Houllier: - Vi må få angsten ut av systemet

Liverpool har ved flere anledninger ikke klart å holde på en ledelse denne sesongen. Gérard Houllier mener dette nå har blitt et kompleks for hans lag, men han håper de røde skal få angsten ut av systemet før møtet med Southampton. Rushies elever ikke til U-17 EM.

Gérard Houllier har foran dagens kamp mot Southampton pekt på manglende selvtillit i forsvarsrekka som et av Liverpools hovedproblemer denne sesongen, og mener at resultatene ikke har vært tilfredstillende som en følge av dette.

Liverpool maktet nok en gang ikke å holde på ledelsen i torsdagens UEFA-cup kamp mot Marseille, og dette er et scenario som har gjentatt seg gang på gang denne sesongen.

- Vi klarer liksom ikke å holde på ledelsen når vi tar den. Trolig fordi vi mangler den mentale styrken og selvtilliten som skal til i forsvarsrekka. Dermed har vi ikke maktet å avgjøre jevne kamper til vår fordel når vi først har tatt ledelsen. Når vi tar ledelsen virker det nesten som om angsten sprer seg i laget, og dette er noe vi må jobbe med å få ordnet opp i, slår Houllier fast før dagens møte med Southampton.

- Borteformen vår er ikke dårlig. Vi ser faktisk ut til å oppnå bedre resultater borte enn hjemme. Vi har slitt når lag har lagt seg bakpå og spilt kompakt i forsvar, så jeg tror mye av årsaken ligger der. At lagene spiller mer kompakt når de møter oss på Anfield. Det er en hårfin linje mellom å vinne og å tape, og forskjellen er enda mindre mellom å vinne og å spille uavgjort. Ved flere anledninger denne sesongen har vi spilt uavgjort når vi burde ha vunnet. Kanskje mangler vi litt modenhet og kunnskap om hvordan vi skal klare å holde på en ledelse, legger han til.

Houllier håper at hans mannskap skal få denne angsten for å slippe inn mål ut av systemet så fort som mulig, og aller helst allerede mot Southampton i dag.

- Man skal ikke glemme at det kun er noen få uker siden vi fikk flere av våre beste spillere tilbake fra skader. Jeg tror vi skal levere bedre resultater i resten av sesongen, avslutter han.

Rushies elever ute av EM

Det blir ikke noe EM-sluttspill for Ian Rush sine elever på Wales U-17. Dette ble klart etter at Portugal slo Israel 3-0 på fredag, mens Wales samtidig tapte 2-1 for Hellas. Dermed blir det portugiserne som går videre til EM-sluttspillet fra denne gruppen, og får således sjansen til å forsvare tittelen på hjemmebane til sommeren.