Milan og Sacchi har influert Rafa mest

Liverpools sjef bestemte seg for å bli sjef da han var 16 år, og sier at hans utfordring er å bli i LFC lenge. Avgjørelse om Carl Medjani på mandag.

Intervju med Benitez

I et intervju med liverpoolfc.tv sier Rafael Benitez at han hadde som mål å bli manager allerede som 16 åring.  Han var ofte skadet og tenkte dessuten alltid på taktikk.  Samtidig hadde han evnen til å formidle sine ideer, slik at han var sikker på en fremtid i treneryrket.

Spanjolen sier at den største innflytelsen i hans managerkarriere var Arrigo Sacchi og det Milan som Sacchi trente i perioden 1987-91, og hvor man bl.a. vant serievinnercupen to ganger.

Rafa sier at han og hans familie trives godt på Merseyside.  Benitez har kone og tre døtre.  De spiser godt, barna trives på skolen, og til og med været har vært bra synes sjefen.

Med manager og trenere fra Spania, samt fire spillere, har også interessen vært stor fra hjemlandet.  Rafael Benitez sier at den store utfordringen for ham nå er å kunne være lenge i Liverpool FC, og å vinne titler med denne klubben.

 

Ugyldig kontrakt for Medjani?

Det har lenge vært satt spørsmål vedrørende låneavtalen til Carl Medjani til det franske 1.divisjonslaget FC Lorient.  Siden Liverpools midtstopper aldri skrev noen profesjonell kontrakt i sin tidligere klubb St. Etienne mener moderklubben at 19-åringen ikke har lov til å spille fransk klubbfotball.  Vanlig praksis i Frankrike er nemlig at en spiller som går til utlandet uten å først ha vært profesjonell i hjemlandet ikke kan returnere før etter tre år.  Hvorvidt dette også gjelder for en slik låneavtale som den Medjani har signert vil bli avgjort av et tribunal i Rennes til mandag.