Newcastle sliter med skader

Skadesjokk for Newcastle i innspurten. Skjærene ligger imidlertid fortsatt best an i kampen om 4. plassen. Slik spilles privatlandskampene i morgen.

Sjeldent har det vært mer spennende i kampen om den siste Champions League kampen i Premier League. Tendensen så langt har vært at alle lag avgir jevnt med poeng hele veien, og at ingen makter å stikke i fra. Vår kanskje argeste konkurrent, Newcastle, sliter med store skadeproblemer foran sine fire siste ligakamper. Craig Bellamy, Kieron Dyer og Jonathan Woodgate er trolig ute for resten av sesongen. Sistnevnte kom som et sjokk både for Sir Bobby Robson og ikke minst Svennis. Stopperen mister nemlig trolig også EM med en avrevet muskel. I tillegg sliter Jermain Jenas og Lee Bowyer med skader og mister i hvert fall de neste par kampene. Det gjør også Andy O’Brien, som starter en to kampers suspensjon mot Manchester City til helgen. Newcastle har faktisk kun Titus Bramble tilgjengelig som stopper til den kampen.

 

Skjærene har fortsatt fordel av å ha en kamp til gode på Liverpool på det gjenstående kampprogrammet. Laget sliter imidlertid med andre ting enn bare skader. Hittil i sesongen har de kun vunnet to bortekamper. De er også involvert i UEFA-Cupen enda. Det er imidlertid verdt å legge merke til at de kan spille på ”våre” resultater. Etter vi har spilt mot Birmingham lørdag kveld, skal Newcastle i aksjon to ganger før vi møter dem på Anfield. Vi skal heller ikke glemme Villa som har kommet som et snikende ullteppe bakfra. Slik spilles kampene (aktuelle spillere i parantes):

 

Liverpool

2/5 Middlesbrough (H)

8/5 Birmingham (B)

15/5 Newcastle (H)

 

Newcastle

1/5 Manchester City (B)

9/5 Wolves (H)

12/5 Southampton (B)

15/5 Liverpool (B)

 

Aston Villa
2/5 Tottenham (H)

8/5 Southampton (B)

15/5 Manch United (H)

 

Landskamper denne uken

Som kjent er denne uken ”international week” og mange av våre spillere skal i aksjon for sine respektive hjemland. Slik ser kampprogrammet ut for uken privatlandskamper:

 

Sveits – Slovenia (Henchoz)

Senegal – Libya (våre to reiser trolig ikke)

Tsjekkia – Japan (Smicer, Baros)

Norge – Russland (Riise)

Bosnia – Finland (Hyypiä)

Irland – Polen (Dudek)

Romania – Tyskland (Hamann)