Josemi: - En drøm å komme til Liverpool

Spilleren som trolig blir Rafael Benitez første kjøp kommer med flere uttalelser. Riise: - Mer arbeid med ball og takikk under Benitez. Ny låneavtale for Diarra? Celtic v LFC på internett og TV.

- Jeg snakket med Benitez på fredag

Et Liverpool som nettopp har kommet til USA har ennå ikke uttalt seg om skriveriene angående Josemi, høyrebacken til Malaga.  24-åringen selv synes imidlertid ikke å være i tvil om at han skal til Liverpool, og spanske aviser hevder at det kun er legetesten igjen før spanjolen blir det første kjøpet til landsmann Rafael Benitez.  Josemi sier også i et intervju med Press Association på lørdag at han har snakket med manageren:  - Jeg er virkelig glad, for dette er en utrolig mulighet for meg.  Hvis jeg noen gang skulle forlate Malaga måtte det blir for noe slikt.  Det var et tilbud jeg ikke kunne si nei til.  Jeg snakket i går med Benitez, som har gitt meg sin tillit, og vi vil arbeide hardt for å få dette til å fungere.

- Dette var noe jeg ikke hadde ventet, men alt skjedde i løpet av et par dager.  Dette er noe jeg alltid har drømt om, og det er noe jeg må ta godt vare på.

Veldig mye tyder på at Liverpool om kort tid får sin første spanske spiller, selv om man på Anfield altså ikke har bekreftet at man er enig om en 4-års avtale for forsvareren, og han han vil reise til Amerika for å bli med på klubbens pre-season turne.

 

Annerledes trening under ny manager

John Arne Riise bekrefter i et intervju med liverpoolfc.tv at manager Rafael Benitez allerede har satt sitt preg på treningene på Melwood.  Nordmannen håper han kan fortsette denne sesongen med den samme gode formen som han hadde under avslutningen av 2003-04:  - Du vet aldri helt hvordan det kommer til å bli under en ny manager, men så langt er jeg meget imponert.  Det er tydelig at han vet hva han snakker om.  Vi arbeider mye med ballen, og jobber også mye med det taktiske.  Da du begynner pre-season blir det mye løping, noen ganger med og noen ganger uten ballen.  Nå er det alltid med ballen, noe som gjør det lettere og mer moro.  Samtidig er det hardt.  Han er en veldig hyggelig mann, han snakker med spillerne, og han er meget avslappet.  Han er alltid tilgjengelig for oss og han snakker meget bra engelsk.  Han har funnet seg raskt til rette og vet hva han ønsker å gjøre.

- Han gir oss frihet under ansvar, men har også sine regler.  Vi må for eksempel alle spise lunsj sammen for å styrke samholdet.  Jeg ønsker å starte denne sesongen slik jeg endte den forrige, da jeg følte at jeg i de 10-15 siste kampene var tilbake til mitt gamle jeg og spilte bra.

 

Lens neste for Diarra?

Gode kilder sier at Lens kan bli neste stoppested for Alou Diarra.  23-åringen signerte sommeren 2002 på Bosman fra Bayern Munchen, men har de to foregående sesongene blitt lånt ut til Le Havre og Bastia.  Den sterke franskmannen, som både kan spille på sentral midtbane og i midtforsvaret, har ikke blitt tatt ut i troppen til verken Wrexham og USA og synes ikke å være i planene til Rafael Benitez.  Nå kan det altså bli en ny sesong i Ligue 1, og papirene i forbindelse med låneavtalen til Lens vil trolig være i orden tidlig neste uke.

 

Celtic v Liverpool

Liverpool spiller sin neste pre-season kamp mot Celtic natt til tirsdag, med avspark kl 02.00.  Du kan høre overføring på liverpoolfc.tv, og du vil også kunne følge kampen her på liverpool.no, i tillegg til at du får lagoppstilling og scoringer via vår SMS-tjeneste.

Celtic vil overføre kampen til de som har bredbånd utenfor Storbritannia, men du må da tegne et abonnement.  Opplysninger om dette, og hvordan du skal følge pre-season kampene i USA, vil du finne på vår oversikt over TV-kamper.