Houllier forsikrer at motivasjonen er på topp

Manager Houllier forsikrer at hans mannskap vil være topp motiverte når de møter Newcastle i ettermiddag. Gerrard overrasket over Newcastles svake form, mens Shearer håper de røde tar lett på oppgaven.

Gérard Houllier forsikret i dag Liverpool-fansen om at hans mannskap er topp motiverte foran dagens kamp mot Newcastle, trass i at man allerede før dagens kamp er sikret fjerdeplassen i ligaen og mesterligakvalifisering.  Han mener at ønsket om å avslutte sesongen på en god måte vil være motivasjon nok i seg selv.

 

- Jeg synes ikke vi har noe mer å bevise, nå som fjerdeplassen er sikret. Men jeg vil bli glad om spillerne viser fansen hvilket godt lag de er i ferd med å bli igjen. Jeg vet spillerne vil være topp motiverte, og ønsker å avslutte sesongen med en seier. De vil vise seg fra sin beste side, forsikrer manageren.

 

- Selvsagt var det en lettelse for oss at Newcastle avga poeng i Southampton, selv om et uavgjort resultat hadde vært nok for oss i dag om Newcastle også hadde vunnet. Å bli nummer fire er en forbedring fra i fjor, og en god prestasjon. Ikke alle vil være enige i det, men jeg synes det når man tar alle våre skadeproblemer denne sesongen i betraktning.

 

- Jeg visste vi ville klare fjerdeplassen

Houllier understreker hvor viktig det har vært for laget å få tilbake nøkkelspilllere fra skader den siste tiden, og mener at dette var avgjørende for at man til slutt klarte å bli nummer fire. Manageren sier også at han hadde stor tro på at spillerne ville klare brasene med henblikk på fjerdeplassen, trass i all kritikken som har blitt både han selv og spillergruppen til del.

 

- Det er ikke enkelt å være utenlandsk manager i Premier League. Det er mange som ønsker meg fjernet, så du må være sterk. Laget har funnet tilbake til gamle takter nå som så og si alle er skadefrie igjen. Jeg har hele tiden hevdet at vi ville være et mye bedre lag med nøkkelspillerne tilbake og i form.

 

- Jeg har også hele tiden hevdet at vi ville klare fjerdeplassen, og for oss var det bare et tidsspørsmål. Spillerne vet at jeg har tro på dem, og at jeg stolte på dem. Vi har innehatt fjerdeplassen i to måneder nå,  så dette handlet ikke om hell.  Jeg er stolt over det laget mitt har oppnådd denne sesongen, for jeg vet hvilke problemer vi har hatt, og ikke minst hvor mange straffespark vi har bommet på.

 

- Når det gjelder avstanden til lagene foran oss, er jeg fullt klar over den, og vi ønsker selvsagt å redusere dette gapet. Men det blir vanskelig dersom Arsenal fortsetter å holde så høyt nivå. Jeg mener vi har gjort visse fremskritt, men vi trenger nok noen nye spillere i troppen. Forhåpentligvis blir ikke Arsenal så gode neste sesong, mens vi skal bli bedre, sier en offensiv manager.

 

- Vi er ikke et enmanns-lag

Mye har vært sagt og skrevet Steven Gerrard denne sesongen, og også manager Houllier roser kapteinens strålende form. Men samtidig benekter han at Liverpool har blitt et enmanns-lag.

 

- Det blir for dumt å si at Gerrard har båret laget på egen hånd denne sesongen. Det stemmer ikke. Steven har vært strålende hele sesongen igjennom, og har vist seg som en stor kaptein som har gått foran med et godt eksempel. Han fortjente virkelig scoringen mot Birmingham, og han vil sikkert gjøre en ny stor kamp mot Newcastle. Men han er ikke alene om dette, understreker Houllier.

 

Gerrard overrasket over Newcastles svake form

Kapteinen selv er på sin side mest overrasket over Newcastles svake form i sesonginnspurten. Han medgir at han trodde at dagens kamp ville bli helt avgjørende for utfallet av kampen om fjerdeplassen. Gerrard mener imidlertid at Magpies har kvaliteten som skal til for å komme sterkere tilbake ved neste korsvei.

 

- Jeg er overrasket over hvordan de har gitt fra seg poeng nå i sesongavslutningen, ettersom de er et godt lag. Jeg er imidlertid sikker på at de vil riste av seg denne skuffelsen, og komme sterkt tilbake. Vi har slått dem på hjemmebane og spilt uavgjort mot dem på bortebane tidligere denne sesongen, noe som var to gode resultater for oss. Nå håper jeg at alle gode ting er tre, og at vi dermed også tar vår fjerde seier på rad i ligaen, sier kapteinen.

 

Shearer håper at Liverpool tar foten av gasspedalen

Newcastle har langt mer å spille for en de røde på Anfield i dag, ettersom de må gå forbi Aston Villa på tabellen for å sikre seg en plass i UEFA-cupen neste år. Toppscorer Alan Shearer insisterer på at hans lag nå må slå tilbake etter skuffelsen over å ha gått glipp av mesterligakvalifiseringen.

 

- Liverpool er sikret fjerdeplassen uansett hva som skjer i dag, så jeg håper at de er i feststemning allerede og tar lett på oppgaven. Vi kjemper med Aston Villa om femteplassen, men alt vi kan gjøre er å konsentrere oss om vår egen kamp og håpe at vi kan klare et resultat som er nok til å gi oss plass i UEFA-cupen, sier Shearer.

 

- Vi var skuffet over uavgjort mot Southampton. Når du scorer tre mål på bortebane, forventer du å vinne kampen. Vi må ta oss sammen når vi nå møter Liverpool, og legge frustrasjonene bak oss, avslutter han.