Hamann ut - Diarra inn!

Flere nasjoner har offentliggjort sine tropper til neste ukes privatlandskamper i dag, og de store overraskelsene var at Dietmar Hamann ikke er funnet verdig en plass i den tyske troppen, mens Alou Diarra kom med i den franske.

Den nye tyske landslagssjefen Jürgen Klinsmann har utelatt Dietmar Hamann fra landslagstroppen som skal møte Østerrike kommende onsdag. Selv om Hamann gjorde en grei innsats på et svakt tysk landslag under EM, har Klinsmann nå valgt å satse på en ungdomslinje fram mot VM-sluttspillet på hjemmebane om to år.

 

Også Frankrike satser på ungdommen fram mot neste VM, og landslagssjef Raymond Domenech har satt sammen en meget uerfaren tropp til vennskapskampen mot Bosnia i neste uke. Liverpools nye spiss Djibril Cissé er tydeligvis en av spillerne Frankrike skal satse på de neste årene, og han er således tilbake i troppen etter å ha vært suspendert under EM. Men vel så overraskende er det at den nye landslagsjefen har funnet plass i troppen til Alou Diarra. Diarra, som er utlånt fra Liverpool til Lens for hele den kommende sesongen, står uten landskamper for Frankrike tidligere.

 

Ellers ble det ikke funnet plass til Josemi i den spanske landslagstroppen som skal møte Venezuela, men derimot er Stephane Henchoz med i troppen til Sveits som møter Nord-Irland på onsdag. Samme dag  spiller Finland mot Romania i Bucuresti, og der er selvfølgelig Sami Hyypiä en naturlig del av troppen. Det samme gjelder for Milan Baros når Tsjekkia er vertskap for EM-vinner Hellas i en reprise av den dramatiske semifinalen i Portugal.

 

Vi kan også ta med at Jordan Holmes er tatt ut på England U-17 som skal ut i turneringsspill (Pepsi International Tornament) mot Italia, Russland og Portugal. England møter Italia 1.september, spiller mot Russland to dager senere, og avslutter mot Portugal 5.september. Alle kampene går i Gillingham.

 

Gerrard mener han har mer å gå på

Liverpool-kaptein Steven Gerrard mener han kan bli en bedre spiller under Rafael Benitez. Tomålsscoreren fra kampen i Graz fikk en meget bra start på sesongen, men ”the Huyton hammer” mener i likhet med sin manager at han har mer å gå på.

 

- Jeg snakket med manageren om spillet mitt og laget, og han uttalte at han ønsker at jeg skal bli en bedre spiller på visse områder. Det kom ikke uventet på meg. Jeg tror faktisk han har satt seg ned med hver enkelt spiller og tatt opp områder han vil de skal forbedre seg på. Selvsagt vil ikke en ny manager komme inn og si at spillet mitt er perfekt, og at jeg ikke har noe mer å lære. Det ville være helt galt. Jeg er bare 24 år gammel, og har mye å lære, og jeg er sikker på at jeg skal bli bedre i år enn i fjor, uttaler Gerrard i et lengre intervju med Liverpool Echo i dag.

 

- Jeg tror jeg blir oftere å se i angrep denne sesongen, men manageren ønsker også å øke min bevissthet på det taktiske planet og at jeg skal være med frem ved de rette anledningene – og ikke bestandig. Han ønsker at jeg skal gjøre det best mulig for laget, og det ønsker jeg å garantere han at vil skje. Mitt mål er å få en bedre sesong enn i fjor. Om jeg er en annen person nå, etter det som skjedde i sommer, vet jeg ikke. Vi må bare vente og se. Men jeg ønsker å forsikre alle om at jeg er 100% fokusert på å gjøre jobben min for laget, legger han til.

