GH: - Jeg nyter ikke derbykampene

Gérard Houllier nyter ikke kampene mot Everton. Kewell snart tilbake i form? Stolt Gerrard. Moyes håper på Ferguson. Jones klar for sin andre Wolves-debut. Senegal slo Kenya.

Liverpool-manager Gérard Houllier innrømmer at han ikke nyter kampene mot Everton, men at han har nytt de siste resultatene mot naboklubben. Houllier leder i morgen sitt lag i det 170. Merseyside-derbyet, et oppgjør de røde ikke har tapt siden september 1999. Uansett hvordan det går i morgen, sier Houllier at han ikke kommer til å kose seg under kampen: ”Fra et fotballfaglig ståsted er ikke dette en kamp jeg gleder meg til å overvære. Jeg har gledet meg over flere av resultatene mot Everton de siste sesongene, men ikke over kampene selv. Jeg vet at derbykampene er veldig spesielle for både fansen og spillerne. De er spesielle for alle som er involvert i klubben, men her i Liverpool ser vi lengre enn til disse oppgjørene. Det kommer til å bli en intens og fysisk fotballkamp - det gjør det alltid. Nervene spiller en vesentlig rolle, og jeg tror det laget som klarer å holde seg mest rolig kommer til å vinne. Den eneste gangen dette Liverpool-laget har tapt et derby, var da vi mistet hodet. Kontroll og disiplin blir avgjørende. Vi har vunnet våre tre siste oppgjør på Goodison fordi vi har vært disiplinerte, og jeg er veldig stolt av måten vi har spilt på. Kanskje erfaringene vi har gjort ute i Europa har hjulpet oss i denne type kamper.”

 

Kewell håper på derby-reprise

Harry Kewell var uten tvil en av Liverpools beste spillere i høst, men etter at han kom tilbake fra skade, har han slitt med formen. Ingen vet det bedre enn Kewell selv, og han håper å finne tilbake til taktene fra i høst i morgendagens storkamp mot Everton: ”Det er med stor stolthet jeg går ut på gressmatta for å gjøre en god jobb for laget mitt, men jeg vet at jeg ikke har fått det til helt den siste tiden. Av og til må man ta seg selv i nakkeskinnet og konsentrere seg om de enkle tingene, og det er det jeg må gjøre nå. Liverpool-fansen kan vente seg mye mer av meg. Jeg har gode minner fra det første derbyet denne sesongen; jeg scoret og vi spilte en god fotballkamp,” sier Kewell til Liverpool Echo i dag.

 

Gerrard stolt kaptein

En med langt større erfaring fra oppgjørene mot de blå, Steven Gerrard, gjør i morgen sitt første derby som fast kaptein, og han vet nøyaktig hvor mye denne kampen betyr for de to lagenes supportere: ”Jeg er veldig stolt over å være kaptein for Liverpool. Det må være alles drøm å bli kaptein for laget de holdt med som unge, og som lokal spiller betyr det enda mer for meg. Det var en fantastisk erfaring å få være kaptein i fjorårets derby, og det kommer til å bli enda bedre på Anfield.”

 

Everton håper på Big Dunc

Everton håper at Duncan Ferguson vil bli klar igjen etter å ha pådratt seg flere smeller mot Fulham forrige uke. David Unsworth blir regnet som meget tvilsom på grunn av en ryggskade, og med David Weir ute i lengre tid har manager David Moyes defensive bekymringer. Joseph Yobo er uaktuell på grunn av spill for Nigeria i Afrika-mesterskapet, og Lie Tie sliter med en vond ankel. Nigel Martyn fortsetter etter alt å dømme i mål med Richard Wright fortsatt et stykke unna match fitness etter sin kneoperasjon.

 

Paul Jones debuter for Wolves (igjen)

Paul Jones, som nylig avsluttet sin utlånsperiode hos Liverpool, kan komme til å gjøre sin andre debut for Wolverhampton mot Portsmouth i morgen, etter overgangen fra Southampton.  Jones spilte også for ulvene på midten av 90-tallet da de slet i engelsk 1. divisjon.

 

Enkel seier for Senegal

I sin andre kamp under årets Afrika-mesterkap vant i dag Senegal 3-0 over Kenya. Både Salif Diao og El-Hadji Diouf spilte kampen fra start, og Diouf bidro bl.a. med en målgivende pasning.