Liverpool linket til høyreback

Spansk avis hevder at Gonzalez Josemi er på vei til Anfield. Carra & Co til USA i dag. John Durnin ny i trenerkabalen på akademiet.

Høyreback kjøpes fra Malaga?

Ifølge den store spanske sportsavisen Marca vil Gonzales Josemi skrive under en 4-års avtale med Liverpool.  Josemi er høyreback i Malaga og skal ha en prislapp på rundt £3M.  24-åringen er 183 cm, 80 kg, og spilte forrige sesong 41 kamper for Malaga.  Han har også bemerket seg ved å sanke 25(!) gule kort til sammen på de to siste sesongene.  En tøff forsvarer altså, som skal ha bra med fart.  Hans fulle navn er for øvrig Jose Miguel Gonzalez Rey.  Liverpool FC har ikke kommentert dette, men det ryktes at Rick Parry har vært i Spania de siste dagene.

 

Kort og hektisk pre-season

Liverpools tropp på 23 spillere reiser i dag til USA, hvor de i løpet av en drøy uke skal spille mot Celtic, Porto og Roma.  To av kampene spilles i nærheten av New York, hvor man vil ha sin hovedbase, mens man reiser til Toronto i Canada for å spille mot Porto.  I praksis er dette årets pre-season kamper, siden det ikke er planlagt flere treningsoppgjør før alvoret starter med kvalifisering til Champions League 10. eller 11.august.  Kampen mot Wrexham på onsdag må mer regnes som en ren gjennomkjøring, men nå skal Rafael Benitez sette sammen et lag på rekordtid.

Jamie Carragher vil sammen med de seks andre spillerne som var med til Euro 2004 i Portugal få sin første kamptrening i 2004-05 på amerikansk jord, og scouseren gleder seg til å komme i gang:  - Jeg ser virkelig fram til det.  Etter å ha vært involvert i førstelagstroppen de siste åtte eller ni årene har fått besøkt mange steder, men dette er trolig den jeg har sett mest fram til.  Det hender nok at spillerne gruer seg til disse turene, men alle virker oppglødd over det å kunne spille i Amerika.  Jeg har aldri spilt der og det blir bra.  Hovedhensikten med turen er selvfølgelig å trene og spille fotball, slik at jeg er ikke sikker på om det blir mye sjanse til sightseeing, men det vil uansett bli en stor opplevelse.  Vi kommer til å spille mot tre kvalitetslag, på tre store arenaer, og jeg kan nesten ikke vente.

 

Durnin skal trene U16

Det vil denne sesongen ikke være U19 og U17 ligaer i England.  Isteden blir det en U18 liga hvor man har lov til å ha tre 19-åringer blant utespillerne, og en keeper av samme alderstrinn.  Det vil deretter være en liga for U16, før man går nedover år for år.

John Owens, som tidligere har hatt ansvaret for U19, vil være sjef for Liverpools U18 lag.  Han vil få støtte av keepertrener Billy Stewart, samt også en del hjelp av Dave Shannon.  Shannon har tidligere hatt U17 laget, men vil nå være involvert både med U18 og U16.  Ny mann for U16 vil være John Durnin.  Angriperen som spilte et par ligacupkamper for Liverpool på midten av 80-tallet har spilt profesjonelt eller semiprofesjonelt helt fram til nå, ved siden av også å være med når Liverpools tidligere spillere har vært med i turneringer eller spilt oppvisningskamper som den man nylig hadde i Florø.

Durnin vurderte å spille enda en sesong som semiproff, men sier til liverpool.no at sjansen om å jobbe heltid på akademiet var for god til at han kunne avslå.