 

Om den nye manageren uttalte Gerrard følgende: - Han ønsker å vinne fotballkamper, og han ønsker suksess svært raskt. Han har ikke satt noen tidsfrister, men han er svært ambisiøs. Han ønsker at spillerne skal ha den rette mentaliteten, og det er noe jeg merket meg med en gang hos ham. Han ønsker ikke individualister, men et lag. Han ønsker å sette sammen en gjeng som alle kjemper mot samme mål, og det betyr at vi spiser sammen og tilbringer tid sammen utenfor banen. Jeg tror det vil vises på banen at vi har god lagånd. Vi hadde en lang tur til USA, og det var en flott sjanse for den nye manageren og hans stab til å bli kjent med spillerne og vice versa. Treningen der gjorde oss godt. Det var tøft, men den nye staben har funnet seg godt til rette og vi ser nå frem mot ligastart. Det er ikke totalt ulikt det vi er vant med fra før, men manageren har likevel forskjellige tanker og idéer fra staben som var her før. Vi ser fram til å sette noen av disse idéene ut i praksis på banen. Jeg tror Rafael nå begynner å få en god idé om hva som er hans førsteellever, sier kapteinen.

 

Om Chelsea-affæren i sommer hadde Gerrard dette å si: - Bare tiden vil vise om jeg tok den rette avgjørelsen. Jeg ønsker å vinne troféer, og forhåpentligvis kan jeg gjøre det her i Liverpool. De siste tre årene har ikke vært noe særlig for oss, så det begynner å haste med å få skikk på tingene.  Fotball handler om å vinne troféer, og jo snarere vi vinner noen flere, jo bedre for meg. Men jeg ønsker ikke å sette noen bestemte mål denne sesongen. Manageren har bedt oss om å konsentrere oss om neste kamp, og ikke sette oss andre mål.

 

Nå ser Gerrard bare fram til ligaåpningen, og møtet med Tottenham i London.

 

- Jeg har aldri startet ligasesongen klokken kvart på to før. Det blir litt rart, men jeg regner med at gutta tørster etter å komme i gang uansett. Jeg tror vi kan dra fordel av å ha spilt en offisiell kamp allerede. Kanskje vil vi være litt skarpere enn Tottenham på grunn av det. Vi må forbedre oss fra i fjor, både individuelt og som lag, og da vil også tabellplasseringen bli bedre. Vi må yte 5-10% ekstra i forhold til i fjor. Fansen har alltid forventinger til oss, og jeg regner med at de er med og drar lasset også denne sesongen, avslutter kapteinen.

 

Coventry sikler fortsatt etter Warnock

Coventry City ønsker fortsatt å kjøpe unge Stephen Warnock fra Liverpool, men sjansene er små for det, nå som Rafael Benitez har gitt spilleren smaken på førstelagsspill i Liverpool. Coventry har vært i så og si daglig kontakt med Liverpool i håp om å sikre seg Warnock, som jo var på lån i nettopp Coventry i fjor.

 

Coventrys assistent-manager Adrian Heath innrømmer at det var et slag i ansiktet for Sky Blues å se Warnock komme på banen for Liverpool i Graz på tirsdag.

 

- Mange Coventry-fans så Warnock entre banen for Liverpool på tirsdag, og skjønte umiddelbart at sjansen da var mindre for at han ville komme tilbake hit. Vi håper fortsatt på at det skal skje, men det ser nå ut til at han har spilt seg inn i førstelagsdiskusjonen på Anfield, og da er vel sjansene små.

 

Cissé fornøyd med sesongstarten

Djibril Cissé reflekterte i dag over sin første offisielle kamp for Liverpool, og sa seg fornøyd med sesongstarten i Østerrike.

 

- Ettersom det var min første tellende kamp for klubben, syntes jeg det gikk bra. Det var en viktig kamp for oss, og vi hadde ikke råd til å gå på et tap, så å komme hjem med en 2-0 seier var flott. Det var en god start, sier Cissé.

 

- Å nå gruppespillet i Champions League er så viktig for oss, og selv om vi har et stykke igjen, så kan seieren i Graz vise seg helt avgjørende. Nå trenger vi et godt resultat på Anfield, og så er vi der.

 

Om sin nye manager har franskmannen følgende å si: - Han er en seriøs mann, som vet hva han vil, og hvordan det skal gjøres. Han har sine idéer, og han jobber hele tiden for å sette dem ut i praksis. Han er en trener du bare må respektere. Jeg er bare vant med Guy Roux fra før, så dette er helt nytt for meg. Men alle trenere har sine egne metoder, og selv om det er annerledes, så er det meget bra.