Gerrard kåret til årets landslagsspiller

Steven Gerrard kåret til ”Lion of the Year” av FA. PSV gir opp Dudek. Ny manager viktig for Owen og Gerrard, sier Parry. Tap for Finnan og Irland.

Steven Gerrard har blitt kåret til årets landslasspiller av FA. Han vil bli tildelt trofeet før tirsdagens landskamp mot Island på the City of Manchester Stadium. I alt 24 engelske landslagsspillere fra seniornivå og ned til U18-nivå var nominerte til tittelen ”Lion of the Season.” FA arrangerte en konkurranse gjennom hele sesongen der ukas løve ble kåret hver mandag, og Steven Gerrard var den som ble kåret flest ganger. Chelseas Frank Lampard endte på andreplass. – Det har vært en minnerik sesong for meg på flere måter. Jeg ble utnevnt som kaptein for Liverpool, og jeg ble far for første gang. Nå håper jeg at jeg kan hjelpe England til suksess i EM. Jeg var veldig stolt da jeg fikk bære kapteinbindet for mitt land. Jeg er veldig beæret over denne utnevnelsen, spesielt med tanke på alle spillerne jeg har konkurrert mot, sa Gerrard. Englands landslagssjef Sven-Gøran Eriksson berømmet også Liverpools midtbanejuvel for hans innsats i sesongen som gikk. – Jeg har sett mange gode kamper av engelske landslagsspillere denne sesongen, men Gerrard fortjener tittelen.

 

PSV gir opp Dudek

PSV Eindhoven, som har blitt linket til et kjøp av Liverpool-keeper Jerzy Dudek, sier nå at de neppe kommer til å prøve å hente inn den polske landslagsmannen. I likhet med mange andre Liverpool-spillere, venter nå Dudek spent på hvem som blir Gérard Houlliers arvtager i managerstolen, og på hvilke planer den nye manageren har for ham. PSV skal ha vært interesserte i å hente Dudek tilbake til Holland, der han skapte et navn for seg selv da han var i Feyenoord, men PSV-formann Harry van Raaj sier at man ikke har tid til å vente på at Liverpool skal ansette en ny manager. – Vi har ingen planer om å vente på at det skal skje, for det har vi ikke til. Derfor har vi i realiteten gitt opp å hente inn Jerzy Dudek.

 

- Ny sjef viktig for å beholde stjerneduo

Rick Parry innrømmer at Liverpools avgjørelse om å se seg om etter en ny manager kan hjelpe dem i kampen om å få beholde Michael Owen og Steven Gerrard på Anfield. Parry sier at man hadde en følelse av å gå bakover under Gérard Houllier, og med Owen og Gerrards framtid i klubben som en av klubbens prioriteter, sier han at tiden var inne for et managerskifte. – Avgjørelsen kan hjelpe oss med å overtale spillere som Michael og Steven til å bli i klubben. Jeg tror det var en overbærende følelse blant supporterne at vi ikke klarte å utvikle oss videre, og til og med tok noen skritt bakover. Hvis vi skal beholde spillere som Michael og Steven, må vi ha suksess. De ønsker å spille i Champions League, og de ønsker ikke å bli slått ut av turneringen. De ønsker å vinne den. De er ambisiøse, og hvordan kan man kritisere dem for det? Steven er veldig dedikert til klubben, men vi kan ikke ta det for gitt at han blir uansett hva som skjer fordi han er fryktelig ambisiøs. Det samme gjelder for Michael, og begge to vil ha garantier for at klubben går i riktig retning. Vi skal kjempe om ligatittelen, og hvis vi hadde hatt flere spillere på deres nivå, ville vi vært der oppe nå. Vi kan komme til å diskutere med dem hvem som skal bli den nye sjefen. Jeg tror ikke at enkeltspillere vil bli spurt om å komme med navn, men jeg føler at det er realistisk å la dem komme med sine innspill. Hvis den som kommer har de eldste spillernes respekt, vil vi få en god start. Hvis ikke vil det bli veldig tøft.

 

Tap for Polen og Irland

Jerzy Dudek spilte 1.omgang da Polen i går vant 1-0 på hjemmebane mot Hellas, mens Steve Finnan var på banen hele kampen for Irland da de ble knust 3-0 av Nigeria på the Valley i London.