Houllier stoler på Kewell i innspurten

Houllier setter sin lit til Kewell. Paul Harrison glad for å få en ny sjanse. Owens fornøyd med U19-lagets sesong. Liverpool møter Porto i Toronto?

Gérard Houllier tror Harry Kewell er mannen som skal føre Liverpool til neste sesongs Champions League. Australieren har ikke spilt opp mot sitt beste etter sin ankelskade, men Houllier håper han skal kunne inspirere laget til en sesongavslutning som fører Liverpool til den viktige 4.plassen.

 

- Jeg tror Harry er den første til å innrømme at han har vært under pari den siste tiden, men når de store kampene kommer vet jeg at de beste spillerne vil prestere, og jeg har tro på at Harry kan få vist hva han er god for. Skaden han pådro seg rundt nyåret satte ham kraftig tilbake, og man trenger bare se på antall mål han scoret før skaden sammenlignet med antallet scoret etter for å forstå det. Han har også vært svært uheldig fordi han har truffet stanga flere ganger enn noen annen, og vi må også huske på at dette er hans første sesong i klubben og at vi fortsatt har mye i vente.

 

Houllier tror Manchester United vil få det beste ut av Liverpool til helga, og franskmannen sier at et positivt resultat vil være avgjørende i kampen om 4.plassen.

 

- Vi spiller som regel godt mot de beste lagene, og vi har fortsatt skjebnen i våre egne hender. Vi er nødt til å ta ut det lille ekstra mot Manchester United. Vi gjøre det som regel bra mot dem, men i fjor var det annerledes fordi vi mistet Sami Hyypiä etter fire minutter. Vi må være forsiktige, og selv ett poeng kan vise seg å bli viktig når vi gjør opp status ved sesongslutt. Jeg har hele tiden sagt at alle lagene vil avgi poeng, og alle ser ut til å slite med skadeproblemer. Jeg tror ikke noe vil bli avgjort før siste kamp. Selv om vi hadde en dårlig uke og tapte fem poeng, er det ikke noen vits å være etterpåklok. Selv tre poeng mer ville betydd mye for oss, men nå må vi fokusere på de siste kampene. Vi  har igjen fire og Newcastle har fem, men tre av deres kamper er borte, inkludert den mot oss, så alt er fortsatt opp til oss selv.

 

 

Harrison henrykt over kontrakt

Paul Harrison, U19-keeperen som nylig ble tilbudt en ettårskontrakt med klubben, forteller til liverpoolfc.tv hvor glad han er for å få muligheten til å fortsette i klubben han har holdt med siden han var barn. Selv om han ennå ikke har skrevet under, tyder alt på at han kommer til å signere i løpet av meget kort tid.

 

- Jeg kommer definitivt til å skrive under. Kontrakten er i ferd med å gjøres klar, og så fort den er det kommer jeg til å signere. Jeg var helt i ekstase da jeg fikk vite det, og først trodde jeg det ikke var sant. Det var Joe Corrigan som bragte meg nyheten, og første trodde jeg det var snakk om en annen klubb da han litt spøkefullt sa at ”du trenger ikke gjøre dette hvis du ikke vil, men...” Så sa han at Liverpool ønsket at jeg ble værende i mist ett år til, og jeg sa selvsagt ja med en gang. Jeg fikk faktisk nyheten rett etter minnesstunden  for Hillsborough-tragedien forrige torsdag. Som de fleste nå vet døde min far på Hillsborough, og timingen kunne ikke vært bedre. Fra å være veldig trist ble jeg utrolig glad i løpet av bare et par timer. Jeg hadde ikke tenkt så mye over at jeg var på vei vekk fra klubben før denne dagen, og da jeg var på Anfield, tenkte jeg over at jeg kanskje aldri ville få spille her igjen. Jeg tenkte ikke så mye over det under trening på Melwood, men kanskje var det fordi jeg hadde så utrolig lyst til å bli i klubben.

 

Harrison, som kom til klubben da han var ti år, tror han har dratt nytte av å få delta på treningene på Melwood, og han håper på å utvikle seg videre neste sesong.

 

- Alle på Melwood har hjulpet meg enormt, og jeg føler at jeg har gjort store framskritt siden jeg kom hit på heltid, først og fremst på grunn av kvaliteten på trenerne og spillerne jeg har rundt meg. Spesielt Joe har stor innflytelse, og jeg vil takke ham for all hjelpen han har gitt meg. Jeg vet ikke om jeg er klar for førstelaget ennå, men scenarioet skremmer meg ikke. Jeg ville nok vært litt nervøs, men jeg har tro på at jeg ville taklet oppgaven hvis jeg skulle få sjansen. Mitt mål for neste sesong er å spille flere reservelagskamper. Jo mer erfaring jeg får, jo bedre vil jeg forhåpentligvis bli.

 

Etter  å ha vært med i førstelagstroppen til Slovenia og Frankrike denne sesongen, ble han plutselig aktuell for benken forrige uke da Patrice Luzi ble skadet. Selv om den nye ettårskontrakten ikke vil snu opp-ned på livet hans, innrømmer han at det ble en aldri så liten feiring i nabolaget.

 

- Det føles litt rart, men jeg nyter den nye tilværelsen. Drosjesjåførene har begynt å kjenne meg igjen, og alle ungene i nabolaget er oppspilte. Det er fint for dem å se at en av deres egne har lykkes i å få kontrakt med Liverpool.

 

 

John Owens fornøyd med sesongen

U19-sjef John Owens sier han er tålelig fornøyd med sitt lags spill denne sesongen, etter at  man ble nummer to bak Manchester City. Owens føler at man spilte for mange uavgjorte kamper (8), og at det var dette som kostet Liverpool tittelen. 3-0-seieren over Manchester United blir trukket fram som sesongens høydepunkt. Owen trekker fram David Raven, Adam Flynn, Andy Wright og toppscorer Steven Gillespie som sesongens beste spillere.

 

Preseason-kamp mot Porto?

Liverpool kan komme til å møte Champions League-semifinalist Poro under preseason i Nord-Amerika i sommer. Det er allerede bekreftet at man vil spille mot Celtic i Connecticut 26. juli og Roma i New York 3. august. En tredje kamp skal være aktuell i Toronto 30. juli med Porto som sannsynlig motstander. Liverpool har ennå ikke bekreftet denne kampen, men man vil komme med en uttalselse så fort planleggingen er unnagjort.