Henchoz på vei mot formen

Houllier vurderer å gi spilleren ny kontrakt. Henchoz er snart tilbake til sitt beste, mener manageren. Diouf og Diao spiller kvartfinale mot Tunisia. 12 år siden Paisley trakk seg fra styret. Juniorlagene møter City.

Med Stephane Henchoz tilbake fra skade er Liverpool styrket defensivt. Gerard Houllier uttaler at klubben vil vurdere å gi sveitseren en ny kontrakt. Den nåværende avtalen løper ut  sommeren 2006, og da fyller midtstopperen 32 år. Henchoz sa i et intervju med liverpoolfc.tv tidligere i uka at han ønsket å være karrieren ut på Anfield, men at det foreløpig ikke har vært diskutert noen forlengelse av kontrakten.

- Jeg er fornøyd med at han ønsker å bli her, og vi vil se på det når tiden er inne, forteller Houllier.

 

Manageren mener at spilleren er så viktig for laget at de røde ville ha vært i Champions League hvis Henchoz ikke hadde vært ute med skade sist sesong.

- Det er ingen tilfeldighet at Stephane gikk glipp av store deler av forrige sesong og at vi samtidig endte tre poeng bak en Champions League-plass. Denne sesongen har han også vært skadet, da han spilte for Sveits, men han har kommet tilbake først nå nylig. Han blir bedre og bedre, og er nå på vei tilbake til sitt beste.

 

Senegal spiller kvartfinale

I det Liverpool og Bolton starter 2.omgang på Reebok Stadium, er det avspark for Salif Diao og El Hadji Diouf i kvartfinalen mot vertsnasjonen Tunisia i African Nations Cup. Kampen vises direkte på Eurosport kl. 17.00.

 

Tolv år siden Paisley forlot styrevervet

I dag er det akkurat 12 år siden Bob Paisley måtte trekke seg fra styret i Liverpool grunnet dårlig helse. Han gikk bort fire år senere. Paisley kom til klubben som spiller allerede i mai 1939. I perioden 1974 til 1983 hentet han hjem seks ligamesterskap, tre serievinnercuper, tre e-cuper og tre ligacuper som manager, og er den desidert mest suksessfulle manageren i Englands mestvinnende klubb gjennom tidene. Det er fremdeles et stort spørsmål hvorfor mannen aldri ble adlet for sine bravader.

 

Juniorlagene møter City

Begge juniorlagene spiller i dag borte mot Manchester City i FA Premier Academy League.

 

U19 har fem strake seirer og ligger på 2.plass i sin avdeling, 11 poeng bak serielederen City.

- Vi trenger å holde det gående, og vi får håpe at våre spillere gjør det samme mot City som det Crewe gjorde sist helg (red.anm.: vant 2-1). Vi må innhente dem fordi kun topplaget går videre til play-off. Vi er 11 poeng bak, men skal gjøre et forsøk. Nå kommer også resultatene, noe vi burde ha hatt da vi spilte mye uavgjort, forteller John Owens.

Kaptein David Raven er ute med en lyskestrekk, mens James Smith er aktuell for spill etter å ha slitt med en ankelskade.

 

For U17 ser det langt mørkere ut. Etter nyttår har Dave Shannons tapt stort både mot Everton og Blackburn. I begge kampene fikk man også en mann utvist. Totalt har det yngste juniorlaget pådratt seg hele fem røde kort denne sesongen.

- Før julepausen var alt fint. Vi var da inne i en god periode. Men etter nyttår og med den avlyste kampen mot Crewe, har vi bare hatt to kamper på en måned. Og uheldigvis, har begge kampene endret karakter etter utvisningene, uttaler Dave Shannon.

Forsvarsspillerne Jordan Holmes og Lee Peltier er begge suspendert etter utvisningene.