Henchoz og Baros droppes ?

Ryktene sier Heskey, Biscan, Riise fra start - Henchoz og Baros ut. Cheyrou likevel meldt spilleklar. Houllier advarer forsvarerne. Houllier ikke misfornøyd med Owen. Forhandlinger om ny kontrakt påvirker ikke. Tommy Smith foreslår reservelagsspill for Owen.

Vanligvis pålitelige kilder i England melder at Emile Heskey spiller istedenfor Milan Baros i kveldens hjemmekamp mot Portsmouth. Videre beholder Igor Biscan plassen i midtforsvaret, mens Stephane Henchoz vrakes og John Arne Riise kommer inn på venstrebacken. Det blir i så fall nordmannens første start i den røde trøya siden hjemmekampen mot Aston Villa 10.januar. Dessuten skal Bruno Cheyrou likevel være aktuell etter ankelskaden. Dermed kan startoppstillingen komme til å se ut som følger: Dudek, Carragher, Biscan, Hyypia, Riise, Cheyrou, Hamann, Gerrard, Kewell, Heskey, Owen.

 

Houllier advarer forsvarerne

De varslede endringene i backrekken kan ha sammenheng med at Liverpool har sluppet inn hele syv mål på de siste fire kampene. Og Gerard Houllier er ikke nådig mot forsvarsspillerne. Klarer man ikke å tette igjen og nå 4.plassen, så må det forsterkninger til.

- Alt starter bakfra og vi kan gjøre det langt bedre på det området. Ikke bare forsvarsspillet, men også i det offensive og pasningsspillet. Det er ikke min filosofi å sette fingeren på enkelte som misbruker en klar målsjanse eller som ikke klarer å avverge en scoring slik han skulle. Men vi håndterer det internt. Fra nå og fram til sesongslutt vil jeg overvåke noen få ting. Vi må bli langt tettere bakover. Har vi spillere til å klare det? Jeg kommer til å ta en avgjørelse på det når sesongen er over. Alt jeg vet er at vi må vinne de neste to kampene (mot Portsmouth og Wolverhampton) hvis vi skal klare å nå Champions League.

 

Houllier ikke misfornøyd med Owen

Houllier tror Owen kun trenger en scoring for å gjenvinne selvtilliten, og til tross for en del misbrukte sjanser så er han ikke misfornøyd med hva Owen har prestert i de siste kampene.

- Den beste måten for Michael å gjenvinne selvtilliten på er å ordne en scoring. Jeg var svært fornøyd med hvordan han spilte mot Sofia og han havnet i flere gode posisjoner til å kunne ha scoret både mot Leeds og Southampton. Marseille var annerledes fordi de frustrerte oss. Han har spilt bra og har hatt sjanser, men det skjer med alle angripere at de går igjennom vanskeligere perioder.

 

- Kontraktsforhandlingene påvirker ikke

Manageren tror imidlertid ikke at de kommende kontraktsforhandlingene er forstyrrende for hva Michael Owen skal prestere på banen.

- Jeg tror ikke han går på banen og tenker på kontrakten. Jeg har spurt ham og han sier at det ikke er noe problem. Jeg er sikker på at han ønsker å løse det fort, men det avhenger av hans representanter og Rick Parry til å sette av en tid. De vet hva vi mener om saken. Det er opp til dem å sitte ned og diskutere kontrakten i de kommende ukene.

Egentlig var det meningen at kontraktsforhandlingene skulle i gang på mandag, men Rick Parry var opptatt med G14-møtet. 

 

- La Owen spille reservelagskamper

Tommy Smith mener at Michael Owen kunne trenge å spille på et lavere nivå for å finne tilbake til selvtilliten og scoringsformen.

- Jeg mener at tiden er inne for å vurde å la Michael Owen spille en eller to kamper på reservelaget, så han kan legge elendigheten bak seg og få selvtilliten tilbake. Det vil ikke bli å vrake ham, men å se an tilstanden hans og gjøre noe konstruktivt med det. Det skjedde med toppspillere i min tid, og jeg kan ikke se noen grunn til at det ikke kan gjøre i dag uten at det skal bli så mye spetakkel ut av det.