Mirror med spekulative artikler om Liverpool

The Mirror bringer i dag to meget spekulative artikler om Liverpool FC. Den ene hevder at Michael Owen ikke vil ta en avgjørelse om sin fremtid før etter EM i Portugal, mens den andre hevder at Parry indirekte har kritisert Houllier. Ondsinnet vrøvl eller et snev av sannhet? Bedøm selv!

 

I en spekulativ artikkel i tabloidavsien The Mirror i dag hevdes det at Liverpool må vente til etter EM-sluttspillet i sommer før de vil få vite om Michael Owen tegner ny kontrakt med klubben eller ei. Dersom det skjer vil det bety at stjernespissen på det tidspunkt vil ha under 12 måneder igjen av den nåværende kontrakten, og det vil garantert medføre store spekulasjoner om St. Michaels framtid på Anfield.

 

Avisen hevder at Owen fortsatt ikke har bestemt seg for hva han vil, og at mye vil avhenge av om de røde kvalifiserer seg for Champions League.  Dersom Owen venter så lenge som Mirror her antyder vil det utvilsomt sette Liverpool FC i en svært vanskelig posisjon, og engstelsen for en ny Bosman vil utvilsomt bre seg blant både fans og ledelse.

 

The Mirror hevder at kilder som står Owen nær denne uken har antydet at selv om hans agent kommer tilbake fra utenlandsferie i mars, er det ikke ventet at kontraktsforhandlingene vil starte umiddelbart etter hans tilbakekomst. Med sesonginnspurten for døren mener avisen at Owen da vil ha et ønske om å vente til etter sesongslutt med dette. Men med EM-sluttspillet i Portugal for døren, vil det drøye før sesongen er over for Owens del. Skulle da Owen finne ut at han ikke vil fortsette hos de røde, vil Liverpool sitte med meget dårlige kort på hånden.

 

Blemme av Parry?

Dette er imidlertid ikke den eneste spekulative og negativt vinklede artikkelen om Liverpool i dagens Mirror. De bringer også en historie om at Rick Parry angivelig skal ha tabbet seg ut når han har svart en hissig fan som ga klart uttrykk for hva han mente om de rødes manager. Avisen skriver nemlig at Parry angivelig skal ha kommet i skade for å innrømme at Gerard Houllier ikke er i samme klasse som Alex Ferguson og Arsene Wenger.

 

I et skriftlig svar til vedkommende fan skal Parry ifølge Mirror ha skrevet følgende: ”Ingen i klubben er fornøyd med det som har vært vist på banen den siste tiden, og vi er minst like skuffet som fansen.  Men det finnes få managere som er i stand til å lede oss til suksess. Uten at vi kan få inn noen bedre – og jeg er ikke sikker på at Alex Ferguson og Arsene Wenger vil komme – er ikke det å sparke manageren noe svar på problemene."

 

Ifølge Mirror hevder Parry i ettertid at dette var skrevet med et glimt i øyet, og at det var ment som støtte til Gerard Houllier, og at det ikke finnes mange managere bedre enn han.

 

Hva skal man så trekke ut av disse to spekulative artiklene i tabloidavisen. For det første tror vi at det som er skrevet her må tas med en stor klype salt. Men samtidig er det sjelden at det er røyk uten ild,  så vi kan nok se fragmenter av sannhet her også. Sistnenvte artikkel virker som et ondsinnet forsøk på å stille Liverpool FC generelt, og Rick Parry spesielt, i et dårlig lys, og er vel egentlig en bagatell som fansen ikke bør hefte seg alt for mye ved.

 

Men når det gjelder Owens fremtid, så er det større grunn til bekymring. Alle husker vel måten Steve McManaman forsvant fra klubben på, og ingen med hjertet hos Liverpool ønsker at det samme skal skje med Michael Owen. Derfor forventer vi at klubbens ledelse viser såpass handlekraft at de presser fram et svar fra Owen og hans partnere lenge før slutten av juni. Klarer de ikke det kan Liverpool FC fort sitte igjen som svarteper nok en gang.

 

But only time will tell……