Moores om hvorfor Houllier fikk sparken

Liverpools formann, David Moores, tok i sommer en av sine vanskeligste avgjørelser da han løste Houllier fra kontakten et år før tiden. Steve Bruce innrømmer av Izzett tok ballen med hånda.

Liverpools eier er kanskje på vei ut av klubben. Det siste halve året har det blitt spekulert i oppkjøp av klubben fra flere interessenter. Etter det liverpool.no forstår var Moores svært, svært nær ved å overføre majoriteten av aksjene sine til Steve Morgan i høst. Det var først under ”due diligence” – da entreprenørens advokater og økonomer gikk igjennom avtalen at det ble full stopp. Når David Moores først har tatt en avgjørelse på å selge seg ut, er det mange som tolker det som et sikkert tegn på av noe kommer til å skje i forhold til et eierskifte. Før eller senere. Klubbens årsmøte skal avholdes i desember, og er fremskutt fra januar. Om det ligges noe dramatisk bak dette trivdes de lærde om.  Det er et faktum at klubben trenger frisk kapital inn – både til å styrke stallen når transfervinduet åpnes i januar, og til den planlagte nye banen. Steve Morgan blir fortsatt ansett som den mest realistiske løsningen på eiersiden.

 

Ingenting tyder enda på av noe vesentlig vil skje på eiersiden i klubb før klubbene igjen kan kjøpe og selge spillere. Til det virker rett og slett tiden for kort. Det som imidlertid synes helt sikkert er at en eventuell stadionutbygging vil bli lagt på is inntil nye investorer er på plass. Som en kilde sier til oss i dag: - Det er verken fornuftig eller forsvarlig av en avtroppende formann å sette i gang et prosjekt som kan koste inntil £120M. Disse planene må godkjennes av klubbens nye eiere før de kan settes ut i live.

 

I årsrapporten skriver David Moores om hvorfor de til syvende og sist valgte å sparke Gérard Houllier. – Selv om styret var enstemmig i sin avgjørelse om å løse Gérard fra kontakten, var det samtidig en av de vanskeligste avgjørelsene styret har tatt i nyere tid. - Houllier ble sett på som en venn og var høyt respektert. Til tross for mye press og stadig vanskeligere arbeidsforhold, klarte han å styre laget inn til 4. plassen. Den grunnleggende oppfatningen var imidlertid at prestasjonene ikke var tilstrekkelig forbedret og i realiteten ikke hadde noe annet valg.

 

Moores avslutter optimistisk med tanke på fremtiden, selv om han nettopp har offentliggjort det største underskuddet i klubbens historie noensinne. – Rafael har vært en suksess. I løpet av veldig kort tid har han imponert med sin metodiske jobbing og styrking av laget med kvalitetsspillere.

 

Bruce innrømmer dommertabbe

Hele Anfield stod på beina og pep fortvilet da lørdagens dommer unngikk å blåse straffespark da Muzzy Izzett brukte armen til å stoppe ballen på streken. Uriah Rennie ble ingen favoritt i sitt comeback på Merseyside, for å si det mildt. Birminghams manager Steve Bruce innrømmer nå at de var heldige: - Det var klart straffespark, og vi var litt heldige der. Om Liverpool sier han videre: - Liverpool fikk en vanskelig kamp uten sin to beste angrepsspillere. Jeg sier alltid at du er bare så god som spissene gjør deg til.

 

Skottlands Hall of Fame

Det skotske fotballforbundet har plukket ut tre tidligere røde (fire hvis man tar med Busby under LFC idenne sammenheng) til sin ”Hall of Fame”. Blant de 20 øverste finner vi Bill Shankly (bildet), Kenny Dalglish og Graeme Souness.