Heggem ikke bitter

Vegard Heggem snakker ut om skademarerittet i Liverpool. Finnan glad for å være tilbake. Boro med nye skadeproblemer

Heggem ikke bitter
Det er snart fire år siden Vegard Heggem (bildet) spilte sin siste kamp for Liverpool. Den populære trønderen måtte gå av banen med skade etter få minutter i ligakampen mot Derby County, og de neste tre årene ble en konstant kamp for å vinne over skadeproblemene. I et intervju med Verdens Gang snakker den tidligere høyrebacken ut om den korte karrieren og livet som førtidspensjonert fotballpensjonist.
- Jeg har ikke tenkt på det med bitterhet selv om de siste par årene i Liverpool var tøffe, forteller Heggem.
Gerard Houllier uttalte en gang at hurtigtoget fra Rennebu i Sør-Trøndelag hadde potensiale til å bli en av verdens beste høyrebacker. Selv velger 28-åringen å se tilbake på tilværelsen i Liverpool med de gode minnene i fokus.
- Jeg bruker ikke så mye tid på å tenk på hva de fire-fem neste årene kunne blitt til. Jeg har hele tiden vært fokusert på det jeg har fått oppleve og det ser jeg med takknemlighet på, sier han til VG.
Han innrømmer likevel at det var tøft å gå på nedtur på nedtur i en tilsynelatende evig kamp for å komme tilbake på banen. At folk til stadighet ville vite hvordan det stod til gjorde ikke situasjonen lettere.
- Det forsterket nedturen og depresjonen å måtte snakke om det hele tiden. Det var veldig frustrerende å ikke få holde på med det du synes er artigst. Det ble en belastning å ikke kunne gjøre den jobben du var betalt for.Overfor fans og klubbledelse gikk det litt inn på meg, påpeker den sympatiske fiskeentusiasten.
Om en måned er det nemlig ny sesongåpning for Vegard Heggem – da starter laksesesongen i Orkla og den tidligere Anfield-favoritten åpner sine hytter til utleie langs elva.
- Fra en lidenskap til en annen, bemerker Heggem overfor Verdens Gang.

Finnan glad for å være tilbake
Vegard Heggem kunne fortsatt hatt mange år foran seg på Liverpools høyreback. I fjor sommer ble Steve Finnan kjøpt inn for å forsterke laget i nettopp den posisjonen, men så langt har ikke iren imponert. Den siste tiden har spilleren dessuten tilbragt på behandlingsrommet forgjenger Heggem ble godt kjent med med skade.
- Jeg var overrasket over å være tilbake sist helg. Det var en stor kamp å returnere til men jeg var fornøyd med hvordan det gikk og det er godt å være tilbake, sier Finnan til liverpoolfc.tv.
For første gang i Liverpool-drakte bekledde Finnan høyre midtbaneposisjon, med blandet hell.
- Det er ikke første gangen jeg har spilt høyrekant i karrieren men jeg vil ikke si det er favorittposisjonen min. Jeg er selvsagt mer vant til å spille back men det bryr jeg meg ikke om så lenge jeg er inne på laget, bemerker Finnan som så langt har spilt 28 kamper for de helrøde.

Skadeproblemer for Boro
Det er et skadeskutt Middlesbrough som kommer til Anfield i ettermiddag. Siste frafall er playmaker Juninho. Brasilianeren føyer seg dermed inn i en lang rekke førstelagsspillere som ikke er aktuell for den TV-sendte Premier League kampen i ettermiddag. Colin Cooper, Doriva, Stuart Parnaby og Andrew Davies er alle skadet, mens Chris Riggott er tvilsom etter at han skadet ankelen i fredagens trening.