Nedtellingen mot Olympiakos har begynt

Rafael Benitez’ viktigste uke hittil i karrieren hans på Anfield. Manageren håper å ha Baros tilbake – må klare seg uten Hamann. Grekerne vil ikke spille for uavgjort. ”Kop Mosaic” hedrer omkomne grekere.

Etter seks måneder som manager på Anfield står Rafael Benitez ovenfor sin første virkelig store test når Liverpool tar i mot tabelleder Olympiakos på den siste kampdagen i Gruppe A. Videre avansement i Champions League er viktig. Det kan gi Liverpool så mye som £5M ekstra å bruke når transfervindet åpner i januar, samtidig som det vil være et stort løft for hele klubben å henge med videre blant de beste i Europa. Til helgen spilles også en meget viktig fotballkamp når Benitez tar med mannskapet sitt den korte veien over til Goodison Park.

 Benitez kan trolig glede seg over å ha Milan Baros med på laget igjen etter skade. Toppscoreren har vært ute de siste ukene, noe som har gjort at Liverpool har måtte improvisere mye på topp fra kamp til kamp. Spissen vil være en kjærkommen forsterkning, hvis han er spilleklar. Til morgendagens kamp vil manageren imidlertid mangle Dietmar Hamann. Tyskeren må sone etter å ha mottatt for mange gule kort. Steven Gerrard og Stephen Warnock må ut i suspensjon i neste runde hvis du får advarsel mot grekerne.

 

Styrket av Baros håper Liverpool å fortsette den gode statistikken mot greske lag på Anfield. Vi møtte Olympiakos i UEFA-Cupen i 2000/01 sesongen og vant da 2-0. Tidligere har både AEK Athen og Panatinaikos gjestet Anfield uten å vinne. Ingen av dem har heller scoret på oss på her. Olympiakos har faktisk tapte alle sine fem kamper i England. Et nytt nederlag i morgen kan likevel sende dem videre. Stillingen foran siste runde er svært jevn, og det ligger an til mye dramatikk før dommerens fløyte går for siste gang. På grunn av reglene om at interne oppgjør gjelder første hvis lagene kommer på samme poengsum, vil resultatet 1-0 være godt nok for Liverpools del. Scorer gjestene må vi vinne med to mål for å være helt sikre på avansement til de 16 siste. Resultatene 2-1, 3-2 og 4-3, etc holder bare hvis Monaco unngår å vinne mot Deportivo.

 

- Spiller ikke for uavgjort

Gjestenes trener, Dusan Bajevis, vet at uavgjort vil sikre dem videre spill i Champions League. Han sier imidlertid at laget ikke kommer til å legge seg bakpå og spille for et slikt resultat. – Det er ingen ønskedrøm å komme til Anfield i en avgjørende kamp. Vi må spille for å vinne. Det er ikke vår stil å spille for 0-0.

Olympiakos kommer til England med selvtillit etter å ha vunnet derbyet mot Panatinaikos i helgen. Resultatet tok dem samtidig til tabelltoppen.

 

”Kop Mosaic”

Andy Knott og hans sammensvorne i Red All Over The Land har igjen laget en ”Kop Mosaic” som vil bli synlig når lagene entrer banen. Denne gangen vil budskapet være en hyllest til de 96 som døde på Hillsborough og de 21 Olympiakos-supporterne som døde under tilsvarende omstendigheter for 23 år siden. En fin gest av hjemmesupporterne ovenfor de tilreisende.