Gode nyheter for Kirkland

Chris Kirkland tilbake i full trening om to uker. Heskey fortsatt i Houlliers planer. Gerrard definitivt ute mot Spurs. Overgangene til Sjølund og Vignal bekreftet. Fansen vil ha Henchoz som keeper!

Kirkland tilbake om to uker

Gode nyheter for Chris Kirkland og Liverpool FC. Liverpools førstevalg mellom stengene mener selv han kan være tilbake i full trening igjen om to uker, og ikke om to måneder som de største pessimistene fryktet.

Kirkland ble operert i fingeren etter bruddet han pådro seg mot Bolton, og til Liverpools offisielle magasin sier keeperen at han burde være tilbake i løpet av et par uker.

- Jeg antar jeg vil være tilbake i full trening om to uker. Jeg driver jo løpetrening og sykling nå, så jeg holder formen ved like, forsikrer den store keeperen.

- Jeg var svært skuffet over å bli skadet igjen. Det skjedde da jeg støtte sammen med Kevin Davies i andreomgangen mot Bolton. Jeg må ha knust noen speil skal man dømme etter all denne uflaksen, sier overtroiske Kirkland.

- Først skjønte jeg ikke hva som hadde skjedd, men etter et par minutter ropte jeg på Dave Galley og fortalte at jeg trodde jeg hadde brukket fingeren. Den var svært vond mot slutten av kampen, og da jeg ble røntgenundersøkt etter kampen ble det bekreftet brudd, forteller han.

Heskey inngår fortsatt i Houlliers planer

Etter alle spekulasjonene omkring en overgang for Emile Heskey til Middlesbrough i går og i dag, har Gerard Houllier i dag gått ut på Liverpools offisielle nettsted og sagt at den tidligere Leicester-spilleren fortsatt inngår i hans fremtidsplaner. Manageren bekrefter at Emile vil reise sammen med resten av troppen til London i morgen, men innrømmer samtidig at et par klubber har vist sterk interesse for den kraftige spissen.

- Jeg kan i alle fall si såpass mye at han ikke vil forlate oss på dette tidspunkt. Slik situasjonen er inngår Emile Heskey i mine planer for kampen mot Tottenham. Noen klubber har vist interesse for spilleren, men for øyeblikket er jeg ikke klar til å selge han, og jeg tror heller ikke Emile selv ønsker å dra herfra, sier Houllier.

Gerrard definitivt ute mot Spurs

En som definitivt ikke inngår i managerens planer for Spurs-kampen er klubbkaptein Steven Gerrard. Manager Houllier bekreftet nemlig i dag at midtbanedynamoen definitivt ikke blir klar for den kampen.

- Jeg ønsker ikke å ta noen risker med Steven Gerrards helse, og han spiller derfor ikke mot Tottenham. Men han skulle være klar til møtet mot Wolverhampton kommende onsdag.

Sjølund-overgang i orden

Finske Daniels Sjølunds overgang fra Liverpool til Djurgården har dratt ut i tid, men i dag bekrefter Liverpool FC at overgangen endelig er i orden. Den finske U-21 spilleren har som kjent hatt en suksessfull låneperiode i den svenske klubben, og det ble rapportert allerede for to måneder siden at overgangen ville bli permanent. Men kontraktsforhandlingene har dratt i langdrag, og det er først altså nå at Sjølund definitivt kan titulere seg som Djurgården-spiller.

Liverpool bekrefter Vignal-utlån

I dag er også første gangen at Liverpool FC offisielt bekrefter at Gregory Vignal vil bli lånt ut til spanske Espanyol for resten av sesongen. Vignal var som kjent lånt ut til franske Rennes i første halvdel av inneværende sesong, men kontrakten ble terminert etter en skuffende høst i Frankrike og Vignal returnerte til Merseyside i jula. Men venstrebacken har nå satt navnetrekket sitt på en låneavtale med Espanyol, og vil ikke returnere til Anfield igjen før pre-season treningen starter opp i juli 2004. Espanyol ligger for øvrig for tiden nest sist i La Liga.

Bridges og McManus-rykter

I går kveld dukket det opp rykter om at Liverpool skulle være interessert i å sikre seg Leeds-spissen Michael Bridges på lån ut sesongen. Disse ryktene må nok ses i sammenheng med Middlesbroughs framstøt for å sikre seg Emile Heskey, og bør således tas med en klype salt. Etter sigende skal også Newcastle, Manchester City og Tottenham være interessert i Bridges.

Liverpool blir også linket til den unge Celtic-forsvareren Steven McManus i dag. Også her skal Tottenham ha vist interesse.

Fansen vil ha Henchoz som keeper!

Liverpools offisielle nettsted har foretatt en meningsmåling blant sine brukere om hvem de helst hadde sett som keeper, skulle situasjonen oppstå at Liverpool måtte sette en utespiller i mål. Stephane Henchoz ble fansens førstevalg mellom stengene i et krisetilfelle, tett fulgt av Sami Hyypiä, Emile Heskey og Jamie Carragher. For ordens skyld kan vi nevne at både Ronnie Moran, Steve Staunton og David Burrows har måttet steppe inn mellom stengene som utespillere.

Heder og ære til Carra og Potter

Liverpool Supporters Club Merseyside Branch utnevnte nylig Jamie Carragher som "Årets spiller for 2003". På andreplass i avstemningen kom Milan Baros, mens den unge iren Darren Potter ble tildelt trofeèt som Ian Frodsham Young Player of the Year.

På tilstelningen til Merseyside Branch vanket det også priser til Kenny Dalglish, som ble hedret med the Tom Saunders Award, mens Emlyn Hughes ble tildelt the Billy Liddell Award.

Diouf har bursdag

Til slutt kan vi nevne at El-Hadji Diouf fyller 23 år i dag. Etter 18 måneder i den røde trøya, siden overgangen fra franske Lens, har Dioufy fått 72 førstelagskamper for Liverpool, men har nettet bare 6 ganger.