Josemi avviser at Benitéz er defensiv

Liverpools nye forsvarsspiller Josemi blåser av de kritikerne som hevder at Rafael Benitéz står for en defensiv fotballfilosofi. Houllier linket til ny rolle i Australia. Mer Liverpool på TV?

Liverpools nye forsvarsspiller Josemi blåser i ettermiddag av kritiske røster som hevder at hans nye manager Rafael Benitéz  står for en negativ fotballfilosofi. Spanjolen, som fikk sine første 45 minutter for de røde i preseason-kampen mot Roma, kjenner godt til Benitéz’ sine meritter med Valencia, og avfeier  kontant alle teorier om at landsmannen ble sett på som defensiv i hjemlandet. Josemi tror tvert imot at supporterne vil få se et Liverpool-lag som kombinerer ballbesittelse med hurtige og giftige angrep denne sesongen. Han tror at det Liverpool presterte på USA-turen kun er en forsmak på det som vil komme utover høsten og vinteren.

 

- Når du ser på det Benitéz har oppnådd i Valencia, med to seriemesterskap og UEFA-cup seier på tre sesonger, er det vel ingen overraskelse for noen at han er høyt aktet i Spania. Og med kvaliteten på spissene her i Liverpool, har jeg vanskelig for å se at Liverpool vil bli oppfattet som defensive i den kommende sesongen, sier Josemi i et intervju nå i ettermiddag.

 

- Manageren vil utvilsomt vektlegge det defensive også, men jeg er ikke i tvil om at han vil at vi skal angripe så snart anledningen byr seg. De tingene han allerede har begynt å innføre litt om senn her, viser at spillerne allerede begynner å venne seg til hans idéer, slår 24-åringen fast.

 

- Jeg tror han vil sørge for at Liverpool får gode resultater. Han er viden kjent for sine taktiske evner og sin grundige planlegging. I Spania er han kjent for å jobbe veldig, veldig hardt med disse tingene. Jeg tror vi kan kjempe om tittelen allerede i år, og det er ikke bare på grunn av de gode spissene vi har i stallen. Liverpool har nemlig kvalitet i alle ledd, ikke bare på topp. Vi har typer som Sami Hyypiä i forsvar, og Steven Gerrard på midtbanen, i tillegg til den fryktinngytende angrepsrekka. Jeg tror jeg har kommet til en klubb som kan oppnå noe denne sesongen, avslutter mannen som ligger i vannskorpa til å bli fast høyreback både hos de røde fra Merseyside og hos det spanske landslaget.

 

Houllier linket til ny rolle i Australia

Ikke før har fotballpresident John O’Neill i Australia gått ut og dementert ryktene om at tidligere Liverpool-manager Gérard Houllier skal ta over som landslagssjef  ”down under”, før australske medier linker franskmannen til nye posisjoner i det australske fotballforbundet. The Sydney Morning Herald hevder nemlig nå at Houllier er ventet å møte representanter fra det Australske fotballforbundet med det første, for å diskutere et tilbud om å bli forbundets nye tekniske direktør. Dette omtrent 12 måneder etter at franskmannen først ble linket til denne stillingen.

 

Avisen hevder at det australske fotballforbundet er villige til å strekke seg langt for å sikre seg Houllier i en slik stilling, dersom han skulle være interessert i jobben. Houllier skal ifølge avisen ha møtt Frank Lowy i det australske forbundet allerede sist oktober, men det skal herske tvil om franskmannen virkelig er så entusiastisk med tanke på denne jobben. Ryktene vil nemlig ha det til at Houllier ikke er villig til å flytte til, og jobbe i, Australia på heltid, og at han heller ønsker å jobbe for en større fotballnasjon. Avisen hevder for øvrig at landslagssjef Frank Farina og hans assistent Ron Smith vil fortsette i sine stillinger selv om Houllier skulle takke ja til jobben som teknisk direktør. Det blir også hevdet at det er nevnte Frank Lowy som ivrer mest for å få Houllier med på laget, og at Lowy og fotballpresident O’Neill vil møte Houllier for å diskutere saken i løpet av de neste to ukene.

 

 

Mer Liverpool på TV?

Alt tyder på at norske Liverpool-fans med tilgang til Canal Digital sine kanaler kan glede seg til enda en kamp med de røde på skjermen. Svensk Canal+Sport har nemlig satt opp direkteoverføring av Liverpool – Manchester City fra Anfield lørdag 21.august, fra kl. 15.55. Normal praksis tilsier da at norske Canal+ da også vil sende denne kampen live, enten på sin hovedkanal eller på sportskanalen.

 

Fra united.no (!!) hevdes det at Viasat vurderer å sende Liverpools Champions League-kvalifiserinskamper. Alexander Endsjø i TV3/Viasat siteres nemlig der på at både Manchester United og Liverpools kvalik-kamper skal tas opp til vurdering.

Manchester United spiller borte mot Dinamo Bucuresti onsdag 11. august, og hjemme onsdag 25. august, mens Liverpools kamper mot Grazer AK som kjent går tirsdag 10.august og tirsdag 24.august, og dermed ikke kolliderer med United-kampene. Det som imidlertid kan komplisere dette bildet er at TV3 helt sikkert viser Rosenborgs kvalifiseringskamper mot Maccabi Haifa. Disse kampene går 11.august og 24.august. Skal vi driste oss til å spå en Liverpool-kamp, en United-kamp og to Rosenborg-kamper, og at TV3 da fortrinnsvis kommer til å vise Liverpools bortekamp i Østerrike siden den ikke kolliderer med Rosenborg og United sine kamper den uken?