Houllier dropper Newcastle-kampen

Gérard Houllier overlater til sine speidere å se Southampton - Newcastle i kveld. Skjærene har ikke gitt opp, mens Saints lover å gå for seier. Skuffet Kewell. Mellor til Crewe? Aldo imponert over kapteinen. Liverpool kritisert i retten.

Houllier dropper Newcastle

Gérard Houllier har i dag fortalt at han ikke kommer til å se Southampton – Liverpool på TV i kveld. Kampen har som alle vet enorm betydning med tanke på Liverpools muligheter til å nå mesterligaen. Newcastle må vinne kampen skal man forhindre Liverpool i å kapre fjerdeplassen, men de rødes manager akter ikke å se kampen.

 

- Sist Newcastle spilte, på søndag, var jeg i Sefton Park, og en liten gutt fortalte meg at Shearer hadde misset på straffespark og at Newcastle hadde spilt uavgjort. Jeg kommer heller ikke til å se kveldens kamp, men mine speidere vil selvsagt det, og uansett hva som skjer på St.Mary’s i kveld ønsker jeg kun å fokusere på å slå Newcastle på lørdag. Vi er inne i en fin stim med seire nå, og vi ønsker å fortsette rekken. Alt jeg vet er at vi ønsker å kapre fjerdeplassen, og at vi vil gjøre vårt beste for å vinne på lørdag, uttaler Houllier i dag.

 

Saints går for seier

Southampton-manager Paul Sturrock lover Liverpool-fansen at hans mannskap vil gå for seier mot Newcastle i kveld. Klarer man det vil sørkyst-klubben gjøre Liverpool en stor tjeneste, og sikre dem mesterligakvalifisering allerede før siste serierunde.

 

Southampton har tilsynelatende lite å spille for, men Sturrock er ivrig på å slutte sesongen på en god måte og ende så høyt som mulig i Premier League. Det betyr nemlig ekstra innteker som kommer godt med for Saints.

 

- Vi kan klatre tre plasser på tabellen om vi vinner våre to siste kamper, og det er mye penger involvert. Jo mer penger jeg har å rutte med i transferbudsjettet til sommeren, jo bedre, slår Sturrock fast.

 

Newcastle har ikke gitt op

Newcastlemanager Bobby Robson og midtbaneveteran Gary Speed nekter å gi opp drømmen om mesterligaspill til neste sesong, trass i at klubben trenger like mange borteseire på de to siste kampene som de har klart i hele sesongen så langt.

 

- Vi må bare ha troen på at vi kan vinne de to siste kampene. Vi skal spille to cupfinaler, slår Robson fast før kveldens kamp, og får støtte av Speed når det gjelder den uttalelsen.

 

Kewell skuffet over egen innsats

Harry Kewell er skuffet over sin første sesong i Liverpool-trøya, og tror at en lang ferie vil gjøre han godt, ifølge liverpoolfc.tv.

 

- Jeg har ikke spilt bra på en stund nå, og jeg vet egentlig ikke grunnen til at det har vært slik. Jeg har jobbet ekstra hardt på trening, men det har ikke gitt synlige resultater, noe som har vært frustrerende. Jeg ønsker jeg visste hva som skal til for å gjenfinne formen, men jeg gjør ikke det. Det handler ikke bare om manglende selvtillit. Kanskje må jeg bli litt tøffere i spillestilen, slik som min gamle lagkamerat Alan Smith i Leeds, under australieren.

 

- Legene har anbefalt meg å ta en skikkelig ferie fra fotballen i sommer, og jeg gleder meg  virkelig til en skikkelig familieferie, legger han til.

 

Gradi ønsker Mellor

Lokalavisen i Crewe melder i dag at Crewe Alexandra manager Dario Gradi prøver å sikre seg to unge spisser fra Premier League på lån for hele neste sesong. Det skal dreie seg om Evertons Nick Chadwick og Liverpools Neil Mellor. Mellor hadde som kjent et mislykket låneopphold i West Ham denne sesongen, men har blomstret for Liverpools reservelag i serieinnspurten. Spørsmålet vil være om han er så giret på et nytt langt låneopphold etter den vonde erfaringen fra London.

 

Aldridge imponert over Gerrard

John Aldridge føyer seg i dag inn i rekken av fotballpersonligheter som skryter Steven Gerrard opp i skyene. Aldo mener det er vanskelig å sammenligne spillere fra ulike tidsepoker. Han spilte selv sammen med noen av de beste midtbanespillerne Liverpool har hatt. Og før hans tid i klubben ble en mann som Graeme Souness regnet som den beste Liverpool har hatt i den posisjonen. Aldo mener imidlertid at Gerrard er vel så god som Souey var.

 

- Steven Gerrard har vært en sensasjon denne sesongen. Jeg kan ikke få roset hans spill høyt nok. Han er en av de beste fotballspillerne jeg noen gang har sett. Jeg har sett fotball siden jeg var seks år gammel, og jeg har aldri sett en spiller produsere så mange gode og stabile kamper på rad før, som Gerrard har gjort denne sesongen. Og det på et lag som har slitt. Jeg har sett alle Liverpools store spillere gjennom tidene, og jeg har spilt sammen med flere av dem. Gerrard er der oppe sammen med Graeme Souness som de største midtbanespillerne klubben har hatt. Han har vært et lys i mørket denne sesongen, og han fortjener å kjempe om de store troféene, og derfor er det så viktig at Liverpool kaprer fjerdeplassen,  for Steven Gerrard hører hjemme i Champions League, mener Aldridge.

 

Liverpool kritisert i retten

Liverpool FC ble i går kritisert for å ha lagt hinder i veien for en rettssak som involverer Milan Baros.  Baros ble bøtelagt med £500 pund, og fikk tre prikker på førerkortet, etter at han nektet å uttale seg om hvem som kjørte en av klubbens leiebiler i høy fart forbi en kameraboks i september. Tsjekkeren påstod han aldri fikk brevet der han ble bedt om å forklare seg om saken, og var ikke tilstede i retten selv i går.

 

Samtidig ble klubbens kaptein, Steven Gerrard, bøtelagt med £1000 og straffet med fem prikker på førerkortet etter å ha blitt dømt for uvettig kjøring.