Hvem blir manager i Liverpool FC 2004/05?

Spekulasjone florererer om hvem som sitter i sjefstolen til neste sesong. Shinawatra og LFC uenige om styrerepresentasjon. Baros og Kewell glade over støtte.

En uviss uke

Engelsk media har i dag tatt skrittet fra å mene at Gérard Houllier forsvinner fra managerstolen i Liverpool FC, til å spekulere i hvem som skal ta over etter franskmannen.  Det som er sikkert er at så lenge styret på Anfield ikke går ut og støtter Houllier vil også ryktene florere.

Liverpool Daily Post mener at klubben venter og ser hvordan situasjonen blir med Jose Mourinho og Chelsea.  Avisen tror at også Alan Curbishley og Rafael Benitez hos Valencia er mulige kandidater.

Ifølge The Guardian er Curbishley og Steve McClaren på blokka til Rick Parry og David Moores.

Daily Mirror nevner Benitez og Curbishley som aktuelle erstattere for Houllier.

The Daily Telegraph skriver at Alan Curbishley er et overraskende førstevalg hos Liverpool, men sier at Mourinho, Benitez og Martin O’Neill også er navn som blir vurdert.

En annen kandidat som vi kan legge til er Gérard Houllier.  Så vidt vi vet har ikke 56-åringen fått beskjed om at han mister jobben, men jo mer uvissheten brer seg og jo lengre tid det går før LFC kommer med noen uttalelser i saken, jo mer sannsynlig blir resultatet at de røde vil få en ny manager innen sesongen 2004/05 starter.

 

Thai-avtale drar ut

Thaksin Shinawatra sier at det ikke vil være aktuelt å kunne sluttføre forhandlinger med Liverpool i løpet av denne uken, og statsministeren antyder at det kan ta en god stund før man eventuelt er enig med de røde om en investering i klubben.  De største ankepunktene som Liverpool skal ha synes ikke å være angående den aksjeprisen som Shinawatra er villig til å betale, men heller at man er uenig i den innflytelse Thailand skal ha i styrerommet.  Det antydes at Liverpool kun vil gi Shinawatra et sete, mens statstministeren forlanger minst to ut fra en investering som gir han 30% av aksjene i klubben.  Markedsrettigheter og varemerke i Thailand er også noe man ikke har kommet til full enighet om.

Shinawatra sier samtidig at han har sympati og forståelse for at David Moores behøver tid til å tenke dette nøye igjennom:  - Jeg har sympati med han som har aksjemajoriteten, og som har hatt 51% i over 50 år.  Når de så blir spurt om å redusere sin makt må vi kunne gi dem tid til å tenke.  Hvis vi blir enige kan dette sluttføres raskt, men vi ønsker at alle blir enige og forlikte enn at vi gjør noe veldig fort.

Når Shinawatra snakker om 51% i over 50 år sikter han til familien Moores, og tallene er uansett ikke helt riktige.

 

 

Baros – årets unge spiller

Milan Baros og Harry Kewell er på Liverpools offisielle hjemmeside blitt kåret til henholdsvis Årets Unge Spiller i Liverpool og Årets Beste Kjøp.

Baros sier at det er en stor ære å bli valgt ut til dette, ikke minst siden det er fansen som har stemt på ham.  Tsjekkeren sier at det har vært en vanskelig sesong, men at han neste sesong håper å kunne være fri for skader og spille mer på førstelaget.  Baros fikk om lag tre ganger så mange stemmer som Florent Sinama-Pongolle, og med Chris Kirkland og Anthony Le Tallec på de neste plassene.

Kewell var suveren i duellen med Sinama-Pongolle, Le Tallec og Steve Finnan.  Australieren er glad for tilliten, men sier at man uansett vil se en bedre Harry Kewell i 2004/05:  - Jeg kan love at supporterne vil få se den virkelige Harry Kewell til neste sesong.  Denne sesongen var ingen god sesong for Liverpool, vi vet alle det, men jeg angrer på ingen måte at jeg kom hit.  Jeg elsker å spille for Liverpool.  Jeg har ennå ikke vært med å vunnet et trofé, og jeg håper at det vil skje til neste år.