Mer hardt skyts fra Lawrenson

Steven Gerrard (bildet) er bare en av fem spillere som får godkjent av ex-stopper Mark Lawrenson denne sesongen. Warnock letter på sløret. Mer graffitti på Melwood.

Mer kritikk fra Lawrenson

Nesten ikke en uke går uten at ex-spiller Mark Lawrenson kritiserer styre og stell på Anfield for tiden, og denne tirsdagen er intet unntak i så måte. I sin spalte i Liverpool Echo i dag fyrer han igjen av tungt skyts mot Gérard Houlliers regime.

 

- Steven Gerrards spill, Jamie Carraghers pålitelighet, Chris Kirklands potensiale dersom han får være skadefri, Milan Baros' livlighet og Michael Owens målscorertalent. Listen over positive ting med denne sesongen blir ikke lang, skriver Lawrenson, og understreker samtidig at han ikke har mye til overs for resten av Liverpools spillertropp.

 

- Mot Fulham viste Liverpool nok en gang at de ikke har noen plan B når plan A feiler.  Liverpools sesong og form kan best beskrives som deprimerende.  Selv om man fortsatt kjemper om en fjerdeplass, er det tydelig at Liverpool har alvorlige problemer. Alle venter spent på hva som vil skje i kulissene når denne sesongen er over, legger han til.

 

Lawrenson mener av kvaliteten på spillerne som er i klubben må bli bedre til neste sesong, slik at  man unngår at det samme skjer igjen. Mange av de spillerne som Gérard Houllier har kjøpt, mener den tidligere stopperen at Liverpool bør kvitte seg med igjen snarest mulig.

 

- Houllier fortjener kredit for at han ser seg om etter nye spillere, og at han innrømmer at noen av hans spillerkjøp ikke har slått til som forventet. Men han kan likevel ikke kvitte seg med noen uten å ha andre og bedre spillere som kommer inn. Selv nye spillere er ikke nok, uten at man skifter spillermønster og fotballfilosofi. Om den forandringen kommer fra Gérard Houllier eller en annen, er det for meg klart at det er dette som må til for at Liverpool skal finne tilbake til gamle takter, avslutter Lawrenson.

 

Warnock avslører at han er ønsket av Houllier

Vi skrev i går om Coventry-utlånte Stephen Warnock, som har gått i tenkeboksen om han skal gjøre oppholdet i Midlands-klubben permanent, eller om han skal tegne ny kontrakt med Liverpool. Warnock letter i dag litt på sløret til lokalavsien i Coventry, og uttaler blant annet at Gérard Houllier ønsker han tilbake til Merseyside.

 

Liverpool-manageren skal ha åpnet døren på gløtt for Warnock igjen, og fortalt spilleren at han fortsatt inngår i hans planer for fremtiden. Dermed har 22-åringen fått et stort dilemma i fanget. Skal han tegne ny kontrakt med klubben i hans hjerte, eller skal han skrive under for Coventry der han er garantert mye mer spilletid.

 

- Jeg hadde et møte med Houllier for en uke siden, og det gikk veldig bra. Jeg ble fortalt at  Liverpool ønsker å diskutere en ny kontrakt med meg. For å være ærlig, så ventet jeg egentlig å få høre at jeg ikke hadde noen fremtid i Liverpool, men manageren sa at jeg kom til å bli gitt en sjanse til å være involvert med førstelaget neste sesong, og det er i grunnen motivasjon nok til å gi Liverpool en ny sjanse, sier Warnock.

 

- Dette blir en vanskelig avgjørelse å ta for meg. Jeg har fått et stort dilemma. På den ene siden trives jeg utmerket i Coventry og hadde likt å bli i klubben. Men du ønsker ikke å se tilbake og angre på at du ikke tok sjansen på å slå igjennom for en stor klubb som Liverpool. Du kan ikke ta for gitt å få spille på førstelaget i noen klubb, og spesielt ikke i en klubb som Liverpool, men når de ønsker kontrakt med deg så vet du i alle fall at du har en sjanse, legger han til.

 

Før han gikk på lån til Coventry slet Warnock med ettervirkningene av to benbrudd, og spilleren selv føler derfor at han ikke fikk bevise hva han kan for de røde. Han føler derfor at han har noe ugjort på Anfield.

 

- I år har jeg spilt 40 kamper for Coventry, og jeg føler meg i bedre form enn noensinne. Jeg tror virkelig jeg har det som skal til for å kjempe om en plass på Liverpools førstelag, sier Warnock.

 

Mer grafitti på Melwood

Denne uken har det igjen vært skriblerier på murveggen rundt Liverpools treningsanlegg på Melwood. Budskapet denne gangen var: ”Du dreper klubben vår – vær så snill og reis hjem Mr.Houllier”. Dette ifølge nettstedet LFC online, som skriver at sparymalingen skal ha funnet sted etter det målløse oppgjøret mot Fulham.

 

Keane spares til lørdag?

Det er ventet at Manchester United sparer Roy Keane i kveldens kamp mot Charlton, slik at klubbkapteinen er klar til å gjøre comeback mot Liverpool på lørdag.  Iren har vært ute med en hamstring-skade siden semifinalen i FA-cupen mot Arsenal  3.april, men skal nå være spilleklar igjen. Ruud Van Nistelroy skal også har ristet av seg sin kneskade.

 

Skademareritt for Newcastle

En av Liverpools argeste konkurrenter om fjerdeplassen, Newcastle, har i dag blitt rystet av nyheten om at Kieron Dyer er ute for resten av sesongen med en hamstring-skade.  Han har slitt med baksiden av låret hele sesongen, og skal ha forverret skaden i uavgjortkampen mot Aston Villa. Også Craig Bellamy og Jermaine Jenas sliter med lignende skader, og kan også ha spilt sine siste kamper for Magpies denne sesongen.

De beste mot Fulham

Liverpoolfc.tv har plukket ut Steven Gerrard som Liverpools beste spiller mot Fulham. På de neste plassene fulgte Milan Baros, Vladimir Smicer, Jerzy Dudek og Dietmar Hamann.

 

Mer prøvespill for Gillespie og Smyth

Etter å ha imponert med scoringer under prøvespill for Bristol City sist uke, har nå de fristilte U-19 spillerne Steven Gillespie og Mark Smyth lagt ferden til nye klubber i jakten på en proffkontrakt. Denne uken skal Smyth prøve seg i Birmingham, mens Gillespie har dratt til Wigan.

 

Finnan fyller år

Steve Finnan fyller 28 år i dag. Han står så langt bokført med 27 kamper for Liverpool etter overgangen fra Fulham sist sommer.

 

Liverpool linkes til Newcastle-talent

På ryktebørsen i dag settes Gérard Houllier i forbindelse med den unge Newcastle-forsvareren Steven Taylor. 18-åringen er kaptein på England U-19, og har et år igjen av kontrakten med Magpies.