Houllier håper å temme ulvene

Gerard Houllier håper å temme ”ulvene” i Midlands i kveld. Manageren er glad Owen er tilbake, mens Steven Gerrard er skadefri og håper på flere scoringer. Legender signerer bok. Vignal håper på fremtid på Anfield. Thompson jubilerer.

Liverpool-manager Gerard Houllier håper at hans lag kan temme "ulvene" på Molineux i kveld, men det blir ingen lett oppgave. Wolves har nemlig en imponerende statistikk å vise til på hjemmebane denne sesongen. Selv om laget befinner seg under nedrykksstreken har ikke Dave Jones sitt mannskap tapt mer enn to kamper på egen grunn så langt. En bedre statistikk på hjemmebane er det faktisk kun Arsenal og Manchester United som kan vise til.

Med seier i kveld vil Liverpool kun være to poeng bak Charlton og den forjettede fjerdeplassen, men Houllier tar ingenting for gitt før kveldens møte. Spesielt sett i lys av "ulvenes" imponerende seier over Manchester United i helgen.

- Wolves er fulle av selvtillit etter det som skjedde på lørdag, men vi er klare for oppgaven og ønsker å revansjere oss og legge den dårlige kampen mot Tottenham bak oss. For å være ærlig var jeg ikke spesielt overrasket over at Wolves slo de regjerende mestrene. De var også uheldige som ikke slo Charlton hjemme, og har gjort det veldig bra på hjemmebane hele sesongen, og har tapt kun to ganger. Det blir en viktig kamp for oss etter tapet på lørdag, men presterer vi slik vi vet vi kan, bør vi få noe ut av dette oppgjøret, påpeker Houllier.

Houllier glad for at Owen er tilbake

En av spillerne som Houllier setter sin lit til i kveld, er stjernespissen Michael Owen. Manageren tror at Owen er mannen som kan sikre de røde en plass i neste års Champions League, nå når han er skadefri igjen. Det er 17 kamper igjen å gjøre dette på, og Owen spiller bare sin tredje kamp etter skadeavbrekket. Houllier tror imidlertid at det ikke vil gå lenge før Owen finner scoringsformen igjen.

- Jeg ser virkelig fram til at Michael finner formen igjen. Det er det vi har ventet på de siste ukene, og han utgjør en enorm forskjell for oss. Etter et slikt skadeavbrekk pleier han alltid å trenge et par kamper for å bli skikkelig match-fit igjen. Akkurat nå er det nesten som preseason på nytt for han, etter å ha vært så lenge ute. Vi vet at han vil score mål for oss så snart han er tilbake i form igjen, sier Houllier.

Manageren underbygger denne påstanden med å vise til at de rødes toppscorer gjorde åtte mål på åtte kamper før han ble skadet mot Arsenal i oktober.

- Vi vet hva vi får med Michael, og vi vet hvor viktig han er for oss. Han er en leder på banen, og han vil snart vise seg fram fra sin beste side igjen. Han går alltid foran som et godt eksempel for andre, og når laget hans befinner seg i en vanskelig situasjon – det være seg Liverpool eller England – kommer han alltid opp med noe spesielt. Han er en fantastisk spiller, og en veldig, veldig sterk gutt på alle måter. Nå fokuserer han på å komme tilbake til sitt beste nivå igjen, og jeg er sikker på at han vil ta oss dit vi ønsker, skryter Houllier.

Gerrard og Hamann sentralt

En annen som er tilbake etter skade, og som er nesten like viktig for Liverpool, er Steven Gerrard. Nå får han sjansen til å utvikle partnerskapet med Dietmar Hamann på midtbanen ytterligere, og kapteinen mener at tyskeren er spilleren som kan hjelpe han til å gjøre hans spill komplett.

Gerrard mener nemlig at det nå er kun en ting han må få på plass før hans spill er slik som det skal være – nemlig scoringene. Og scouseren tror Hamann er midtbane-partneren som skal til for at han vil finne veien til nettmaskene igjen. Hamann har som kjent vært ute med skade i store deler av sesongen, og da måtte Gerrard ta på seg større defensive oppgaver enn han egentlig liker. Men nå som begge er skadefrie samtidig igjen, tror kapteinen at han vil få større muligheter til å gå i angrep.

- Det er alltid flott å ha Didi på banen, for han er spillertypen som egentlig ikke syns så mye, men gjør alt grovarbeidet for deg. Mens han var ute måtte jeg legge bånd på mitt offensive spill for å hjelpe laget defensivt. Nå får jeg forhåpentligvis sjansen til å gå mer framover og score noen flere mål. Det har vært det spillet mitt har manglet denne sesongen, sier Gerrard før kveldens kamp mot Wolves.

Gamle helter signerer bøker

Liverpool-legendene Alan A’Court, Roger Hunt og Ian Callaghan vil sammen med Englands gamle keeperhelt Gordon Banks signere bøker hos W.H. Smith’s i Liverpool sentrum kommende lørdag kl. 10.30 lokal tid.

Anledningen er lanseringen av A’Courts biografi "My life in Football", som blir publisert av Bluecoat Press i Liverpool. De tre andre spillerne har alle fått en sentral plass i boken. Hunt og Callaghan spilte sammen med A’Court under Bill Shankly, mens Banks spilte under A’Court mens han var trener i Stoke. Kvartetten har vært gode venner i en årrekke.

Vignal håper fortsatt på suksess på Anfield

Den unge franskmannen Gregory Vignal er lånt ut for tredje gang på to sesonger av de røde, men håper fortsatt at han kan få en lysende karriere på Anfield. Resten av sesongen blir han å finne i spanske Espanyol, etter at oppholdet i franske Rennes ble relativt mislykket. I fjor var han som kjent på et lignende låneopphold hos Bastia. Vignal satser nå alt på at disse låneoppholdene skal gi han nok erfaring til å returnere til Anfield som en bedre spiller til sommeren.

- Jeg samler erfaringer, og håper det vil betale seg tilbake senere. Jeg ønsker å slå igjennom hos Liverpool, og jeg tror jeg vil klare det. Ting gikk dårlig for meg i Rennes, og jeg ønsker egentlig ikke å snakke mer om det. Det var en meget spesiell klubb, og jeg spilte ikke mye der, noe som var en stor skuffelse for meg, sier Vignal til Liverpools offisielle nettsted i dag.

- Før jeg reise til Rennes ble jeg advart mot det av flere som har spilt der tidligere. Dessverre lyttet jeg ikke til dem. Her i Barcelona har jeg imidlertid fått en helt ny og mer positiv tilværelse. Jeg er overlykkelig over å få prøve meg i La Liga, en av de beste ligaene i verden, legger han til.

- Jeg har fortsatt to og et halvt år igjen av kontrakten min med Liverpool, og Gerard Houllier har lovet at han vil komme å se meg spille her i Spania. For øyeblikket foretrekker jeg å spille her framfor å slite benken i Liverpool, men å spille for Liverpool er fortsatt drømmen og målet mitt, avslutter den unge franskmannen.

Thompson runder 50

Assistentmanager Phil Thompson runder 50 år i dag. Foruten å være assistentmanager i dag spilte han 477 førstelagskamper for de røde, var lagets kaptein i en lang periode, og vant to europacuper, sju ligatitler, UEFA-cupen, FA-cupen, supercupen og to ligacuper.

Den tidligere reservelagsspilleren Colin Russel, som fikk en ligakamp for de rødes førstelag etter en halvtimes innhopp for Howard Gayle mot Sunderland i mai 1981, fyller også år i dag. 43 for å være nøyaktig.