Morientes’ ønske setter press på Real Madrid

Håpet om Morientes stiger, Robert på lån? Carlsberg erstattes av LG? Campo-overgang trolig død.

Liverpools muligheter til å hente Fernando Morientes fra Real Madrid har steget betraktelig etter at spissen tirsdag gikk ut og sa at han ville spille for Rafael Benitez og Liverpool. Morientes ber klubben forhandle med verdighet framfor å komme med urealistiske krav overfor Liverpool. Morientes er ikke lenger noe førstevalg i Madrid samtidig som spanierne vet at Liverpool vil vurdere andre spisser dersom prisen blir for stiv.

At Morientes nå ber klubben om å la ham gå er utvilsomt en fordel for Liverpool. Morientes vil ikke levere inn et formelt krav om å få forlate Real, men ber klubben da hensyn til hans lange fartstid på Bernabeu. Liverpool har lagt ut Morientes ønske om å spille for engelskmennene på sitt eget nettsted. Det tolker mange som at Liverpool kan nærme seg en løsning med spanierne.

Robert aktuell
Graeme Souness er i gang med oppryddingen på St. James’ Park og synes å huske overgangsformelen fra tiden på Anfield. Kvalitetsspillere skal ryddes unna for egne spillerkjøp. Først ut av stjernespillerne i Newcastle er Laurent Robert. Den dyktige franske kantspilleren figurerer ikke i Souness’ framtidsplaner. Spilleren Souness omtaler som lat er ønsket av Barcelona, Valencia, Marseille og Paris St. Germain. I tillegg seiler Liverpool opp som mulig neste destinasjon for Robert.

–Jeg har gode kontakter, klubbene er ikke dumme. De ser at jeg spiller lite, men når jeg spiller er jeg god. Jeg har hatt kontakt med engelske toppklubber, jeg liker meg her og vil ikke hjem til fransk fotball. Min lønn er intet problem, jeg kan også bli lånt ut for resten av sesongen, sier Robert til France Football. Nettopp sitatet med utlån har fått folk til å spekulere i en utlånsavtale med Liverpool. Liverpool mangler alternativer på kantene, en Robert i form kan også avlaste Harry Kewell slik at australieren kan bekle høyrekanten i stedet.

Jerzy Dudek på sin side kan havne i PSG. Polakken kan erstatte Lionel Letizi som snart har fullført sin kontrakt i den franske hovedstaden.

Carlsberg gir seg?
The Times skriver tirsdag at bryggerikonsernet Carlsberg er lei av å vente på Liverpool-triumfer. Danskenes sponsoravtale med Liverpool går ut ved sesongslutt, nå tyder mye på at de ikke fortsetter som draktsponsor. Det har stått Carlsberg på draktene i tolv sesonger. De betaler angivelig Liverpool rundt seks millioner pund i året. Carlsberg kan bli erstattet av koreanske LG, et elektronikkselskap kjent for lave priser på sine produkter. Det vil i så fall ikke være første gang de klassiske røde draktene vil bli prydet av elektronikk på framsiden. Hitachi er nemlig tidligere draktsponsor.

Campo ryker
Alt tyder på at Ivan Campos sjokkovergang fra Bolton til Liverpool i januar kollapser. Rafael Benitez ønsker å bytte Campo med El-Hadji Diouf, men nå er ikke Bolton lenger sikre på om de ønsker senegaleseren. Et kjøp av Campo vil utelukkende skje dersom Liverpool overbeviser Bolton om at de bør satse på den ustabile afrikaneren.

Heighway ikke overrasket over Mellor
Steve Heighway sammenligner Neil Mellor med Robbie Fowler og er på ingen måte overrasket over at unggutten har scoret mål nærmest på bestilling den siste tiden. -Neil gjør ingenting annerledes nå enn på juniornivå. Han scoret alltid mål. Enkelte sier han må bedre deler av sitt spill og det vil han også gjøre. Det blir som med Robbie Fowler. Han var en fantastisk målscorer, men han måtte samtidig jobbe med andre deler av sitt spill, sier sjefen på Akademiet.

Moore ute
Det ble tirsdag endelig bekreftet at stopperen Darren Moore ikke rekker West Bromwichs kamp mot Liverpool 2. juledag. Moore sliter med en kneskade og er neppe klar for spill før på nyåret.

***

Det er i dag 13 år siden Steve McMahon spilte sin siste kamp for Liverpool. Han spilte sin 277. og siste kamp i 2-2-kampen mot Manchester City. Ironisk nok spilte hardhausen sin siste kamp mot det som skulle bli hans nye klubb. Dean Saunders og Steve Nicol scoret for øvrig Liverpools mål.

Nicol synes å ha trivdes 21. desember. I 1985 scoret han Liverpools mål i 1-1-kampen mot Newcastle. En senere rød angriper, Peter Beardsley, nettet for ”Magpies” i en kamp der de fleste omtalte den ene linjedommeren for Mr. Everton.

***

For tjue år siden spilte Liverpool direktesendt kamp på fjernsyn mot Queens Park Rangers. Liverpool vant 2-0 etter mål fra John Wark og Ian Rush.