Mer om Kirklands skade

Liverpools pressetalsmann, Ian Cotton, redegjør for skaden til Chris Kirkland. Dario Gradi ville ikke ha Liverpool-forsvarer. Utålmodig forbundspresident ønsker at Harry Kewell spiller alle landskamper.

Liverpools pressetalsmann Ian Cotton har nå kommet med flere opplysninger om skaden til Chris Kirkland. Som vi kunne rapportere i går kveld, så brakk Liverpools førstekeeper håndleddet under Liverpools trening før avreise til Southampton lørdag morgen. Dette betyr nye 6 uker på sidelinjen for den uheldige keeperen, og dermed kan nok drømmen om en plass i Englands tropp til EM i Portugal gå fløyten.

Cotton kunne altså avsløre detaljene i det som skjedde med Kirkland går: - Uheldgivis ble Chris Kirkland skadet på trening før avreise til Southampton, og røntgenundersøkelser viste senere at han hadde brukket venstre håndledd. Hånden er nå gipset.

- Etter konsultasjoner med kirurgen ble det slått fast at det var et pent brudd, og noen operasjon er derfor ikke nødvendig. Men det er ventet at spilleren blir satt ut av spill for minst seks uker.

For den unge, men akk så skadeforfulgte keeperen, er dette et nytt slag i ansiktet. Det er ikke lenge siden han gjorde comeback på førstelaget etter at han brakk fingeren mot Bolton andre juledag. Nå får imidlertid Jerzy Dudek en ny sjanse til å redde sin Liverpool-karriere, og polakken er nok klar for den utfordringen når han starter mellom stengene på St. Mary’s i Southampton i ettermiddag.

Crewe ville ikke ha Liverpool-forsvarer

Crewe-manager Dario Gradi avslører at han har avslått et tilbud fra Liverpool om å ta en ikke navngitt forsvarer på lån. Crewe sliter med en anstrengt skadesituasjon, og Gradi hadde peilet seg inn på å låne en forsvarer fra en annen Premiership-klubb. Men dette fikk han ikke igjennom, og da kom Gérard Houllier på banen. Han var visstnok villig til å la en av sine backer gå på lån til Crewe, men Gradi avslo da han mente at denne spilleren ikke var bedre enn de han alt har i sin stall.

- Det stemmer at Gérard Houllier tilbød meg en av sine spillere da jeg ikke fikk tak i den lånespilleren jeg ønsket. Men vi trengte spilleren bare for et par kamper, og da jeg følte meg usikker på om spilleren var bedre enn de jeg alt har til rådighet, så jeg ikke det store poenget i å hente inn denne spilleren, bekrefter Gradi.

Australia ønsker Kewell

Australias fotballpresident John O’Neill sier i dag at han ideelt sett ønsker at Harry Kewell spiller alle landskampene for sitt fedreland. Dette skjer i etterkant av at Kewells agent, Bernie Mandic, slo fast at det er uaktuelt for spilleren å reise lange distanser med fly for å delta i privatlandskamper på grunn av at dette vil forverre Kewells kroniske ankelproblemer.

- Vi søker å klargjøre situasjonen rundt Harry Kewells skade ytterligere. Det er ikke tvil om at spilleren har problemer med sin ankel. Vi mistror han ikke. Men vi trenger mer opplysninger rundt skaden. For oss hadde det selvfølgelig vært ønskelig at Harry Kewell spilte alle kampene til Australia. Dersom det er medisinske årsaker til at dette ikke lar seg gjøre, må vi få dette kartlagt, sier O’Neill.

Det bebudede oppklaringsmøtet mellom Kewells representanter og representanter for det australske fotballforbundet har ennå ikke funnet sted, og det er tydelig at fotballtoppene i Australia nå begynner å bli utålmodige.