Ingen nye spilleklar før 4. januar 2005

Selv om transfermarkedet åpner lørdag, kan en spiller ikke være registrert og spiller klar før tidligst tre dager senere. Morientes-avtalen i boks? Valencia avviser Aimar-saken som spøk. Nytt bud på Carson?

Det er mindre enn 48 timer til transfervinduet åpnes igjen. Et eventuelt kjøp eller salg vil imidlertid ikke bli spilleklar for sin nye klubb før tirsdag 4. januar. Regelverket til Premier League stadfester at en spiller må være registrert før klokken 12 på den siste arbeidsdagen før kamp. Lørdag og søndag blir ikke regnet som arbeidsdag i dette regelverket. Klubbene må derfor ha alle papirene registrert før mandag 3. januar klokken 12.00 – og rekker dermed ikke ligarunden som spilles samme dag.

 

Liverpool vil derfor ikke kunne bruke eventuelle nye spillere før i FA-Cupens 3. runde som spilles fredag 7. januar.

 

Morientes ”done deal”?

Fernando Morientes har mottatt bud fra seks klubber den siste tiden, men sier i dag at det er Liverpool han ønsker å spille for over nyttår. Spilleren uttalte i går følgende:

 

- Ja, jeg er på vei til England – jeg har bestemt meg nå. Jeg ønsker å gå til Liverpool av flere årsaker. Hovedårsaken er imidlertid Rafa Benitez. Han er spansk og kjenner meg godt som spiller. Det betyr svært mye.

 

Etter det vi forstår er klubbene enige om overgangen og at det kun er formaliteter som skal til før hele avtalen er i boks. Spillerens egen avtale er et av punktene. Liverpool har ikke kommentert saken offisielt enda, og det er heller ikke kjent om de har høynet sitt bud på £3.5M – som ble lagt inn tidligere i måneden. Det ser imidlertid tid ut som Liverpool kan fullføre avtalen overgang med Real Madrid-spissen innen kort tid.

 

Valencia: - Aimar-rykter er en spøk

Etter et par dager med rykter om bud på Aimar bruker Valencia hovedoppslaget på sin hjemmeside i dag til å tilbakevise dette. Klubben vedkjenner seg ikke saken, og hevder at både spiller og klubbens representant, som angivelig bekreftet budet, ikke har uttalt seg. Hele saken er en spøk sier den spanske toppklubben – og peker på at de ”feirer” sin 1. april i romjula. Valencia legger imidlertid ikke skjul på at de sterkt misliker det som har skjedd, og kan heller ikke forklare hvorfor en delside av klubbens Official Site ble brukt i denne spøken.

 

Carson fortsatt aktuell

Til tross for at Leeds United har avvist tilbudet fra Liverpool på keepertalentet Scott Carson, jobbes det etter det vi erfarer videre for å sikre seg unggutten. Kontrakten til den storvokste 19-åringen, som virker ti år eldre på alle bilder, går som kjent ut til sommeren. Enhver storklubb som kommer med et godt personlig bud vil derfor ha en god mulighet til å sikre seg underskriften hans. Liverpools gulrot skal være en 5-årskontrakt verdt £12.000 i uken. Dette vil sikre ham £3M uten å spille en eneste kamp for de røde.

 

Soton interessert i Igor og Henchoz

I følge flere av dagens aviser var Southampton-manager, Harry Redknapp, i samtaler med Igor Biscan og Stephen Henchoz om en mulig overgang etter tirsdagens kamp. Kontraktene til begge spillerne går ut til sommeren og dersom Liverpool i det hele tatt skal få lommerusk for noen av dem, må de selges nå. Det har lenge vært kjent at Benitez har gjort seg opp en mening om fremtiden til Henchoz på Anfield. Lenge så det ut til at Igor Biscan ville få en siste mulighet til å vise seg frem. Det fikk han for så vidt også, og gjorde blant annet en god kamp i Champions League mot Deportivo. Kroaten har imidlertid enda ikke startet en Premier League kamp denne sesongen og ryktene vil ha det til at han har falt i unåde den siste tiden.

Valencias midtstopper Pellegrino blir fortsatt nevnt som en aktuell kandidat dersom Henchoz blir solgt i januar. Den storvokste organisatoren er ute at førstelaget og kan gå gratis.