Morgan fortsatt aktuell?

Etter mer og mer usikre signaler fra Thailand kan Morgan igjen være aktuell som investor. Owen gjentar at han gjerne blir på Anfield ut karrieren, men setter igjen krav om sportslig suksess.

Den siste tiden har signalene fra Thailand om det forventede oppkjøpet av 29.9 % av aksjene i Liverpool F.C. blitt mer og mer usikre. For det første skal man ha slitt med å bli enige om hvor mange representanter Thailand skal få i styret. I følge uttalelser fra Østen er disse flokene nå løst. De sammen kildene hevder samtidig at de er garantert to representanter i det ovale rom på Anfield på bakgrunn av sine investeringer. Den siste uken har det imidlertid blitt mer og mer klart at Thailand sliter med å finansiere oppkjøpet. Statsminister Thaksin Shinawatra, som er initiativtaker til hele handelen, skal etter motstand ha droppet planene om å lansere et nasjonalt lotteri. Dette var samtidig selve kjernen i finansieringsplanen, selv om han også skal ha lovet å gå inn med egne midler dersom lotteriet ikke lar seg gjennomføre. Aviser i Bangkok skriver at hele handelen i verste fall nå kan falle igjennom. Liverpool har ikke kommentert noen av utspillene fra Thailand.

På bakgrunn av det som skjer i Thailand uttaler en talsmann for Steve Morgan at ”han fortsatt er klar og villig til å snakke med klubben om en mulig investering. Han er en Liverpoolsupporter og ønsker fortsatt å hjelpe”. Etter å ha avslått tre tilbud fra nettopp Morgan må imidlertid styret svelge mange kameler før de eventuelt er klar til å innlede forhandlinger med ham. Morgans garantier om en aksjeutvidelse verdt £73M er i stor grad også en utfordring av makten til sittende formann David Moores.
Når Liverpool eventuelt skriver under en avtale med en investor vil dette også være en del av en langsiktig strategi. Klubben er ikke i en økonomisk situasjon som krever at det skjer noe i sommer. Vår nye manager vil fortsatt være garantert et romslig transferbudsjett, selv om penger utenfra ikke kommer inn som planlagt. Det er derfor ikke noe press på klubben til å inngå avtaler som ikke også passer Liverpool 100 %.

 

Owen gjentar ønske om å bli

Igjen har Michael Owen gjentatt sitt ønske om å bli i Liverpool – gjerne ut karrieren. Han setter imidlertid også krav til sportslig suksess på Anfield. Til det franske magasinet L’Equipe sier han at klubbens forhandlerer må overbevise ham om at ambisjonene til å bli en storklubb igjen fortsatt lever. – Det er viktig for alle at vi ble nummer 4 i ligaen og sikret kvalifisering til Champions League. For meg er det også viktig å bli i en stor klubb hvor jeg kan vinne trofeer. I en perfekt verden vil den klubben være Liverpool. I en perfekt verden ville Liverpool også vært verdens beste lag, og en klubb jeg kan bli i ut karrieren. Det er det jeg drømmer om. En spillers karriere er kort. Derfor er det viktig å være på riktig sted til riktig tid, avslutter Owen som har et år igjen av kontrakten.