Hamann tilbake igjen

Dietmar Hamann vil være tilbake på den sentrale midtbanen mot Fulham. Ungdomsleder i Liverpool FC forteller om frustrasjon over Gérard Houllier.

Uthvilt Didi returnerer

Ifølge velinformerte Chris Bascombe i Liverpool Echo vil Dietmar Hamann spille fra start mot Fulham i morgen.  Tyskeren ble overraskende vraket til fordel for Salif Diao i siste ligakamp mot Chelsea, men alt tyder nå på at han vil danne det sentrale midtbaneparet med Xabi Alonso nede ved Themsens bredd.

Hamann har sammen med Chris Kirkland, Josemi, Luis Garcia og Milan Baros vært de eneste etablerte førstelagsspillerne som har trent på Melwood tidlig i denne uka p.g.a. landskamper.  Baros kom tidlig tilbake til Merseyside da han var suspendert til tsjekkernes kamp i Armenia på onsdag.  Stephen Warnock har også vært hjemme, og kan være aktuell for spill ikke minst siden det er spørsmålstegn ved tilgjengeligheten til både Steve Finnan og Harry Kewell.

 

Akademiet glade for Benitez

I en samtale med Liverpool legger ikke driftslederen på akademiet i Kirkby, Frank Skelly, skjul på at man var frustrerte over over den holdningen man ble møtt med av den tidligere manageren Gérard Houllier når det kom til oppfølging av klubbens juniorer.  Rutinerte Skelly er samtidig glad for at det nå synes å bli helt andre tider under den nye sjefen Rafael Benitez:  - Rafael Benitez er fantastisk.  Det er vært en bemerkelsesverdig forandring i holdningen mot akademiet.  Det vil bli langt flere muligheter for våre trenere til å møtes, og det er en akseptering av at vi har en viktig rolle å spille.

- John Owens, vår trener for U18, reiser nå sammen med spillerne til alle reservelagskampene.  Vi har en mer regelmessig ordning hvor våre unge spillere får komme til Melwood for å trene med førstelaget.  Jeg vil ikke si at vårt forhold tidligere hadde brutt sammen, fordi det også var gode folk på Melwood som Sammy Lee og Hugh McAuley, men vi følte utvilsomt at en del avgjørelser hvor det stod mellom våre gutter og franske spillere på samme alder aldri gikk vår vei.

- John Welsh er et eksempel.  En U21 spiller for England som aldri synes å få en sjanse.  Vi visste innerst inne at John i det minste var på samme nivå, hvis ikke bedre, enn andre som fikk muligheten.  Jeg vil ikke nevne navn men ja, det var frustrerende.

- Jeg ser også på en type som David Thompson, og jeg synes det er trist at vi aldri så ham på sitt beste i Liverpool.  Han var definitivt en kommende spiller for England.  Jeg mener at vi skulle ha vært mer tålmodige og gitt ham tid til å utvikle seg.