Moyes forbanna på dommeren

Everton-manager David Moyes mente at dommer Steve Bennett fratok Everton seieren på Anfield i dag, da han ikke sendte Sami Hyypiä (bildet) av banen, og ikke ga de blå straffe for en hands på Carragher. Han unnlater beleilig nok å nevne at Liverpool ble snytt for tre langt mer klare straffespark!

Everton-manger David Moyes var forbannet på dommeren etter dagens lokalderby på Anfield. Han insisterte på at Sami Hyypiä burde vært utvist etter å ha lagt Thomas Radzinski i bakken som bakerste forsvarer i første omgang, og han hevdet også at hans lag skulle hatt straffespark for en hands på Jamie Carragher før pause. For egen regning kan vi legge til at Moyes har lite å klage på all den tid Liverpool ble snytt for tre straffespark som var mye mer opplagte enn det Everton ville ha. To soleklare hands og Fergusons overfall på Hyypiä i feltet gikk fullstendig upåaktet hen av dommer Steven Bennett.

- Jeg liker ikke å se spillere bli utvist, men Hyypiä skulle helt klart vært vist det røde kortet i dag. Radzinski var igjennom og Hyypiä var siste forsvarer. Det kan ha sett ut som et uhell for enkelte, men jeg har sett reprisen og Hyypiäs felling er en bevisst handling, hevder Moyes.

- Når det gjelder straffesparket vi ble snytt for, har jeg sett det om igjen også, og det ser ut som en hands. Dersom du skal vinne på Anfield må dommeravgjørelsene gå i din favør, og det gjorde de ikke for oss med de to nevnte episodene, sier Moyes.

Ikke overraskende så Gerard Houllier ting litt annerledes.

- Jeg så ikke de to episodene som David nevner på samme måten. Det virker som om hver gang vi spiller bra så vil noen komme opp med påstander som dette. Vi kunne hatt et par straffespark vi også, og kan noen virkelig mene at Everton fortjente å vinne denne kampen, undrer en spørrende Liverpool-manager. 

- Vi hadde de største sjansene, spesielt i andre omgang, og et par baller ble klarert på målstreken. Dette er det beste derbyet jeg har vært involvert i, og det var en utmerket forestilling fra våre gutter. Nigel Martyn var verdensklasse. Det virker som han storspiller hver gang han gjester Anfield. Jeg husker at han hadde en lignende kamp for Leeds her også, sier Houllier.

Moyes skrøt også av Martyn og sa: - Han hadde en flott kamp, og han er helt klart god nok til fortsatt å spille for England. Jeg syntes også Alan Stubbs var en koloss for oss bakerst. Når du er involvert i slike kamper som dette, trenger du folk som går i krigen, og Alan gjorde så absolutt det i dag.