Henchoz går på Bosman?

Stephane Henchoz forlater trolig Liverpool vederlagsfritt i januar eller til sommeren. Otsemobor går på en måneds utlån til Crewe. Rafa forsvarer systemene sine ovenfor kritikerne.

Sveitsiske Henchoz har ikke stått frem som noen favoritt hos Rafa Benitez siden manageren ble ansatt i sommer. Midtstopperen har vært mer eller mindre selvskreven på laget siden overgangen fra Blackburn i 1999, men ser nå ut til å forlate klubben som bosmanspiller. 30-åringen har kun spilt én kamp denne sesongen, hjemme mot Grazer i august, og var ikke engang med i troppen som reiste til Athen. Everton og en eller to utenlandske klubber har allerede vist interesse for den kompromissløse forsvarspilleren. Han kan enten bli solgt i januar for en billig penge eller bli enig om en vederlagsfri overgang til ny klubb til sommeren. Henchoz kostet £3.5M da Houllier kjøpte han for litt over fem år siden. Dietmar Hamann er samme posisjon som Henchoz. Tyskeren blir også en fri agent fra og med første nyttårsdag. Med det spillet Didi viser for øyeblikket vil de fleste mene at han fortjener en forlengelse på Anfield.

 

Rafa tror på systemet sitt

Soneforsvar og 4-4-1-1 på bortebane har gitt dårlig uttelling i seriestarten. Med bare seier mot Grazer i kvaliken til Champions League, og nederlag mot Bolton, Manchester United og Olympiakos, vil det være mye spenning knyttet opp mot lagets opptreden mot Chelsea og Fulham. Begge spilles på bortebane, og begge kamper er viktige for å henge med bak tettlagene i Premier League. Rafa uttalte seg lite om soneforsvaret sitt i går – noe som har gitt oss uvanlig store problemer på dødballer, men forsvarte sin litt mer defensive oppstilling på bortebane. Manageren mener spillernes mentalitet må endres. – Problemet er ikke systemet, men går kanskje mer på spillerne mentalitet. Vi må endre mentaliteten for å få mer selvtillit inn i laget, og forstå mer hva som kreves for å vinne også på bortebane. Mine lag har alltid vunnet mange kamper på fremmed grunn, nå må vi finjustere slik at det også skjer med dette mannskapet. Mot Olympiakos visste vi hva vi gikk til. Vi hadde sett tre videoer på forhånd og snakket mye om hjemmelagets kvaliteter. Det er selvsagt bekymringsverdig at vi spiller å mye dårligere borte enn hjemme, og det er noe vi må jobbe med den kommende tiden.

Avisene i England linker i dag Liverpool både med Mista og Vicente. Daily Mirror mener å vite at Benitez har vært i kontakt med sin tidligere arbeidsgiver om sistenevnte.

 

Otsemobor til Crewe
Jon Otsemobor går på en måneds utlån til Crewe Alexandra. Den 21-år gamle høyrebacken har spilt seks kamper hittil i karrieren, og var forrige sesong på et mislykkes opphold i Bolton. Med stor fart og stor spilleforståelse gjorde han et godt inntrykk da han fikk sjansen etter jul. De defensive egenskapene har imidlertid kommet under lupen, og Rafa mener tydeligvis at han er langt unna førstelaget for øyeblikket. De neste fire ukene tilbringer han imidlertid på Gresty Road, og kan er klar til å debutere mot Watford allerede lørdag.

 

Diao og Diouf uttatt

Både Salif Diao og El-Hadji Diouf er tatt ut til VM-kvalifiseringskampen til Senegal 10. oktober. Senegal spiller borte mot Liberia i Afrikas gruppe 1.