John Arne vil spille på midtbanen

Riise glad for en offensiv rolle hos Norge. 50 landskamper for Didi Hamann. Nytt stadion avgjøres i mars. Utmerkelse til Bruno Cheyrou i FA-Cupen. Geoff Twentyman er død.

Endelig kamp for Riise igjen

John Arne Riise vil spille på midtbanens venstrekant når Norge i morgen spiller mot Nord-Irland i Belfast.  Nordmannen har slitt tungt i det siste med vraking på Liverpool, og skadeproblemer, men er glad for å kunne vise seg fram igjen der han helst vil spille.  Til Aftenposten sier at han også synes det er rart å nå være litt ute i kulden på Anfield:  - Jeg gleder meg veldig til å spille kamp igjen, og jeg gleder meg like mye til det vi skal begynne på nå med Norge.  Åge har sagt at han vil bruke meg på midtbanen.  Det er jeg kjempeglad for.  Han bruker spillere der de passer inn, han setter ikke en spiss ned på midtbanen.

- Det er en rar situasjon i Liverpool, men jeg er ikke av typen som begynner å syte eller si at jeg vil vekk etter fire-fem kamper på benken.  Det passer meg ikke.  Jeg vet at Gérard Houllier vet hva jeg står for.  Liverpools policy er å gi langtidsskadede spillere sjansen når de kommer tilbake igjen.  Jamie Carragher kom tilbake etter fem måneder, og har gjort det så bra at det ikke er noen grunn til å sette ham ut.

 

Jubileum for Dietmar

Dietmar Hamann vil høyst sannsynlig spille sin landskamp nr.50 for Tyskland i Kroatia i morgen.  Den rutinerte 30-åringen har en like sentral rolle på landslaget i sin defensive midtbanerolle som han har i Liverpool, og spilte bl.a. VM-finale i 2002.  Nå ser Hamann fra mot EM-sluttspillet i Portugal, og hvor tyskerne har kommet i en knallhard gruppe sammen med Nederland, Tsjekkia og Latvia.  Uten at det bekymrer ham spesielt:  - Hvis vi ikke trodde at vi var gode nok til å kunne vinne turneringen ville det ikke ha noen hensikt å reise til Portugal.  Til tross for en del svake resultater i de siste månedene har vi et landslag som er på gang, og jeg er sikker på at vi vil avansere fra gruppespillet.  Tsjekkerne er inne i en god periode, men det har ikke kommet så langt at vi bør være redd for dem.  I et mesterskap er det viktig at man greier å forsvare seg godt.  Det er vår vei til suksess.

 

Snarlig avgjørelse angående nye Anfield

Svaret på Liverpools søknad om å få bygge et nytt stadion med plass til 60.000 seter i Stanley Park ventes å foreligge tidlig i mars.  I dag består to tredjedeler av setene for hjemmesupportere av sesongbilletter og klubben vil ikke øke denne prosenten når man eventuelt flytter.  Maks 9000 plasser vil bli forbeholdt til å lette den lange køen av de som ønsker sesonghefte.

 

Bruno Cheyrou best i 4.runde

I en avstemning på nettstedet til det engelske fotballforbundet ble Bruno Cheyrou kåret til den beste spilleren i FA-Cupens 4.runde.  Franskmannen scoret som kjent begge målene da Newcastle ble slått 2-1.  I 5.runde er for øvrig Iain Hulme(Tranmere), Tim Howard(Man.Utd) og Jose Antonio Reyes(Arsenal) nominert.

 

Kjent speider er gått bort

Geoff Twentyman er død.  Han spilte 184 kamper og scoret 19 mål for Liverpool FC, men vil likevel huskes best for alle de talentene han sporet opp som sjefspeider i klubben.  Bill Shankly ansatte ham i juni 1967, og Twentyman og Liverpool ble beryktet for å trylle fram ukjente spillere fra lavere divisjoner, og siden forvandle dem til stjernespillere.  Geoff Twentyman ble 70 år gammel.