Houllier roser supporterne - spennende trekning i morgen

Gérard Houllier fremhevet spesielt de langveisfarende supporterne fra Liverpool og Michael Owen etter kveldens avansement i UEFA-cupen. Han snakket også ut om drapstruslene. Les alt om morgendagens trekning.

Gérard Houllier roste Liverpools langveisfarende fans i Bulgaria etter kveldens seier mot Levski Sofia. En 4-2 seier over bulgarerne, etter mål av Steven Gerrard, Michael Owen, Dietmar Hamann og Sami Hyypiä, betyr at de røde blir å finne blant de siste 16 lagene i UEFA-cupen når trekningen finner sted i morgen.

 

- Våre supportere reiste langt for å overvære denne kampen, og i de iskalde omgivelsene var de til stor hjelp for oss. De var i klart mindretall inne på stadion, men vi kunne høre hvordan de sang og løftet oss frem gjennom hele kampen. De var fantastiske, uttalte en glad Houllier etter kampslutt.

 

Glad for Owen-scoring

Manageren var meget glad for at Michael Owen igjen var å finne på scoringslisten, etter hans flotte 2-0 scoring ti minutter ut i kveldens kamp. Det betyr nemlig at Owen nå kan ha lagt måltørken bak seg, etter å ha scoret bare 2 ganger på de siste 11 kampene.

 

- Jeg var glad på Michaels vegner. Han er nå i ferd med å nå nye scoringsrekorder i europacupen for Liverpool, og jeg syntes han virket skarp i kveld. Jeg var spesielt fornøyd med hvor hardt han jobbet for laget. Han er ikke bare en stjernespiller, men også en lagspiller, konstaterte en fornøyd Houllier.


Houllier: - Drapstruslene svekker ikke min affeksjon for Liverpool

I etterkant av dagens seier i Sofia har også manageren lettet på sløret når det gjelder drapstruslene mot han i begynnelsen av februar, som nådde offenlighetens lys i dag etter at Merseyside-politiet kunngjorde at de etterforsker saken. Houllier innrømmer at han ble såret og skremt over innholdet i brevet han mottok, men han hevder at det ikke har påvirket hans lidenskapelige forhold til klubben.

 

- Selvsagt er slike ting sårende. Innholdet i brevet var skremmende, men det har ikke påvirket mitt forhold til Liverpool FC, supporterne og folket i Liverpool. Det påvirker heller ikke min lidenskap og entusiasme for jobben jeg er satt til å gjøre.

 

- Jeg holdt det for meg selv, fordi jeg ikke ville la det bli en bekymring for noen andre. Jeg fortalte det ikke en gang til Rick Parry eller formannen. Mine spillere fortjener også ros, for de visste ikke noe før like før kveldens kamp. Jeg mente det beste for alle var å holde dette for meg selv, og bare fortelle det til noen få utvalgte mennesker, inkludert politiet, sier Houllier.

 

Spennende trekning i morgen

For Liverpools del går det mot en spennende trekning i morgen. Følgende 16 lag er klare for 4.runde av UEFA-cupen:

 

FC Barcelona Esp 140,769
Valencia Esp 131,769
Liverpool Eng 94,170
Inter Ita  93,155
AS Roma Ita 91,155
Real Mallorca Esp 72,769

Girondins Bordeaux Fra 71,734
PSV Eindhoven Ned 60,749

Celtic Sco 57,187
Newcastle United  Eng 51,170
Olympique Marseille Fra 49,734
Club Brugge  Ble 44,250
Villarreal  Esp 37,769
Benfica  Por 30,791
AJ Auxerre Fra 29,734
Genclerbirligi Tur 15,495

 

De første 8 lagene blir seedet til trekningen av 4.runde, og kan ikke møte hverandre. Det betyr i klartekst at Liverpool slipper unna lag som Barcelona, Valencia, Inter og Roma i 4.runde. De kan heller ikke møte Newcastle fra samme liga i denne runden. Det kan derimot bli et gjensyn med Celtic. I kvartfinalen (5.runde) og semifinalen er det derimot fri trekning.

 

Trekning av 4.runde vil finne sted i Nyon kl. 14.00 i morgen. Lagene vil da bli splittet i to grupper bestående av 8 lag. Det vil være 4 seedede og 4 useedede lag i hver gruppe, der de seedede vil bli trukket sammen med et av de useedede lagene i sin gruppe i 4.runde. Oppsettet for kvartfinalen og semifinalen blir også trukket i morgen, slik at man allerede nå vil se hvem man alternativt kan møte for resten av turneringen.