Houllier berømmer fansen

En lettet Gérard Houllier mente hans lag hadde gjort en profesjonell jobb i 2-0 seieren mot Levski Sofia, og en rørt manager takket for støtten fra tribunen. Milan Baros er tilbake.

- Spillerne fortjener honnør

Det vil være mange glade ansikter på Melwood i dag.  Etter en uke med mye kritikk og stort mediefokus sørget to stjernetreff midtveis i 2.omgang mot Levski Sofia for at humøret forandret seg radikalt i helrøde kretser.  Det endte med at man for første gang på lenge sang med følelse i stemmen for Gérard Houllier på Anfield.  Den franske sjefen la ikke skjul på at det var noe som både varmet og beveget ham:  - Ja, det var følelsesmessig og jeg ble rørt.  Det har ikke vært en lett tid for oss.  Dette dreier seg imidlertid ikke bare om Gérard Houllier, det dreier seg om Liverpool Football Club..

- Vi var ekstremt profesjonelle, og vi scoret to fantastiske mål.  Det var en veldig profesjonell opptreden av spillerne.  De fortjener honnør for den måten de holdt hodene høyt, og ikke ble påvirket av hva som har skjedd i det siste.

- Det er alltid vanskelig å bryte ned et lag som Levski Sofia, som kommer seg så fort bak ballen.  Vi snakket om det i pausen, og det ble mer bevegelse i 2.omgang.  Vi passet ballen raskere, og vi var beredt til å skyte mer langskudd.  Det er et spørsmål om tålmodig, og indviduell dyktighet.

- Det er bedre å gå til Leeds med en seier i ryggen.  Nå må vi hvile, komme oss igjen, og være tilbake.  Vi setter pris på denne seieren, og det tror jeg også fansen gjør.

 

Milan var banens beste

Liverpools spill var ikke glitrende mot bulgarsk motstand i går, men det var likevel flere lyspunkter.  Steven Gerrard og Dietmar Hamann styrte sentralt på midtbanen, og en flott 2-0 scoring syntes også å lette litt av presset for en formsvak Harry Kewell.  Det største plusset var likevel Milan Baros, som spilte sin første kamp siden midten av september, og som var banens beste gjennom sin store innsats og offensive spill på topp.  Tsjekkeren fikk da også øredøvende applaus da han ble byttet ut et par minutter før slutt:  - Hovedsaken for meg er at jeg spiller igjen.  Benet er solid nå, og jeg kom igjennom denne kampen uten problemer.  Det har vært hardt å være ute i fem måneder, men det er godt å være tilbake.

- Dette var en god seier for oss, og forhåpentligvis kan vi nå reise til Sofia og sikre oss avansement.  Vi er fortsatt med i to turneringer, og vi må ta en kamp av gangen og gjøre vårt beste for å prøve å vinne UEFA-Cupen og bli nummer fire i Premier League.

Gérard Houllier var, forståelig nok, også fornøyd med innsatsen til Baros:  - Milan viste at han vi har savnet ham i perioder.  Vi behøver fire gode angripere, men han ble først klar igjen i forrige uke.  Jeg er glad for at han er tilbake på sitt beste.  Han var direkte, besluttsom, og han hjalp Michael mye.