”Målet er at Liverpool skal bli best igjen”

Steve Morgan forlanger en plass i styret, han verken krever eller utelukker en formannstilling, og han er bekymret for den sportslige fremtiden i LFC. Han vil helst at klubben får sin egen stadion. Vi har mer fra pressekonferansen i dag.

En del punkter fra pressekonferansen som ble holdt på De Vere hotell i Warrington i morgentimene:

 

Om budet:

Budet er delt i to deler.  Det ene er en aksjeutvidelse som er verdt nesten £61M.  Dette minner om hva David Moores gjorde på begynnelsen av 90-tallet, hvor utvidelsen garanterte for bygging av Centenary Stand og Morres den gangen endte opp med 58% av den totale aksjebeholdningen.

Det vil også bli opprettet en ny aksjeutvidelse som er åpen for alle.  Den opprinnelige aksjebeholdningen økes fra 35.000 til 350.000, noe som altså vil gjøre at en person som har en aksje i dag vil ha ti dersom dette gjennomføres.  Det vil bidra til at prisen pr. aksje vil være £175, noe som Morgan understreket ville gjøre at mange fans fikk råd til å investere selv i klubben.  Denne aksjeutvidelsen vil være verdt totalt £12M.

 

Om styreplass:

Steve Morgan forlanger en plass i styret dersom hans tilbud blir akseptert.  Hans firma Bridgemere Investment Ltd skal i tillegg ha en styrerepresentasjon ut fra hvor hvor mye Morgan selv må kjøpe av aksjer.  Det er blitt antydet at det er snakk om en plass utover Morgans eget sete dersom forretningsmannen står for minst 50% av den totalte aksjeutvidelsen.  Det vil ikke bli lagt noen sperre for hvor mange aksjer David Moores kan kjøpe.  På spørsmål om hvor mange prosent av den totale aksjebeholdningen han trodde han ville ende opp med svarte Morgan at det kunne bli alt fra 5% til 40%.

 

Om formannstilling:

Morgan sa at han i utgangspunktet ikke kom til å kreve en formannstilling, og at dette ikke nødvendigvis ville gjøre forandringer i ledelsen i klubben.  Han ville imidlertid ikke benekte at det kunne være aktuelt at han ble ny formann.  Han var imidlertid en evolusjonist, og ingen revolusjonist.

 

Om David Moores:

Det hadde lenge vært kjent at han og David Moores hadde ulike synspunkter angående styringen av Liverpool FC.  Det gikk imidlertid på formannens lederstil, og hans veivalg, og var ikke personlig.  De var begge supportere, og han var sikker på at de kunne jobbe sammen.  Morgan understreket at han var formann i et par selskaper, og at han der hadde en mer aktiv stil enn hva som er tilfellet med Moores i Liverpool.

 

Om Thaksin Shinawatra:

Beskyldingene fra bl.a. Amnesty om krenking av menneskerettigheter, og at det ble hevdet at det var befolkningen i Thailand som ville måtte betale denne regningen, var noe han ikke ønsket eller kunne svare direkte på.  Han var imidlertid usikker på hvor stort statsministerens hjerte var for Liverpool Football Club.  Angående tilbudet fra Thailand var det ingen som kjente detaljene av det.

 

Om de sportslige resultatene:

Den utflyttede scouseren vedgikk at klubben hadde hatt noe suksess i de siste årene, og vant tre cuper en sesong, men både denne sesongen og fjorårets 5.plass i ligaen var en skuffelse.  Han var bekymret for den sportslige utviklingen i klubben.  I år var klubben poengmessig nærmere bunnen enn toppen i ligaen.  Det var god kjerne av spillere man kunne bygge videre på, men man hadde de siste årene brukt mye penger på spillere som ikke hadde innfridd.  ”Vi har noen av de beste spillerne i verden, men vi må ha flere.” 

Angående fremtiden til Gérard Houllier mente han at det var for tidlig å si noe om.

 

Om banedeling:

Steve Morgan benektet at han ønsket å dele stadion med Everton, slik en del har hevdet.  Han ønsket at Liverpool hadde sin egen bane, og at det var førsteprioritet, men at han som styremedlem samtidig så det som en plikt å vurdere alle eventualiteter.

 

Hvorfor bud nå?

Morgan understreket at man hadde lagt opp til et forslag som var raskt og lett å gjennomføre.  Transfervinduet ville bare være åpent i en kort periode, og det var viktig at investeringen var på plass i løpet av kort tid.  Forslaget hadde en lokal forankring, og det ville gi muligheter for fansen til å støtte klubben.  Dette var ment som et alternativ til det som var kommet fra Thailand, og som man mente var et bra tilbud.  Han ønsket at Liverpool tok seg tid til å vurdere begge forslagene grundig, slik at man kunne ta den rette avgjørelsen.  Bortsett fra å selge spillere, eller ta opp lån, var dette muligheten til å reise penger.  Han mente at det var den rette måten å gjøre dette på.  Angående sjansene for at han selv skulle lykkes ville han ikke si at han var optimistisk, men derimot håpefull.

Hans eneste personlige mål med dette var å hjelpe til at Liverpool ble nr.1 igjen.