Morgan inn i varmen?

Merseyside Branch ber nå David Moores og Steve Morgan gå sammen – til det beste for Liverpool F.C. De to mangemillionærene har i mange år hatt et mildt sagt kjølig forhold.

Gårsdagens 111. Generell Annual Meeting ble på mange måter et oppgjør mellom sittende formann David Moores og klubbens 3. største aksjonær Steve Morgan. De over 300 fremmøtte aksjonærene holdt formlig pusten da de to utkjempet en opphetet ordkrig om ståa på Anfield og klubbens fremtid. De to rike herremennene kommer fra en vidt forskjellig brakgrunn, og har også tidligere hatt sine oppgjør på årsmøtet. Forskjellen i går var imidlertid at majoriteten av aksjeeierne denne gangen stod på herr Morgans side. Det gikk garantert ikke ubemerket hen, verken hos David Moores eller resten av styremedlemmene.

 

Tapt terreng i 14 år
Det var etter flere kritiske innlegg fra ”golvet” Morgan reiste seg og sa følgende: - Aksjeeierne har tydeligvis vist sin misnøye. Vi har igjen brukt kvelden på å prate om å ta igjen forspranget til Manchester United. For 14 år siden var vi imidlertid foran dem. Vi har tapt en generasjon med supportere. Overalt hvor mange befinner seg ser man i dag Vodafone-trøyer. Det er stor frustrasjon overalt. Etter hver eneste hjemmekamp kan man bokstavlig talt høre murringen blant fansen. Jeg liker Gérard Houllier. Detter er ikke et personlig angrep, men vi trenger en forandring.
Formann Moores grep her ordet og satte en strek for kritikken. Han innrømmet imidlertid at hvis det gikk verre enn nå måtte han vurdere sin egen situasjon. - Jeg håper likevel det ikke kommer dit hen, innrømmet han. Moores fortsatte med å si at han ikke kom til å tviholde på sitt høye eierskap. Moores eier i dag 51% av klubben, men sa seg villig til å selge seg ned dersom det viste seg å være til det beste for klubben. Dersom eierskapet til Moores blir redusert blir dette helt klart sett på som en svekkelse av Houlliers posisjon og mulighet til å overleve.

Sammen for Liverpool!
Les Lawson i Supporterklubben på Merseyside ber nå klubbens to styrtrike aksjeeiere om å begrave stridsøksen og jobben sammen for å styrke Liverpools sportslige prestasjoner. – I stedet for å tvinge ut Moores og få inn Morgan, ser jeg for meg et spennende partnerskap. Det kan bare gjøre oss sterkere, sier Lawson. - Hvis Steve Morgan er klar til å gå inn med penger og ønsker å investere langsiktig, bør partene sette seg ned og prate sammen, avslutter han og sier på mange måte det mange tenker. Moores inviterte på årsmøte Morgan til samtaler, dersom dette var ønskelig.

86. rikeste i Storbritannia
51 år gamle Steve Morgan er med en formue på £362M landets 86. rikeste person i følge en oversikt i Sunday Times. Etter å ha startet i det små bygget han opp entreprenørfirmaet ”Redrow”. Morgan solgte seg delvis ut i år 2000, og gjorde £115M på aksjesalget. Han eier fortsatt nesten 10 % av firmaet som er verdsatt til £530M.