Manageren forventet slakt

Houllier gir flere steder minst odds blant managere som står i fare for å miste jobben i PL, men han føler ikke noe større press. St.John med nytt angrep på Houllier. Alvorlig skade for Boumsong.

- Ikke fair at vi slaktes

Både presse og fans bruker store bokstaver i kritikken av Gérard Houllier og hans Liverpool etter at laget i går ble slått ut av et skaderammet Portsmouth i FA-Cupen.  Franskmannen sier imidlertid at han forventet å bli slaktet i media, og at han ikke føler seg mer presset enn hva som var tilfellet før kampen på Fratton Park:  - Jeg vet jeg vil bli slaktet, men jeg føler ikke noe større presse enn hva jeg gjorde før kampen.  Dette dreier seg ikke om meg, det dreier seg om laget.  Etter min mening kan ikke spillerne klandres.  Helt inntil det var slutt kunne vi ha utlignet, men slik er fotball og du er nødt til å leve med det.  Det er slik det er i en stor klubb.

- Det har vært en vanskelig sesong, vi var uten Michael Owen i tre måneder og andre ting har gått mot oss.  Jeg synes det ikke er fair at vi slaktes.  Vi ønsket å gå videre, og vi hadde sjansene til å gjøre det.  Det var en rar kamp.  Vi er ikke fornøyd med de resultatene vi hadde i de to kampene mot Portsmouth, men hvis en ser på prestasjonene hadde vi sjanser nok til å vinne begge kampene.

 

- Fansen er møkka lei

Liverpool-legenden Ian St. John, som bl.a. scoret seiersmålet da Liverpool for første gang vant FA-Cupen i 1965, har lenge vært en kjent motstander av Gérard Houllier.  Den frittalende skotten har vært en av få tidligere røde som har kritisert dagens manager, og St.John er ikke mindre krass i sine uttalelser etter tapet mot Portsmouth:  - Liverpool har hatt et sjokkerende år.  Har vi gått framover?  Svaret er nei.  I årevis har Liverpools supportere vært stolte av sine lag, som spilte angrepsfotball med lidenskap og aggresjon.

- Dagens lag inspirerer imidlertid ikke fansen, de bare sitter der apatiske og buer dem av banen.  Fansen er møkka lei, og jeg tror de ville være lykkelige hvis det ble forandringer i klubben i morgen.

- Fem år lenge nok for hvem det skal være, spesielt hvis du har en såkalt ”5-årig plan”.  Planen var å vinne ligaen, ikke FA-Cupen.  Nå må du imidlertid ha sterke briller for å kunne se opp til toppen av ligatabellen, da de beste lagene er så langt unna.  Vi har gått nedover, ikke minst over de siste fem årene, og det å tape mot Portsmouth i går er ikke akseptabelt.  Honnør til Portsmouth, Harry Redknapp skal visstnok ha hatt 15 spillere skadet, men Crystal Palace gjorde det samme med oss for et år siden.

 

Diarra skadet Boumsong

Jean-Alain Boumsong, som på det nærmeste var klar for Liverpool men valgte å slå til på et økonomisk bedre tilbud fra Glasgow Rangers, vil nå være på sidelinjen i flere måneder etter en alvorlig hodeskade.  Forsvareren til Auxerre fikk en voldsom smell i ansiktet etter å ha kollidert med Alou Diarra, som denne sesongen er på lån til Bastia fra Liverpool.  Boumsong har fått et brudd på den ene øyesokkelen, og i tillegg et lite brudd på hodeskallen.  Han er forventet å være ute av spill i mange uker, og en mulig deltakelse i EM-sluttspillet til sommeren antas å være i fare.