Liverpool med flest på banen

Ingen klubber har benyttet flere spillere enn LFC denne sesongen. Formlag møtes på White Hart Lane, ledet av velkjent dommer. Portsmouth ville låne Baros. Ny kontrakt for Nicol.

Ziege blir ikke klar

Paul Jones var Liverpools 26. spiller benyttet i Premier League da han debuterte mot Aston Villa.  Det er kun Leeds som har det samme antallet, mens ingen klubber har hatt flere ute på banen.  Skadeproblemer er mye av årsaken, men det er uansett en annen virkelighet enn da man i 1965-66 satte rekord ved kun å bruke 14 spillere på hele veien til ligamesterskapet.

 

Det er to formlag som møtes når Tottenham v Liverpool er TV-kamp på lørdag ettermiddag.  Begge klubbene har vunnet sine tre kamper i 2004, og mens Liverpool ennå ikke har sluppet inn mål i år har Spurs sluppet unna med én baklengs.  Tottenham har beseiret Crystal Palace (3-0) i FA-Cupen og Birmingham i ligaen (4-1) på hjemmebane, mens man sist helg fikk tre poeng i Leeds (1-0).  Liverpool hadde en god uke med 2-0 i Yeovil, 1-0 på Stamford Bridge, og altså 1-0 på Anfield mot Aston Villa sist lørdag.

 

Dersom Liverpool vinner på White Hart Lane, og Charlton ikke vinner borte mot Everton, vil de helrøde være på den berømte 4.plassen for første gang denne sesongen.  Liverpool vant tilsvarende oppgjør mot Tottenham med 3-2 forrige sesong, etter å ha tapt i alle de fire foregående sesongene.  Målscorere var Michael Owen, Emile Heskey og Steven Gerrard.

 

Dommer er Uriah Rennie, og det betyr at Rennie vil ha dømt de tre siste kampene disse to klubbene i mellom.

 

Hos Tottenham er Freddie Kanoute uaktuell siden han skal spille for Mali i det afrikanske mesterskapet og Gus Poyet er suspendert.  Christian Ziege vil heller ikke bli spilleklar etter å ha fått en smell over øyet i sitt comeback på reservelaget etter skade sist uke.

 

Michael Owen er to mål unna 150 mål totalt for Liverpool, og vil spille sin kamp nr 200 i Premier League på White Hart Lane.  Dietmar Hamann vil spille sin kamp nr 150 i Premier League, mens Harry Kewell får sin kamp nr 200 i den øverste divisjonen.

 

Baros ikke på utlån

Vi nevnte flere rykter i gårsdagens nyhetsoppdatering, og et av dem var at Portsmouth ønsket å låne Milan Baros.  Daglig leder hos Pompey, Peter Storrie, bekrefter nå at man prøve å hente inn tsjekkeren for resten av sesongen, men fikk nei fra Rick Parry og Liverpool.  Hvorfor man trodde at det var mulig å hente en av Liverpools mest profilerte angripere i en sesong hvor skadene florerer er en annen historie…

 

Steve Nicol fortsetter i USA

Den tidligere så allsidige Liverpool-spilleren Steve Nicol har skrevet under en ny 3-årig kontrakt som trener for det amerikanske klubblaget New England Revolution.  Skotten har hatt stor suksess ”over there”.