Mellor ute i seks uker

Neil Mellor blir ikke spilleklar igjen før i september med kneskade. Harrison, Whitbread og Warnock inne blant de 23 som reiser til USA i morgen.

Nytt tilbakeslag for Neil

Etter en frustrerende sesong for Neil Mellor i 2003-04, hvor skader og skifte av manager bidro til at han fikk lite spilletid på lån hos West Ham, er uhellet igjen ute for unggutten.  Slik vi skrev på onsdag så pådro angriperen seg en kneskade på siste trening før kampen mot Wrexham, og diagnosen sier nå at 21-åringen vil være ute av spill i seks uker.  The Boy Mellor, som likevel greide å bli reservelagets toppscorer med ti mål på fire kamper forrige sesong, hadde håpet å få en frisk start under den nye manageren Rafa Benitez.

 

Troppen mot Celtic, Porto og Roma

Det er ingen store overraskelser i den troppen som Rafael Benitez tar med seg til de tre pre-season kampene på det nordamerikanske kontinentet.  Disse kan ta på seg klubbslipset i morgen: 

Dudek, Kirkland, Harrison, Finnan, Carragher, Hyypiä, Henchoz, Traore, Riise, Warnock, Whitbread, Gerrard, Hamann, Murphy, Diao, Biscan, Le Tallec, Smicer, Kewell, Owen, Cissé, Sinama-Pongolle, Baros.

En liten overraskelse er det kanskje at Zak Whitbread(bildet) ”vant” den unge midtstopperduellen med Carl Medjani og David Raven.  Spesielt Medjani fikk mange lovord etter kampen i Wrexham.  Paul Harrison har også fått den tredje keeperplassen på bekostning av Patrice Luzi.

Stephen Warnock er med i troppen, noe vi tar som et tegn på at han nå har et bedre utgangspunkt enn da han ble lånt ut til Coventry forrige sesong.  En spiller som Jon Otsemobor er for eksempel ikke med.

Noen vil rynke på nesen over at Salif Diao kan finne fram passet, på bekostning av lovende og lokale unggutter som John Welsh og Darren Potter.  Rapporter sa nylig at Liverpool var blitt enig med Portsmouth om en låneavtale for Salif, dersom spilleren selv ønsket det.

El-Hadji Diouf, Grégory Vignal og Alou Diarra er fortsatt ikke med i troppen, noe som ytterligere bekrefter at disse spillerne neppe har noen videre fremtid på Anfield.  Vi understreker at dette sies med et utgangspunkt av at ingen spillere har pådratt seg skader under pre-season treningen, men unntak av Neil Mellor.