Henchoz frykter Owen

Sveitseren tror at St. Michael kan slå til når de møtes torsdag. Presset er på England, mener Henchoz som gir støtte til Gerrard. Baros, Smicer og Hamann klare for avspark i gruppe D.

Førstkommende torsdag møtes Sveits og England i Coimbra. Michael Owen hadde en svak opptreden mot Frankrike, men Stephane Henchoz, som i følge The Guardian trolig er tilbake i startoppstillingen mot England, frykter at spissen slår tilbake mot nettopp Sveits.

- Jeg så ikke mye til Michael Owen. Jeg så bare siste halvtimen mot Frankrike og han ble byttet ut. Han scoret ikke da, men det betyr ikke at han ikke kommer til å gjøre det mot oss. Han kan bli enda farligere fordi han var ikke det på søndag. Jeg tror han ønsker å bevise at han fremdeles er målscoreren vi kjenner. For oss er det ingen fordel. Kanskje jeg også kjenner mer til de engelske spillerne enn mine landslagskolleger, fordi jeg spiller mot dem i Premier League. Så derfor kan jeg gi dem noen tips, men jeg tror ikke det vil endre på mye. Når man er på banen, er det bra å kjenne til hvordan en spiller kommer til å spille. Men hvis spilleren er hurtigere enn deg, så er han hurtigere enn deg, og du kan ikke ta ham igjen uansett hva man vet om spilleren på forhånd. Michael en type spiller som kan score i store kamper, og han er så god foran mål når han er i scoringsposisjon at han ikke trenger mange sjanser. En eller to så er ballen i nettet. Så derfor er han en stor fare for ethvert lag han spiller mot.

 

Stephane Henchoz’ frykt er ikke ubegrunnet. St. Michael har en tendens til å være giftigst når han er såret, og angriperen med 25 mål på 57 landskamper for England beskriver da også søndagens resultat som det tyngste han har opplevd i fotballkarrien.

- Jeg kan bare huske Manchester United-Bayern Munchen i Champions League-finalen som tilsvarende til denne, men der var jeg ikke involvert. Man trenger hell for å vinne en turnering. Vi hadde ikke det mot Frankrike, men la oss håpe det jevner seg ut senere i turneringen, uttaler Michael Owen.

 

 

- Presset er på England

England står i fare for å bli utslått av turneringen hvis de ikke makter å slå Sveits.

- Nå er presset definitivt på England. De behøver å slå oss, og de har ikke råd til å tape flere poeng. Hvis vi skulle bli slått ut i gruppespillet vil folk hjemme bli skuffet, men det vil ikke bli det samme som hvis England måtte reise hjem tidlig. Reaksjonene i England vil gjøre det svært vanskelig for spillere og manager å vende hjem. Vi kan benytte oss av deres frykt for det til vår fordel. Vi har alt å vinne. Nå som England har tapt den første kampen er de desperate for seier mot oss. Det vil gjøre det vanskeligere for dem og langt lettere for oss, sier Henchoz.

 

 

Henchoz støtter Gerrard

Stephane Henchoz tror ikke Stevie G får problemer med å komme over feilpasningen som førte til straffespark og fransk seier.

- En spiller som Stevie vet at det kan skje alle. Han vil sørge for å lære fra dette og ikke forsøke å gjenta det. Han er lagkaptein, og det er ikke for ingenting han er det. Det er fordi han er en sterk kar, og han vet at slike ting kan skje – så det er ikke verdens undergang.

 

Midtstopperen legger heller ikke skjul på at han i likhet med andre synes at Steven Gerrard har hatt en fantastisk sesong på klubblaget.

- Jeg tror han har hatt sin beste sesong. Han var veldig stabil, kanskje den mest stabile spilleren vi har hatt. Han er en stor spiller. Han kan gjøre alt – han kan score og han kan legge til rette for andre, men også når han ikke har ballen, vet man at han jobber hardt for å vinne den tilbake. Han ønsker å ha ballen hele tiden. Han kan bruke den og han hjelper deg som forsvarer. Derfor sier jeg at han kan gjøre alt.

 

 

Tre røde i gruppe D

I gruppe D sparker i gang i dag og her finner vi tre Liverpool-spillere. Tsjekkia møter Latvia kl. 18.00 i Aveiro og Tyskland spiller mot Nederland kl. 20.45 på Estádio do Dragão i Porto. Milan Baros er kvitt skaden han pådro seg mot Estland i en oppvarmingskamp til EM og de fleste rapporter tyder på at 22-åringen starter på topp sammen med Jan Koller. Vladimir Smicer starter trolig på benken. For Tyskland bør Dietmar Hamann være selvskreven på midtbanen.