Monaco har også problemer

Det er ikke bare Liverpool som sliter av lagene i Champions League gruppe A. Monaco viser enda dårligere form, og har også friske skadeproblemer.

To av de tre siste ligakampene er tapt, og med angriperne Djibril Cissé og Milan Baros ute har Liverpool alvorlige problemer med å komponere et lag med offensiv tyngde.  Klubben kan imidlertid få et skikkelig løft med et positivt resultat mot Monaco i morgen.  Med seier på Stade Louis II vil de røde fra Anfield være sikret plass i 1/8 finalen som spilles rundt månedskiftet februar/mars til neste år.  Uavgjort sørger for at man er garantert avansement med seier i siste kamp mot Olympiakos om to uker.

 

Monaco er i en lignende situasjon, siden man står uten seier på de åtte siste ligakampene og dermed har falt ned fra 1. til 6.plass i Ligue 1.  Laget har 22 poeng på 15 kamper.  Etter 1-3 hjemme mot Sochaux på fredag var treneren Didier Deschamps lettere oppgitt etterpå:  - Vi var svake og jeg må nå få et svar på om vi virkelig er så dårligere eller om det var innsatsen det skortet på.  Vi har en nøkkelkamp mot Liverpool på tirsdag og vi vil prøve å komme oss så fort som mulig etter dette.  Vi har ikke gitt opp våre mål for sesongen, og vi velger å se fremover.  Jeg ønsker ikke å kritisere spillerne, men vi gjør alt for mange feil og har spesielt sluppet inn alt for mange billige mål.  Hvis hver enkelt kunne yte litt mer ville vi være et utmerket lag.  Mot Liverpool behøver vi å ta fram en fandeninvolsk innstilling dersom vi ønsker å gå videre i Champions League.

 

Situasjonen er ikke lysere ved at kapteinen Julien Rodrigues ikke blir klar til morgendagens møte med en skade.  Midtbaneankeret Lucas Bernardi måtte også forlate banen mot Souchaux, og er tvilsom etter å ha fått kjenning av en hamstring strekk.

 

Claus Bo Larsen fra Danmark er satt opp som dommer i kampen som blir vist direkte på TV3.