Houlllier raser mot dommeren

Dommeren kom i fokus da Liverpool ble utslått av UEFA-Cupen. Houllier mener den spanske dommeren må ta mye av skylden for resultatet. Skade og selvmordssjokk for Owen.

Gérard Houllier er ikke i tvil om at den spanske dommeren, Arturo Ibanez, har hovedskylden for at laget hans røk ut av E-Cup i går kveld, og nå kun har 4. plassen i ligaen å konsentrere seg om. Spanjolen utviste Igor Biscan og dømte samtidig straffespark til Marseille da kroaten tok et tak i shortsen til Marlet 4-5 meter utenfor 16-meteren. Dommeren benyttet seg først av fordelsparagrafen da spissen var på vei igjennom. Etter at spissen fikk avslutte og etter hvert gikk overende inne i feltet, straffet han de røde hardt.

- Den dommeravgjørelsen betydde mye for sluttresultatet, sa Houllier etter kampen. – Det var en forferdelig avgjørelse og vi har ikke blitt slått ut på en rettferdig måte, klaget manageren videre. Han fortsatte: - Spilleren ble holdt, men dommeren lot spillet gå videre for å gi Marseille en fordel. Marlet fikk avslutte og kunne ha scoret, men han traff ikke ordentlig. Du kan ikke først benytte fordelsparagrafen, og så trekke det tilbake. På det tidspunktet første vi kampen og hadde full kontroll. Marseille ble like overrasket over avgjørelsen som vi ble. Denne kampen fortjente vi ikke å tape. Hadde vi blitt utspilt og tapt med 3-4 mål ville alt vært greit. Det er for ille når feilaktige dommeravgjørelse får styre kamper på denne måten. Den siste tide har jeg spøkt med at det er dommerne og ikke spillerne som medvirker til at managerne får sparken. Den dommeren har utvilsomt påført Liverpool F.C. stor skade.

 

 

Den tidligere storspilleren, Terry McDermott, ble intervjuet på Sky Sport Xtra i morgentimene, og selv om han var enig i at det neppe skulle vært både utvisning og straffespark, la han likevel mye av skylden på Igor Biscan. – Spilleren tok et godt tak i shortsen, og skulle ha sluppet da de kom inn i feltet. Du kan ikke gjøre sånt, spesielt ikke på bortebane i Europa, og samtidig forvente å ikke bli straffet.

 

Owen skadet og sjokkert etter dødsbudskap

Da Michael Owen gikk av banen etter en times tid på Stade Velodrome, ble det raskt opplyst at spissen slet med en skade i hamstringen. Etter kampen kunne ikke Houllier si noe mer om skaden hans, bortsett fra at spissen trolig vil miste helgens ligakamp mot Leicester. Trolig vil man ikke få undersøkt spissen ordentlig før etter hjemkomst til Merseyside senere i dag.

Før kampen mottok Owen budskapet om at entreprenøren som utbedrer huset hans hadde tatt selvmord. Det siste hale året har den tidligere familievennen, David Flynn (51), ligget i en rettstvist med stjernespilleren på grunn av en pengekrangel. Penger Owen har betalt for reparasjoner og modernisering av den fredede eiendommen Lower Soughton Hall i Flintshire i Nord-Wales, skal ha blitt tatt ut uten at arbeidet har blitt utført. I forrige måned fikk Michael rettens medhold i at entreprenørens aktiva skulle fryses inntil tvisten ble avgjort.

 

Charlton spilles som oppsatt?
Gårsdagens resultat vil forhåpentligvis snart gi svaret på når hjemmekampen mot Charlton kan spilles. Denne kampen stod i fare for å bli utsatt på grunn av deltakelsen i UEFA-Cupen. Det har også blitt kjent at Sky Sports ønsker å legge oppgjøret Arsenal-Liverpool til søndag 11. april – dagen før Charlton-matchen. Slik vi forstår det kommer påskekampene enten til å bli spilt som opprinnelig oppsatt, eller så blir Arsenal flyttet fra lørdag til søndag, og Chalrton dermed forskjøvet til onsdag 14. april. Vi forventer en avklaring i løpet av dagen.