Må sikre finansieringen

Parry forteller litt mer om ny stadion. Nei til Everton. Bra borteodds på Liverpool. Sorg i Athen.

Rick Parry og Liverpool Football Club er naturlig nok svært fornøyde etter at visestatsminister John Prescott ga sin velsignelse til et nytt stadion. Nå jobber klubben for å få på plass de siste brikkene.

 

-Dette er gode nyheter for LFC. Det neste steget nå er å sikre finansieringen, gjøre ferdig designet og få satt spaden i jorda til våren, sier Rick Parry tirsdag. Parry forteller at det blir høyere kostnader enn ventet for å få klar en ny arena, men han ønsker ikke å gå i detaljer rundt dette. –Vi forventer å få den økonomiske biten på plass, men vil kun gå i gang med byggingen dersom det er forsvarlig. Klubben ønsker ikke å utsette seg for konkursfare. Det er ikke noe problem å finne kapital, men spørsmålet er hvordan vi skal betale tilbake, fortsetter Parry.

 

Parry avviser likevel at et samarbeid med Everton kan være aktuelt. Ifølge Echo vil LFC si nei til de blå selv om Everton kan garantere for finansiering av et nytt stadion. Everton er i ferd med å legge de økonomiske problemene bak seg og er i forhandlinger med et stort konsern som gir David Moyes 370 millioner kroner til januarhandling av spillere. Derfor dukker ryktene om banedeling opp igjen. Dette utelukkes imidlertid kontant fra Parry og klubbledelsen for øvrig tirsdag.

 

Lokalbefolkningen er stort sett positive til "nye" Anfield. -Dette sikrer flere jobber i området og betyr at LFC fortsatt er en del av byen, uttaler enkelte. Andre vurderer imidlertid å gå til rettslige skritt for å stoppe byggingen av ny arena.

 

Bookmakerne tror på Liverpool

En rask kikk hos internasjonale bookmakerne viser at flere holder Liverpool som knapp favoritt i Athen. Ladbrokes gir 2.20 for borteseier og hele 2.80 for Olympiakos-gevinst. Centrebet gir 2.40 for Liverpool seier, mot 2.75 for Olympiakos. Expekt på sin side tilbyr hele 2.50 for rød seier. Også her står en eventuell gresk seier i 2.75. Uavgjort står i 3.20. Unibet på sin side gir 2.60 uansett hvilket lag som vinner. Norsk Tipping gir kun 2.15 for Liverpool-seier. Djibrilk Cissé er favoritten til å score først i kveld. Ladbrokes gir bare 6.00 i odds for at franskmannen netter først. Milan Baros følger hakk i hel, tsjekkeren gir 7 ganger pengene.

 

Sorg i Athen

Flere tusen grekere protesterte tirsdag mot trafikksikkerheten i landet etter at syv skolebarn omkom i en trafikkulykke mandag. Demonstrantene sperret veien mellom Athen og Thessasaloniki i aksjonen. Greske skoler vil holde stengt onsdag, samtidig som tirsdagens avslutning av Paralympics vil få en dempet tone i respekt for de omkomne.