Mål fra midtbanen

Steven Gerrard tilbake, og i en offensiv rolle? Bolo Zenden i spissen for en motstander som har ambisjoner om CL og scorer mål fra midtbanen. Barnes vil ha Morientes og Aimar til Anfield.

Stevie G fra start?

En vellykket omgang på reservelaget sist mandag har åpnet opp for comeback på førstelaget for Steven Gerrard.  I hvor stor grad kapteinen vil være involvert på Riverside mot Middlesbrough i morgen gjenstår å se, men manager Rafael Benitez vil være veldig fristet til å benytte Steven fra start.  Det blir i det hele tatt veldig spennende å se hvordan manageren komponerer sin midtbane, og ikke minst angrep, når man i tillegg til langtidskadde Djibril Cissé også har Milan Baros ute til nærmere jul.  John Barnes antyder at det kan være et smart trekk å la Gerrard få en mer offensiv rolle, slik som i første kamp mot Grazer i august, hvor scouseren hadde en rolle bak spissen og scoret to mål.

 

Konkurrent til Mesterligaen

Middlesbrough er en ambisiøs klubb ledet av sin rike eier Steve Gibson, og som forrige sesong tok sin første tittel da de vant Ligacupen.  Først og fremst gjennom dyre kjøp av rutinerte spillere har man nå på Riverside reelle ambisjoner om å kvalifisere seg til Champions League, og å beholde sin nåværende posisjon som en av de fire beste i Premier League.

Problemet forrige sesong var mangel på målscorere, noe man gjorde noe med før 2004/05 ved å hente inn Mark Viduka og Jimmy Floyd Hasselbaink.  I tillegg har midtbanen de siste ukene begynte å score mål.  Lovende Stewart Downing bidrar med scoringer og assist fra venstreflanken, mens en vanligvis målsky kar som ankeret George Boateng også har notert seg for et par nettkjenninger i det siste.  Men først og fremst er det Bolo Zenden som har avlastet scoringsbyrdene til spissene de siste ukene ved å gjøre mål i fire av dem fem siste kampene til ’boro.  Nederlenderen er imidlertid forsiktig med å sette forhåpningene for høyt til en klubb som må vurderes som en utfordrer til bl.a. Liverpool i kampen om å kvalifisere seg til Champions League:  - Vi har nå definitivt et lag som er godt nok til å gjøre det bra.  Vi satte oss som mål før sesongen å bli blant de seks beste i ligaen.  Vi er nå på fjerde og er fornøyd med det, men det er ennå lenge igjen.

 

Barnes ønsker spansk

Den tidligere legenden på Anfield, John Barnes, mener Rafael Benitez må igjen se mot sitt hjemland når han nå skal rette på det angrepsproblemet som skadene til Djibril Cissé og Milan Baros har skapt, i tillegg til at altså Michael Owen også ble solgt rett før sesongstart.  – Liverpool behøver definitivt en angriper til nå og Morientes er for øyeblikket det beste tilgjengelige alternativet.  Han får ikke spille regelmessig på Bernabeu med Michael Owen, Raul og Ronaldo alle foran ham i køen, og du sier ikke nei hvis Liverpool kommer.

- Baros og Cissé, selv om de nå er skadet, liker å få ballen spilt bak forsvaret, men Morientes kan bli målskiven i angrepet.  Han kan holde på ballen mens den andre spissen gjør et løp bakfra.

- Jeg var veldig imponert over hvordan Morientes spilte for Monaco mot Chelsea i de to semifinalene i Champions League forrige sesong, og jeg er sikker på at han vil være en suksess for Liverpool.

I tillegg ser gjerne Johnny B at de røde hadde greid å lokke Aimar til Merseyside:  - Aimar er en spiller jeg i flere år mener Liverpool skulle ha kjøpt.  Han har god fart, er veldig oppfinnsom, spennende og uforutsigbar.  Hvorvidt Valencia ønsker å handle med Benitez kan imidlertid være et spørsmål.

- Selv om jeg ikke tror Liverpool kan vinne Premier League denne sesongen bør de forbedre forrige sesong poengtall, og det å bli nummer tre foran Manchester United er en realistisk mulighet som vil gi signal om solid fremgang.  Troppen til Liverpool begynner å forme seg veldig bra og med forsterkninger som Morientes og Aimar ville Liverpool kunne være en utfordrer til neste år.  Jeg har snakket med Didi Hamann, og noen av de andre spillerne om Benitez, og de har høye tanker om ham.