez som innrømmer at han har sans for sin landsmann.

 

Owens: -Vi er ikke så dårlige

Liverpools U18-trener John Owens mener ungguttene ikke er så dårlige som ligastarten har antydet. Laget ligger i bunnen av tabellen sammen med Stoke og Bolton. Lørdag møter U18-laget Wolverhampton på bortebane. –Vi er nær bunnen av tabellen, men det rare er at vår poengsum, 9, ville holdt til tredjeplass i andre regioner. Vi er åpenbart i den tøffeste avdelingen med Manchester-lagene, Blackburn, Crewe og Everton. Det gjør det tøffere, men bedre for oss på sikt, sier Owens. Kampen spilles på Compton Training Ground. Kun langtidsskade Jordan Holmes og Adam Hitchen mangler for Owens.

 

U18-laget tapte for øvrig i en treningskamp mot et sammensatt lag fra Shanghai med 3-4 på onsdag. Paul Barrett, Phil Townley og Conal Platt scoret de røde målene.

 

Røde til Kypros med Irland U19

Irland U19 reiser til Kypros for å spille UEFA-kvalifisering 1. runde. Laget møter først Andorra, deretter vertene Kypros, mens Russland venter i den siste kampen. Laget tapte sin siste kamp, en kamp mot England med 0-2. Lagleder Sean McCaffrey har tatt ut John Paul Kelly og Conal Platt fra Liverpool.

 

Fowler endelig tilbake

En formsvak og dårlig trent Robbie Fowler har vært på diet og spesialtrening. Mot Chelsea sitter Manchester City-spissen omsider på benken etter en tøff tid. Den tidligere Liverpool-helten har hatt en dalende karriereutvikling, men håper nå å finne veien til nettmaskene igjen. –Han har vært med førstelaget i to dager, ser frisk ut og vil gjerne spille en større rolle for oss. Jeg har aldri mistet tiltroen til Fowler selv om mange andre har gjort det, sier City-manager Kevin Keegan som ikke kan vente før spissen igjen setter ballen i nettmaskene.