Ian Rush ønsker å bli i klubben

Rush håper den nye manageren vil beholde ham i klubben. Houllier tror Cissé blir en kjempehit i Liverpool-trøya. Traore og Diouf linket til West Brom og Marseilles. Far og sønn Owen vil hjelpe Bradford City.

Ian Rush, som ble tatt inn i trenerteamet av Gérard Houllier for et drøyt år tilbake, venter spent på hvilke planer den nye manageren har for ham, og waliseren legger ikke skjul på at han fortsatt ønsker å jobbe i klubben han elsker. - Folk spør meg stadig om jeg blir værende i klubben etter Houlliers avgang, og det eneste jeg kan si til det er at jeg håper jeg får beholde jobben. I fotball er det imidlertid umulig å vite hva som skjuler seg bak neste sving, men jeg håper den nye manageren føler at jeg kan ha noe å bidra med. For øyeblikket er jeg spisstrener på deltid, og det er en rolle jeg trives i. Likevel er det uunngåelig at den nye sjefen vil komme med sine egne ideer, og det respekterer jeg.

 

Rush innrømmer at han alltid vil være takknemlig overfor Houllier, som tok hentet ham tilbake til Anfield, og han ønsker sin tidligere sjef alt det beste for framtida. – Jeg har åpenbart god grunn til å være skuffet over at han har forlatt klubben. Houllier hentet meg inn på deltid, og selv i forrige uke kalte ham meg inn til Melwood for å diskutere min framtid som trener. På det tidspunktet hadde jeg forhåpninger om at han ville bli i klubben, men situasjonen forandret seg radikalt over helgen. Selv da stormen herjet som verst, tok han seg tid til å gi meg råd om hvilken vei jeg skulle gå innenfor treneryrket. Han vil alltid forbli en god venn, og jeg vil alltid respektere ham. Jeg er lei for at hans manager-karriere i Liverpool er over, og jeg ønsker ham lykke til i framtida.

 

 

- Cissé blir en sensasjon!

Nylig avgåtte Gérard Houllier sier til fransk presse at Djibril Cissé blir en sensasjon på Anfield, men advarer om at spissen vil trenge tid til å tilpasse seg engelsk fotball. – Jeg har forsikret ham om at han har alle kvalitetene som skal til for å bli en stjerne. Han må være forberedt på en fysisk kamp, hardt arbeid og ikke klage på dommerne. Jeg mener at jeg har forlatt et Liverpool som er godt forberedt på morgendagen, med spillere som Milan Baros, Djibril Cissé, John Arne Riise, Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle i stallen. Skuffelsen er El-Hadji Diouf, fordi han har et stort potensial, men han manglet stabilitet. Noen ganger skapte han et dårlig bilde av klubben utad, og det ødela nok mye for meg som manager.

 

- Min avskjed skjedde uten dramatikk, og jeg føler overhodet ingen bitterhet. Alt har skjedd med respekt og verdighet. Jeg forlater Liverpool ett år før jeg hadde planlagt, og det er selvsagt trist, men jeg vil fortsatt ha et godt forhold til klubben. Vi kom fram til den beste løsningen for oss alle, fordi presset på både meg selv, spillerne og styret ville blitt for stort dersom jeg hadde fortsatt, og det ville til syvende og sist gått utover resultatene. Vi manglet bare en ligatittel. Uten alle skadene kunne vi ha kjempet om andreplassen, men fram til Arsenal var forspranget for stort. Jeg skjønte helt siden sesongens første kamp at det ville bli vanskelig å beholde jobben. Du vet at det er 28 gamle Liverpool-spillere og trenere som jobber i media. Da vi spilte mot Newcastle nylig, fortalte Bobby Robson meg: ”Du har folk over deg som jeg ikke trenger å undergå. Det er et vanskelig dommerpanel å tilfredsstille. Når det fungerer ute på banen, sier de ingenting, og i de tunge periodene nevner de aldri skadde spillere eller den slags. Jo mer suksess du har, jo større er faktisk sjansene for at du får spraken!” Det er fordi du skaper store forventninger. Det var akkurat det som skjedde etter at vi vant fem titler i 2001.

 

 

Traore og Diouf linket til overganger

Engelske aviser spekulerer i dag i at Liverpools franske forsvarsspiller Djimi Traore kan være på vei til nyopprykkede West Bromwich Albion. Det er lite trolig at noe vil skje før Traore har snakket med Liverpools nye manager, men et tilbud på om lag 1 million pund vil sannsynligvis få Anfield-klubben til å forhandle. En av mange andre spillere som også kan være på vei vekk er El-Hadji Diouf, men ryktene om at Marseilles skal være ute etter senegaleseren ser foreløpig ikke ut til være annet en løse rykter. Liverpool har ikke mottatt noen offisiell henvendelse fra franskmennene, og man er trolig villig til å ta i mot bud på senegaleseren med det første, selv om det forventes et stort tap på salgsummen til angriperen som ble kjøpt inn for 10 millioner pund for to år siden.

 

Far og sønn Owen vil redde Bradford City

Michael Owen og hans far Terry har gått sammen for å redde en av Englands historiske fotballklubber fra å bli slått konkurs. Paret har begge signert en Englandstrøye, som vil bli auksjonert bort på internettsiden eBay for å skaffe penger til Bradford City. Den 101-år gamle klubben, som Terry spilte for i perioden 1970-72, har ingen bane og har en gjeld på over 30 millioner pund. Klubben er derfor avhengig av midler reist av Bradford Citys Supporter’ Trust for å holde seg i live. Michael Owen håper å kunne bidra til at lykken snur seg for laget som endte nest sist i førstedivisjon denne sesongen. – Jeg håper dette vil være til hjelp for Bradford City i deres forsøk på å skaffe nok penger til å overleve. Min familie følger alltid med på deres resultater, og pappa har bare gode minner fra sin tid i klubben.