Middlesbrough v. Liverpool i høyesterett

Zieges overgang til Liverpool skal opp i høyesterett 22.mars. Hughes glad for Jones-overgang. Liverpool-spillere tråkket for hardt på gasspedalen. FA-cup billetter selges på nettet. Rosicky til Juventus?

Ziege-saken inn for høyesterett

 

På en dag da ryktene har gått høye om at Middlesbrough ønsker å kjøpe Emile Heskey fra Liverpool, blir ironisk nok datoen for rettsaken de to klubbene imellom etter deres forrige innbyrdes transfersaga offentliggjort. Vi snakker selvfølgelig om overgangen til Christian Ziege, der Middlesbrough mener at Liverpool brøt spillereglene for overganger i sin iver etter å sikre seg tyskeren. Liverpool betalte £5,5 mill for venstrebacken i år 2000, men må nå gjennom en ti dager lang høring i høyesterett for å finne ut om overgangen til tyskeren i realiteten blir langt dyrere enn som så.

 

De to klubbene vil nå nemlig møtes i høyesterett i London i mars, der Middlesbrough krever opp til £7 mill i erstatning fordi de mener at Liverpool gikk uregelmessig frem i henvendelsen ovenfor Ziege og hans agent. Ziege, som nå er i Tottenhams eie, går for øvrig også til sak - mot Middlesbrough for måten de har håndtert saken på!

 

Det foreligger allerede en dom i saken mellom Middlesbrough og Liverpool, fra mai 2002, der Teeside-klubbens krav blankt ble avvist som urealistisk, og at det ikke ble aktuelt med noen full rettsak i høyeste rettsinstans. Men i november samme år vant Boro gjennom i en appelldomstol, og får altså saken nå tatt opp på nytt.

 

Den ti dager lange seansen i London vil starte 22.mars. Middlesbrough krever i utgangspunktet £2 mill mer i overgangssum fra Liverpool, samt £4,525 mill i kompensasjon for andre tap i forbindelse med saken. I dette regnestykket inngår blant annet £550 000 pr plass tapt i Premiership den sesongen, tap i billettinntekter og souvenirsalg, samt £825 000 som Boro måtte betale Terry Venables for å redde klubben fra nedrykk etter at Ziege forsvant. Boro hevder altså at Zieges markedsverdi var £7,5 mill, og ikke £5,5 mill, siden de hadde blitt tilbydd førstnevnte sum for spilleren både av Rangers og Chelsea.

 

Hughes glad for Jones-overgang

 

Den tidligere Manchester United-stjernen Mark Hughes, som nå er landslagssjef for Wales, har uttrykt glede over Paul Jones sin overgang til Liverpool. Hughes var nemlig ikke særlig fornøyd med at hans førstekeeper på landslaget var frosset ut av Southampton-manager Gordon Strachan.  Hughes overvar Jones sin debut for Liverpool på Anfield lørdag, og var meget godt fornøyd med det veteranen presterte mot Aston Villa.

 

- Jeg er så glad på Paul sine vegner. Han spilte virkelig bra mot Villa, og nyter tydelig sin nye tilværelse. Han har alltid vært en stor Liverpool-fan, og du kunne se hvor stor pris han satte på å få denne sjansen til å spille foran the Kop. Liverpool-fansen kan sin fotball, og de kunne også se at Paul tilførte laget viktig sikkerhet og rutine. Han spilte med stor selvtillit, og jeg synes han var Liverpools bestemann, sier Hughes.

Hughes påpeker viktigheten av at Jones får førstelagsspill på høyeste nivå igjen, ikke minst med tanke på hans landslagsfremtid.

- Det har bekymret både meg og Paul at han ikke har spilt førstelagsfotball den siste tiden. Vi har tross alt en landskamp mot Skottland å se frem til i neste måned. I Pauls situasjon trenger du å spille regelmessig på toppnivå. Jeg håper faktisk han blir i Liverpool litt lenger enn denne ene måneden, slår landslagssjefen fast.

Liverpool-spillere anklaget for trafikkforseelser

 

To av Liverpools største stjerner har fått politiet på nakken etter å ha tråkket vel mye på gassen. Kaptein Steven Gerrard har blitt anklaget for uvøren kjøring med sin Audi A4 Turbo cabriolet.  Dette skal ha skjedd i Derby Road i Bootle i juni i fjor. Gerrard selv var ikke tilstede da saken kom opp til høring i går, men har erklært seg ikke skyldig i anklagene.

 

Under den samme høringen ble også Gerrards lagkamerat Milan Baros anklaget for en lignende trafikkforseelse. Han skal ikke ha vært i stand til å legge frem de nødvendige papirer for politiet etter å ha blitt felt av en fotoboks i Bootle i september. Baros skal ha holdt for høy fart i sin Vauxhall Omega, men anklagen går altså på at han ikke har lagt fram de nødvendige detaljer. Begge sakene vil nå komme opp for retten i Sefton 27.februar.

 

FA-cup billetter til salgs på nettet

 

Liverpool FC har offentliggjort at billetter til FA-cupkampen mot Newcastle blir lagt ut til online salg på internett i morgen kl. 11.00. 4.runde-kampen blir som kjent spilt på Anfield lørdag 24.januar kl. 18.35, og 1000 billetter blir nå lagt ut for salg på nettet. Så her gjelder det å være rask på labben! Klubben har for øvrig gjort det helt klart at supportere som har overvært tidligere runder i FA-cupen blir prioritert når det gjelder billetter senere i turneringen.

 

Rosicky til Juventus?

 

Liverpool ble tidligere i høst linket til tsjekkiske Tomas Rosicky i Dortmund. Nå snakkes det imidlertid om at midtbanestjernen er på vei til italienske Juventus. Fra Dortmund-hold har det i alle fall blitt bekreftet at italienerne har et par av klubbens stjerner under oppsikt.