Houllier tror han er manager også neste sesong

Gerard Houllier akter ikke å forlate sin post som Liverpool-manager, og tror han også sitter i jobben neste sesong. Assistent-manager Phil Thompson fokuserer på oppgavene som venter.

Gerard Houllier sier i dag at han ikke akter å forlate sin posisjon som manager for Liverpool FC, og at han forventer å være manager for klubben også neste sesong. Kritikken har haglet mot franskmannen etter at hans lag røk ut av FA-cupen mot Portsmouth, men Houllier står standhaftig på sitt, og hevder at hans lag vil oppnå suksess til slutt. Så mens enkelte hevder at Houllier kun har 13 ligakamper igjen som manager på Anfield, har Houllier selv startet planleggingen for 2004/2005-sesongen.

 

- Jeg kommer ikke til å si opp jobben min. Jeg er sterk, og har mine mål i behold. Jeg forventer å være manager for Liverpool også neste sesong, og vi vil nå våre mål, sier en bestemt Houllier til liverpoolfc.tv i ettermiddag. 

 

- Jeg tror vi vil nå vårt mål om Champions League fotball neste sesong. Styret vet hva vi gjør, og at vi er på rett spor. Dette er hovedgrunnene til at jeg tror jeg fortsatt vil være her neste sesong, legger han til.

 

- Jeg kommer aldri til å snu ryggen til Liverpool og bare gå min vei. Men en ting må dog sies, dette handler ikke om Gerard Houllier, men om Liverpool og at vi jobber for at klubben skal få suksess. Det er kun det som betyr noe.

 

Manageren forklarer igjen lagets svake sesong med de mange skadene man har hatt – nå sist representert ved en ny skade på Florent Sinama-Pongolle. Dette mener han er hovedårsaken til at hans mannskap har vært underytere hele sesongen igjennom.

 

- Den største skuffelsen har vært alle skadene på viktige spillere. Dette er ikke unnskyldninger, men fakta. Vi har manglet Michael Owen og Didi Hamann i tre måneder, og Jamie Carragher og Milan Baros i fem måneder. En annen som har slitt med skader er Harry Kewell. Vi har ikke hatt alle våre våpen klare samtidig, og det har påført oss tap.

 

- Jeg hadde ikke kommet til å bruke Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle så mye under normale arbeidsforhold, men de har bevist sin verdi for laget og vil ha et år med ekstra rutine til neste sesong.

 

Brede skuldre og humor

På spørsmål fra Liverpools offisielle nettsted innrømmer Gerard Houllier at det kreves brede skuldre for å takle all kritikken om dagen.

 

- Jeg prøver å takle det ved hjelp av humor. Vi er skuffet over det som skjedde i Portsmouth, men du kan ikke legge deg ned og gråte heller. Vi har en viktig UEFA-cup kamp mot Levski Sofia om et par dager, og det er en annen turnering som vi ønsker å vinne. Det er godt å spille såpass raskt igjen etter en skuffelse som den i helgen, og UEFA-cupen er en turnering vi har gode minner fra. Vi husker godt hvordan vi vant turneringen for tre år siden.

 

- Jeg tror at laget vil være langt bedre om et års tid. Du trenger brede skuldre når du får slik kritikk jeg har fått i de siste dagene, men jeg føler meg fortsatt sterk, og det trenger jeg å være nå. Jeg prøver å takle det hele med humor.

 

- Fjerdeplass i ligaen har prioritet nå. Likeså progresjon i UEFA-cupen. Det var en kjempeskuffelse å ryke ut mot Portsmouth i FA-cupen fordi vi skulle ha avgjort det hele på Anfield. Vi hadde også gode muligheter på Fratton Park. Spillerne har vært veldig gode på trening i det siste, og forhåpentligvis vil noen lag få svi for disse skuffelsene snart. Det virkelige tegnet på talent er at du klarer å slå tilbake, og jeg tror våre spillere er klare til å gjøre det nå, avslutter Houllier.

 

Thompson: - Vi må være positive

Assistentmanager Phil Thompson slo fast at de røde nå må slutte å synes synd på seg selv, og heller fokusere på å reise kjerringa mot Levski Sofia på torsdag, da spillere og støtteapparat var tilbake på Melwood igjen for trening i dag. Han la vekt på at spillerne nå må ignorere det som har vært skrevet i pressen etter Portsmouth-tapet, og heller fokusere på utfordringen som ligger foran dem.

 

- Vi har alle vært langt nede nå, og alle er skuffet over å ryke ut av cupen. Vi ga alle en fridag i går, så de fikk samlet tankene. Noen ganger er det godt å ta litt ekstra tid til å tenke over saker og ting, og spillerne har nå hatt et døgn til å reflektere over situasjonen. Et cuptap er alltid skuffende. Jeg vet av erfaring hvordan det er å tape en slik kamp som spiller. Alle forteller deg hvor dårlig du har prestert, sier han til liverpoolfc.tv

 

- Ettersom kampen gikk live på tv, vet alle med litt peiling på fotball at vi kunne ha spilt i to døgn og fortsatt ikke ha scoret mot Portmouth. Noen ganger får man kamper som dette, da man bare ikke har dagen. Men jeg er ikke enig med Harry Redknapp i at Portsmouth fortjente seieren. Det gjorde de ikke. Men vi må slutte å synes synd på oss selv. Vi må heller finne årsaken til hvorfor det gikk som det gikk, og prøve å rette på det. Vi må fortsette å være positive, og forhåpentligvis vil Levski få erfare at vi kan slå tilbake fra slike skuffelser, legger han til.

 

- Dessverre har vi hatt for mange slike kamper som mot Portsmouth denne sesongen. Vi fikk to sjanser mot Pompey, og vi skulle ha avgjort det hele i den første kampen. Men trass i stort ballinnehav og mange sjanser fikk vi ikke uttelling. Det er vanskelig å si om det har med selvtillit i avslutningsøyeblikket å gjøre, eller mangel på konsentrasjon i forsvar, men det er i alle fall minst et par ting vi trenger å arbeide mer med. Nå er det opp til oss selv å heve vårt spill. Vi må konsentrere oss om det vi skal gjøre, og ingenting annet. Vi må ignorere det som pressen skriver. Det er kun vi i støtteapparatet og laget som kan gjøre noe med situasjonen, og det må vi klare for fansens og klubbens skyld, avslutter Thompson.