Mellor tilbake på mandag

Neil Mellor ferdig i West Ham. Liverpool møter et Leeds i krise. Tøff tilbakekomst ventet for Kewell. Houllier sier Liverpool er en lykkelig familie. U17 og U19 i aksjon i dag. Foley vant turnering.

Som vi antydet i går, har Neil Mellor nå avsluttet sitt låneopphold hos West Ham, og spissen blir å finne på Melwood fra mandag av. Mellors tid i London-klubben har ikke vært noen suksess, og unggutten sier at han nå gleder seg til å dunke inn mål for Liverpools reservelag. West Hams manager Alan Pardew ga ham svært få sjanser på førstelaget, og en retur til Liverpool kunne ikke komme raskt nok. Neil Mellor er imidlertid ikke påmeldt til UEFA-cupen og blir derfor ikke aktuell til kampene i denne turneringen.

 

Liverpool møter et Leeds i krise

Ingen lag har slått Leeds oftere i Premier League enn Liverpool, som står med 14 seirer over Yorkshire-laget siden Premier Leagues oppstart i 1992. Påfuglene sliter både økonomisk og sportslig, og i går ble det klart at klubbens hovekreditorer ikke ville fornye avtalen. Jumboplassen i Premier League hjelper heller ikke på situasjonen, men sterke resultater mot Wolves og United nylig har gitt Leeds-fansen nytt håp, og det blir definitivt ingen enkel oppgave for Liverpool på Elland Road på søndag. Liverpool falt ned til 6. plass på tabellen forrige helg på grunn av omkampen mot Portsmouth, og en seier på søndag er viktig for å kunne ta igjen Newcastle og Charlton i kampen om 4. plassen. Hos vertene er Paul Robinson og Mark Viduka tilbake etter suspensjon, mens det ikke er ventet at Gérard Houllier vil gjøre store endringer fra laget som slo Levski Sofia 2-0 i UEFA-cupen på torsdag. Liverpool er fortsatt uten Florent Sinama-Pongolle (ankel), Emile Heskey (rygg), Vladimir Smicer (akilles) og Salif Diao (legg) på grunn av skader. Milan Baros, som har vært veldig frisk etter sitt comeback, vil ventelig forsette sitt samarbeid med Michael Owen på topp. Houlliers mannskap, som har spilt uavgjort i de to siste bortekampene i ligaen, håper på å fortsette den gode statistikken mot Leeds. De to siste sesongene har det blitt seier på Elland Road, og man er ubeseiret på de siste fem kampene mot de hvitkledde.

 

Tøff tilbakekomst ventet for Kewell

Tidligere Leeds-spiller Harry Kewell er i morgen tilbake på Elland Road, og han kan forvente en het velkomst fra Leeds-supporterne. Liverpools manager Gérard Houllier tror imidlertid Liverpools nummer 7 er klar for oppgaven: ”Det vil bli en følelsesladd opplevelse for Harry, som hadde mange fine år i Leeds. Han kan vente seg en fiendtlig mottakelse, og det er han klar over. Noen Leeds-supportere er ikke fornøyde med måten han forlot klubben på, men slik er livet. Harry var Liverpool-fan som gutt, og han går ikke etter penger. Han kunne gått til andre storklubber som Barcelona, Arsenal eller Manchester United, men han ønsket å spille for oss, enkelt og greit! Han hadde ett år igjen av sin kontrakt med Leeds, og de kunne fort ha mistet ham uten å ha fått igjen noen ting. Å beskylde ham for klubbens økonomiske uføre er rett og slett forferdelig. Han var ikke økonomiansvarlig da han var i klubben. Jeg tror han bare spilte for dem. Det blir som å skylde på materiellforvalteren for maten som blir servert i kantina! Harry scoret et fantastisk mål mot Levski Sofia, og han er alltid i stand til å gjøre slike ting. Jeg tror han trengte det målet fordi han har hatt en tung periode på grunn av ankelskaden. Målet var så bra at det kan gi ham den selvtilliten han trenger resten av sesongen.”

 

GH: -Vi er en lykkelig familie

Gérard Houllier innrømmer at den siste uka har vært slitsom, men han sier at fansen og laget ga svar på tiltale torsdag kveld: ”Dette handler ikke om Gérard Houllier, men om laget. Når man angriper lederen eller faren, så angriper du familien. Familien vil i slike situasjoner gjøre det de kan for å beskytte faren. Fansen var sterkt delaktig i seieren mot Levski, og da Steven Gerrard kom bort til benken for å feire scoringen ville han understreke et poeng for fansen. Til tross for alle problemene og kommentarene fra eks-spillere, holder vi hodet kaldt.” Liverpools manager ser nå fram mot morgendagens kamp mot tabelljumbo Leeds, og selv om han synes det er trist at Leeds har havnet i så store problemer, er seier for Liverpool det eneste han har i tankene: ”Jeg liker Eddie Gray, og jeg synes han gjør en god jobb, men jeg har nok med mine egne bekymringer, og suksess for Liverpool er det eneste jeg kan tenke på. Jeg føler sympati for Leeds fordi de har havnet i så store problemer, og det påvirker spillernes selvtillit. Det bør bli en god kamp, og vi forventer scoringer. Leeds kjemper for å overleve, og vi kjmper om en Champions League-plass. Begge lagene vil nok være forsiktige tilå begynne med, men etter hvert kan det komme til å bli en virkelig god fotballkamp. Leeds har hatt to gode resultater nylig, inkludert meget sterke 1-1 på Old Trafford.”

 

U17 og U19 i aksjon i dag

Dave Shannon og Liverpools U17-lag tar i dag mot Crewe Alexandra på akademiet i Kirkby,  mens U19-laget spiller borte mot Wolves. John Owens sier at de nå må spille for æren etter at kampen om seriemesterskapet er utenfor rekkevidde.

 

Turneringsseier for Foley & Co

Michael Foley og Irlands U21-landslag har vunnet turneringen på Madeira etter at Portugal ikke greide å vinne mer enn 2-0 over Italia i den avgjørende kampen i går. Portugal måtte vinne med fire mål for å passere irene på målforskjell, men det greide de altså ikke.