Midtbaneeleganter hyller hverandre

Steven Gerrard og Xabi Alonso skamroser hverandre. El-Hadji Diouf i ny spytteepisode? Milan Baros føler presset.

Tanken på snart å få se Xabi Alonso og Steven Gerrard sammen på midtbanen, gjør at enhver Liverpool-supporter nærmest må spennes fast i godstolen eller setet. Nå er det ikke bare supporterne som har sett de to midtbaneelegantenes talent, de har også oppdaget hverandre. 
- Steven Gerrard er en spektakulær spiller, og han gir laget en slags egen karisma. Derfor er han også veldig viktig for supporterne, sier Alonso om sin nylig restituerte kollega og kaptein.
- I utgangspunktet er Gerrard plassert på midtbanen, men han gir også skikkelig støtte i angrep. Han ville blitt en suksess i en hvilken som helst klubb, tror Alonso, som spesielt nevner klubbene i sitt hjemland, Spania.
- Liverpool har merket fraværet av Steven Gerrard, og det har England også. Det beste for fotballen er om han vender raskt tilbake, avrunder Alonso skryten.
Steven Gerrard vil på sin side ikke være dårligere:
- Jeg ser en del spansk fotball på tv, og jeg kan ikke skjønne hvorfor ikke Alonso er den første midtbanespilleren som plukkes ut. Selvfølgelig er det flere gode spanske midtbanespillere, som Baraja og Albelda, men Alonso er den beste av dem alle, mener Gerrard, som trekker fram spanjolens pasningsspill og evne til å holde på ballen.
- Likevel er det holdningen hans som imponerer meg mest. Han er bare 22 år gammel, men lever allerede helt og fullt for fotballen. Sånn sett er han litt lik Jamie Carragher, sammenligner Gerrard.
PS: Xabi Alonso og hans Spania møter onsdag England til landskamp i London - dessverre uten en nylig skadefri Steven Gerrard.

Milan Baros føler presset
Med Michael Owen ute av bildet, Djibril Cisse ute resten av sesongen og med stemplet "EMs toppscorer" i panna, er det ikke rart om Milan Baros kjenner litt forventningspress. Og han innrømmer da også at han føler på dette.
- Jeg har fått et større navn. Før forventet ikke folk at jeg skulle score hele tiden. Nå er det sånn at hvis jeg ikke scorer, sier de at jeg er i dårlig form, påpeker Baros, som scoret hattrick i sin siste klubbkamo, og som skal spille landskamp mot Makedonia denne uka.

Diouf i trøbbel igjen?
Til slutt tar vi med at Liverpools senegaliske Bolton-utlån, El-Hadji Diouf, kan ha rotet seg inn i trøbbel igjen. Iallfall blir han beskyldt for spytting på et par av Middlesbroughs supportere. Politiet skal nå etterforske saken. Skandalene Diouf tidligere har vært involvert i, inkluderer blant annet spytting på en av Celtics supportere.